Webber: "Ferrari'de Sanki V10 Motor Vardı"

yazar:

kategori:

4. olarak hem Hamilton hem de 6. sırada kalan takım arkadaşı Vettel karşısında nispeten daha avantajlı konuma geçen Webber, 4.lüğü beklediklerini söyledi.

Webber “Bu kadar büyük fark olacağına dair paramı yatıramazdım ancak pozisyon olarak beklediğimiz yerdeyiz.”

“Fernando çok, çok güçlü. Jenson açıkçası farklı downforce seviyesinde bu yüzden bu pist etrafında sürüş açısından araçlarını ayırdılar ve bunu başka takımlar da düşündü. Beklediğimiz pozisyondayız ancak önümüzdekilerle olan fark beklediğimizden çok fazla.”

“Fernando çok hızlı ve güçlüydü ve sanki bugün V10 motora sahiplerdi ve iyi iş çıkardılar!” dedi.

Webber, Red Bull’un motor anlamındaki eksikliğine rağmen yarınki yarışın ardından puan farkının kapanmasın umduğunu söyledi.

Webber “Her zaman daha fazlasını istemek insan doğasının bir parçasıdır. Bu hoş ve eğer Felipe’yi geçme şansım olursa o zaman tabiki daha fazlasını isterim.”

“Bazı yerlerde 1-2 puan fazla alıp bazı yerlerde 1-2 puan fazladan kaybedebiliriz ancak önemli olan galibiyetlerin büyük fark yaratması. Bugün kötü bir sıralam geçirmedik ve bakalım yarınki yarışta ne olacak.”

“53 tur, çok sıkıcı ve umarım yarın sizlerle burada bir kaç iyi puan kazanmış bir şekilde oturuyor olurum. Biraz önde olursak yarış sıkıcı olsa da olur. Bakalım ne olacak.” dedi.

Webber, antrenmanlarda yaşadıkları sorunların ardından dayanıklılık konusunda biraz endişelerinin olduğunu kabul etti.

Webber “Evet, biraz endişem var. Verileri incelemeli ve Renault ile sorunlar üzerinde çalışmalı ve en iyi planı yapmalıyız. İlk defe bu sorunu yaşamadık. Bu tür sorunlar olmuştu ve bir an önce çözüm bulmalıyız.” dedi.

Webber ayrıca ilk virajın, özellikle düzenlenen bordürlerin ardından çok önemli olacağını söyledi.


Yorumlar

  1. Bu iltifatın için teşekkürler Mark 🙂

  2. thrillercd thrillercd
    Gecmeye mecbur desek daha makul olur.red bulldan bir açıklama vardı monzadan sonra oturup durumu değerlendireceğiz diye.vettel masaya otuturken şampiyon ola bilirim lafını masadakilere inandımak istiyorsa bunu yapmalı

  3. Yarışta Vettelin Webberi geçeceğini düşünüyorum. Hatta podyuma bile çıkabilir.

  4. elif çivici avatarı

    Redbull dan böyle şeyler duymak bi garip geldi yahu,hep onlar için söylenirdi böyle şeyler.
    Yalnız vettel in önünde olacak olması webber için büyük avantaj,şampiyon olamasa bile vettel in önünde olması onun için çok değerli.

  5. MagicAlonso avatarı

    webber tam dikkat çektiğim noktadan bahsetmiş.Ferrari bugün harika bir stratejik hamle yapıp motoru değiştirdiler ve bu sayede rakiplerine oranla daha yeni ve güçlü motorla çıktılar.F kanal ile yarışmalarına rağmen 341 km/h hıza çıktılar sıralamalarda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir