Japonya Rallisi 3. Günün Sonunda Lider Ceza Almasına Rağmen Petter Solberg !

yazar:

kategori:

Petter Solberg’in ceza alması ile liderliği ele geçiren Jari-Matti Latvala Kamuycep etabının bitimine yakın aracındaki şaftın kırılmasıyla sorun yaşadı, iki kez koşulan Kina ve Sapparo etabında aksaklık yaşayınca 5.’liğe geriledi.

Citroen’in fabrika takımında yarışan Sebastien Ogier ise Kina etabında yeterince hızlı olamayınca hem Petter Solberg’in hem de Mikko Hirvonen’in gerisine düştü ve günü 3. sırada tamamladı.

Dani Sordo ise 3. günü 4. olarak tamamladı.

Ceza alıp geriye düşen taktiklerin adamı Petter Solberg, Mikko Hirvonen’in 3.7 saniye , Sebastien Ogier’in ise 5.4 saniye önünde 4. güne başlayacak.

Petter Solberg :”  Bugün sahip olduğum hızdan oldukça memnunum. Yarın etaplara ilk sıradan başlasam bile benim için önemli değil. Daha önce ilk olarak etaplara çıkmıştık. Her şey mümkün.”

Şampiyona lideri Sebastien Loeb ise aracında ki hız sorununu çözemeyerek ilerleme kaydedemedi. Fransız pilot günü 6. sırada bitiren isim oldu.

Hening Solberg 7.’lik mücadelesinde yanlız kalırken, Eski Dünya ŞAmpiyonu Kimi Raikkonen ise Federico Villagra ile arasındaki farkı açarak günü 8. sırada tamamladı.

 1. Petter Solberg Citroen 2h28m46.1s
 2. Mikko Hirvonen Ford + 3.7s
 3. Sebastien Ogier Citroen + 5.4s
 4. Dani Sordo Citroen + 15.3s
 5. Jari- Matti Latvala Ford + 30.7s
 6. Sebastien Loeb Citroen + 37.9s
 7. Henning Solberg Ford + 2m07.2s
 8. Kimi Raikkonen + Citroen 7m01.3s
 9. Federico Villagra Ford + 7m42.1s
10. Jari Ketomaa Ford + 11m33.3s
 


Yorumlar

  1. Ralliyi çok takip ettiğimi söylemem ama her zaman Peter Solberg'e sempati duymuşumdur.Umarım şeytanın bacağını kırıp yarışı kazanır.En son 2005'te kazanmış galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir