F-Kanallı Button, Mclaren'de İlk Defa İlk Çizgiden Başlayacak

yazar:

kategori:

Antrenmanların ardından Lewis Hamilton f-kanalsız MP4 25’i tercih ederken Button sistemle devam etmek istedi. Button 2. olurken Hamilton 5. sırada kaldı.

Button “Buraya gelirken yere basma gücü ve etkililik konusunda tam kararı verememiştik. Bizim taraf yüksek downforce pakedini seçerek doğru kararı verdi.”

“Daha fazla downforce olunca daha geç fren yapabiliyorsunuz, virajlara daha hızlı girip çok sıkı zorlayabiliyorsunuz. Daha az downforce ile sürüşe göre çok farklı. Düşük downforce ile sürüşte tüm hızı düzlükte kazanıyorsunuz ve virajlarda çok zorlanıyorsunuz.” dedi.

Button, İstanbul’daki yarışın ardından en iyi grid pozisyonunu elde etti ve Mclaren ile ilk defa bir yarışa ilk çizgiden start alacak.

Button “Sıralamalar benim için çok iyiydi ve her seansta ön bölüme çok yakındım.”

“3. seansta biraz daha fazla zorlamanız gerekiyor ancak burası aldatıcı. Bazen zorladığınızda daha yavaş kalıyorsunuz. Ascari çıkışında biraz arkadan kaydım ve pistin dışına çıktım.”

“Bu sezon ilk defa ilk çizgiden başlayacağım. Bu hafta sonuna yaklaşımımızdan memnunum. İyi bir start yapmak ve rekabetçi bir yarış umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. ~3 yarıştır sadece jenson'ın sağ ön tekerleğinden içe doğru görüntü paylaşılıyor, diğer hiçbir pilot dan bu görüntü verilmiyor.

    araç hakkında çokca ayrıntının barındığı bu görüntüyü vermek pek akıllıca gelmedi bana. nedenide nedir bilmiyorum. sebebi eğer bize güzel bir ayrıntı vermekse ise bunu başka araç üzerinden yapsalar çok daha iyi olur.

  2. araç klasik mclaren özelliğinden çıkıp red bull'a dönüşmüş burda =)

  3. e tamam button da zaten fkanallı olmanın avantajını ve olmamanın avantajını sağlamış 🙂 whitmarsh da düzlükte 8 km/sa fark yaptığını söylemişti fkanalsız paketin. ama genel olarak virajlardaki kazançla avantaj sağlıyor sanırım fkanal

  4. Konunun f-kanal ile hiç alakası yok.asıl konu ayarlar mclaren radikal bir değişiklikle 2 farklı araç ayarı denedi.öneğin sıralamalartda button 330 km/saat hıza ulaşırken hamilton 345 km/saat hıza ulaştı herhalde buttonun aracı virajlara daha uyan setaplarla çıktı.bu ayrlarla hamilton yarın ilk 3 de olur

  5. Hamza Fayiz avatarı

    Hadi Jenson yarın bişiler yap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir