Rosberg: "Yeni Pist Yüzeyi Williams'ı Etkiledi"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Malezya’daki sıralamalarda Sepang’ın yeni yüzeyinin Williams’ın sıralama performansını etkilediğini düşünüyor.

Avustralya’da podyumda yer alan Alman pilot bugün sıralamalarda sadece 16. olabildi.

Rosberg bu sonucunda şok etkisi yarattığını ifade etti.

Rosberg: "Bugün olanlara inanamıyorum. Buraya bir kaç gün önceki podyumumdan geldim ve hızlı turumun oldukça iyi olduğunu hissetmeme rağmen şimdi 16. sıradayım"

"Aracımız bu pistteki yeni asfaltı sevmemiş görünüyor. Çok pürüzsüz ve lastiklerimizi iyi çalıştırmamızı sağlamıyor. Bu yüzden her yerde kayıyordum"

"Yarına bu konumdan başlamak zor olacak. Ama aracımız yarış şartlarında daha iyi olmalı. Ve belki de biraz yağmur bize yardım eder"

Sabahki antrenmanda Rosberg’in hidrolik sorun nedeniyle biraz pist süresinde kayba uğramasına rağmen Williams’ın teknik sorumlusu Sam Michael, bunun bir etken olduğunu düşünmüyor.

Michael: "Bu sabah Nico’nun aracıyla kötü bir sürüş gerçekleştirdik. Hidrolik kaçak vardı ve bize ayar yapma süresi kaybına mâl oldu. Ama yine de ilk 10 girmek zor görünüyordu ve sıralama performansımızın gelişmesi gerekiyor"

Rosberg’in takım arkadaşı Kazuki Nakajima ise 18. sırada yer aldı ama geçen hafta Melbourne’de BMW’den Kubica’ya çarptığı için ceza alması nedeniyle gridin arkasında yarışa başlayacak.

Nakajima: "Zor bir sıralamaydı ve tur zamanları çok yakın. Bir hata yaptığım zamana ikinci seansa kalma şansım bitti. Zaten yarın için cezam vardı. Bu yüzden istikrarlı bir yarış geçirmek ve bitirmek istiyorum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir