Williams Takım Emirlerini Destekliyor

yazar:

kategori:

Monza’da, FIA’ya neden Ferrari’yi destekleyen bir mektup yazdığına açıklık getiren Williams, “Çünkü bunu destekliyoruz, sadece Ferrari’nin davranışını değil takım emirlerine izin verilmesi kuralını destekliyoruz. Mektubu yazdık çünkü gerçekten samimiyiz. Ferrari’nin dostu değiliz ama takım emirleri konusunda kısıtlamaların olmaması gerektiğini düşündük.”

“Hepsi tartışmaya açık. Bir düşünce belki bunun sadece sezonun ikinci yarısında kullanılabilir olması.”

“Her sezon iki pilot yarışıyor ve her şekilde en iyi performansa sahip olan iki araca ihtiyacınız var. Aynı takımda iki pilotun eşit performansta yarışması çok sık olmuyor. Biz geçmişte Nigel Mansell ve Nelson Piquet ile bunun bedelini ödedik. Bize pahalıya patladı.” diyor.

Takım emirleriyle bazı sorunların oluşabileceğini, özellikle taraftarların bundan memnun olmayacağını ama yarışanların da düşünülmesi gerektiğini söylüyor.

“Eğer tutucu taraftarların gönlünü almak isterseniz, hiçbir durumda takım emri olmamalı.”

“Tartışmaya başka bir boyut katarsak; eğer dünya şampiyonu olursanız kapıyı açarsınız çünkü para size doğru akar ve kolayca bu dünyanın içerisinde kalmaya devam edebilirsiniz. Şampiyon olamazsanız da birkaç yarış kazanırsınız, iyi pazarlık yaparsınız ve bu işin içerisinde kalmaya devam edersiniz.”

“Ama eğer iyi sonuçlar alamazsanız burada hayatta kalmak çok zor. Şampiyonluk kazanmak takımın çıkarınadır. Ferrari’nin para konusunda bir endişesi yok ama diğer birçok takımın var.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir