Massa "Bizim Şampiyonamız Yeni Başlıyor"

yazar:

kategori:

Felipe Massa bugün sıralamalarda pole pozisyonunu elde etmesinin ardından kendileri için şampiyonanın yarın yarışla başlayacağını söyledi.

Takım arkadaşından neredeyse yarım sn daha hızlı tur zamanı ile pole pozisyonunu kazanan Brezilyalı pilot son 10 yılda burada pole pozisyonu kazanan 7. Ferrari pilotu oldu.

Massa "Q3’te fantastik bir tur atmayı başardım. 2 hatasız mükemmel tur attım."

"Q2’de çok iyi tur atamadım çünkü lastiklerin yol tutuşunda sorun yaşıyordum ve aynı zamanda son sektör zamanımda iyi değildi. 14. virajda biraz erken frene basıyordum. Aptalca hatalar ve şansdı ancak ardından Q3’te herşey bir araya geldi." dedi.

Massa kendileri için felaket geçen Avustralya yarışının ardından bugünkü 1-2 derecesinin Ferrari için mükemmel bir başlangıç olduğunu söyledi.

Massa "Açıkçası bizim için şampiyona yeni başlıyor çünkü geçen haftasonu olanlar inanılmazdı. Yaşananları beklemiyorduk."

"Kışın çok iyi iş çıkardık ve ilk yarışta bunları beklemiyorduk. Ancak umuyorumki artık tüm yaşananları geride bırakabiliriz." dedi.

Yağmur tehditi sürekli bekleniyordu sıralamalar için ancak beklenen gerçekleşmedi ve takımlar normal tur zamanları elde edebildiler. Sıralamaların son anında hafif yağmur damlaları düşsede Massa bu durumdan endişe duymadığını söyledi.

Massa "Dürüst olmak gerekirse bu bizi çok etkilemedi. Seansa başlamak ve yola çıkmak zorundasınız. Eğer daha sonra yağmur yağmışsa en azından tur zamanınız olmuş olur. Herkes böyle yaptı. Herşe yolundaydı, bir kaç damla düştü ancak bu pist üzerindeki performansımızı etkilemedi. Bizim için problem olmadı." dedi.


Yorumlar

  1. barış yücesan avatarı
    barış yücesan

    ne diyelim doğru demiş walla,ama bu sene de şampiyon kimi raikkonen kimse heveslenmesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir