Alonso, En Azından Podyum İstiyor

yazar:

kategori:

Alonso, 2008 Brezilya’dan sonra Ferrari’ye ilk pol pozisyonunu kazandırdı ve bu, Ferrari’nin 1990’lı yıllardan beri en uzun pol kazanamadığı dönem oldu. Alonso ise kariyerinin 19. pol zaferini elde etti.

Alonso “Hoş bir sürpriz oldu. Aracımı park alanında durdurdum ve telsizden pol pozisyonunun hâlâ bizde olduğunu söylediler ancak geride bir kaç kişi daha vardı ve Button orta sektörde mor yakmayı başarmıştı.”

“Son turda birisinin geçebileceğini ve çok az farkla 2 ya da 3. sırada kalacağımızı düşündüm.”

“Bugün farklıydı. Sonuna kadar pol pozisyonunda kaldık ve bu hoş bir sürpriz oldu ve kendimizi daha iyi hissediyoruz.” dedi.

Alonso, pol pozisyonundan başlamasına rağmen yarış için çok iddialı konuşmaktan kaçındı ve en azından podyumda bitirmeleri gerektiğini söyledi.

Alonso “Şampiyonluk mücadelesinde devam edebilmek için yarın en azından podyumda olmalıyız ancak büyük baskı olmayacak. Bu yarışı ya da önümüzdeki yarışları kazanmamız için büyük stres yok ancak bir başka yarış dışı olmaya ya da kötü sonuca katlanamayız.”

“İstikrarlı olalım ve en azından podyumda olmaya çalışalım. Eğer yarışı kazanırsak mükemmel olur, istikrara ihtiyacımız var ve şu ana kadar şampiyonada bunu başaramadık. Yarın iyi bir sonuç için iyi bir şansa sahibiz ve bakalım rakiplerimiz neler yapacaklar.” dedi.


Yorumlar

  1. evet polü aldık ama sakin olmakta fayda var. start çok önemli. eğer orda sıra kaybetmesse podyumun en üst basamağı onun demektir. massa da button ı geçerse duble yolda demektir. hadi bakalım bol şans

  2. elif çivici avatarı

    Evet,yine izleyemediğim bir sıralama ve Alonso pole ü almış.Ne zaman izlemesem yarışı veya sıralamayı,durum lehimize gelişiyor.
    Neyse,uzun zaman sonra Ferrari yi böyle görebilmeyi özlemişiz gerçekten.Bu sefer haklı bir duble görmek hakkımızdır.

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    yrn yarışta inş bi duble yaparız bugün mclarenden gerçekten hızlıydık ve hakediyoruz dubleyi inş yarın 1 2 oluruz

  4. Abdullah totem yapiyor olabilir 🙂

  5. Losano osnola avatarı
    Losano osnola

    inşallah bu yarış bizim olacak ve webber ile hamilton geride kalıcak böyle olursa şampiyona tekrar hareketlenecek daha heyecanlı hale gelecektir

  6. şimdi alonsoyu tebrik ederim ama benim anlamadığım şey burada. spada 10. sırada kalıyor, tüm şampiyonluk mücadelesi verdiği rakipleri önünde o zaman yarınki yarışın ardından lider ile olan farkın 20'den az olacağına eminim diye ciddi ciddi demeç veriyor, pol pozisyonunu kazanıyor ve tabiki olması gerektiği gibi en azından podyumda olmalıyız diyor. bugünkü açıklaması normal ancak olmayacak zamanda olmayacak şeyleri kesin bir dille ifade etmekten kaçınırsa bence daha iyi olur.

  7. Aslanım benim ruhun yeter. 2. Schumi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir