Massa'nın Erken Startının Suçluları Yeni Sistem ve Hakemler

yazar:

kategori:

Brezilyalı sürücü, Monza’da yaptığı açıklamada araç içerisinde çok alçakta oturduğu için tam olarak grid çizgisini göremediğini söylemişti.

Ancak hem FIA’nın elektronik verici sisteminin hem de yarışta o bölümde görevli hakemlerin de bunu farketmemesi sonucu olay araştırılıyor.

Yeni vericinin eskisine göre daha hassas olduğu ve sürücünün aracını grid kutusunun tam merkezine değil de çok fazla sağına ya da soluna bile oturtması halinde hatalı kalkışı hemen tespit ettiği söyleniyor.

Ancak yeni verici öyle hassasmış ki, Massa’nın olayında olduğu gibi araç vericiden ne kadar uzakta olursa olsun verici yine de erken startı algılayabiliyormuş.

Daha önceki sistem bu kadar etkili çalışmıyordu ve Charlie Whiting, özellikle bu sebepten dolayı tüm sürücüleri gridde araçlarını düzgün bir şekilde oturtmaları için uyarıyormuş.

Ancak elektronik sistemin yedeği olan ve her pilotun yanında bulunan görevliler de olayda suçlu bulundu.

Massa “Yanımdaki görevliye baktım ve bana her şeyin doğru olduğu işaretini yaptı.” dedi.

Rubens Barrichello ise Massa’nın pozisyonundaki hatayı gördüğünü ancak o an için bir şey yapamayacağını söyledi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    vega,
    bu iki pilot da brezilyalı yani hemşeri.Eğer o hatayı alonso yapsaydı çarli dahil geri kalan 21 pilotta olayı görür ve ortalık şikayet telsizinden geçilmezdi.

  2. "Rubens Barrichello ise Massa'nın pozisyonundaki hatayı gördüğünü ancak o an için bir şey yapamayacağını söyledi."

    Telsizden Barrichello "Massa'nın durduğu ana bir bakar mısınız gençlik?" deseydi olay yarış zamanı ortaya çıkabilirdi. Demek ki ilk turda bunları düşünmek zor olmul.

  3. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Yine barrichello görmüş ulan iyilik meleği nie sölemion o zaman brezilyali diyemi acaba Schumi olsaydı massanın yerinde bi yerlerini yırtmazmıyıdn !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir