Japonya Rallisi'nde Zafer Ogier'in!

yazar:

kategori:

Kendi takımıyla yarışan Petter Solberg, rallinin büyük bölümünde üstün olmasına ve galibiyete gidiyor gibi görünmesine rağmen, kırılan amortisör bunu engelledi ve böylece 16 sene sonra ilk defa özel bir takım tarafından yarış kazanılması rekoru da kaçmış oldu.

Solberg, yaşadığı soruna rağmen 2. olmayı başardı ancak Citroen Junior sürücüsü olan ancak ana takımla yarışmaya başlayan Ogier, Solberg’e 15.7 sn fark atarak ilk defa katıldığı rallide büyük başarı gösterdi ve ilk sırada tamamladı.

Solberg’in hastalığı sebebiyle ralliye katılması da şüpheliydi ancak cuma günü etaplara başlamasının ardından hastalığını geride bıraktı ve bir ara erken start alması nedeniyle 10 sn cezası aldığı için kaybetse de rallinin büyük bölümünü kontrol altında tuttu.

Her iki Ford pilotunun da Japonya’da galibiyet mücadelesi vermesi bekleniyordu ancak yaşanılan mekanik sorunlar nedeniyle bu mümkün olmadı. Cumartesi günü şaft sorunu yaşayan Jari Matti Latvala, iyi bir yükselişle ralliyi 3. sırada tamamladı.

Ogier’in yerine Citroen Junior’da yarışan Dani Sordo’nun 4. olduğu rallide şampiyonanın açık ara lideri olan Citroen Loeb 5. sırada yer aldı. Loeb, tüm hafta sonu geride kaldı ve rallinin sonunda da liderle fark 53 saniyeydi. Loeb burada çok fazla puan kaybetmiş olsa da üst üste 7. şampiyonluğuna kendi evinde yapılacak olan rallide ulaşacak gibi görünüyor.

Ford’un diğer sürücüsü Mikko Hirvonen, bugünkü etaplara Solberg’in arkasında 2. sırada başladı ve liderlik mücadelesi verecekti ancak diferansiyel sorunu yaşaması tüm umutlarını kaybetmesine neden oldu. Bugünkü etaplarda servis olmadığı için Hirvonen’in aracını finişe getirmesi gerekiyordu ve ancak 6. olabildi.

WRC pilotları içerisinde son puan alan isimler Henning Solberg ve Federico Villagra olurken Khalid Al Qassimi,  Matthew Wilson ve  Kimi Raikkonen, cuma, cumartesi ve pazar günleri kaza yaptılar ve puan alamadılar.

 

 

Poz.          Pilot                Araç/Süre
 1.  Sebastien Ogier     Citroen  3sa10m26.4s
 2.  Petter Solberg      Citroen     + 15.7s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford        + 26.0s
 4.  Dani Sordo          Citroen     + 35.2s
 5.  Sebastien Loeb      Citroen     + 53.3s
 6.  Mikko Hirvonen      Ford      + 1m13.5s
 7.  Henning Solberg     Ford      + 3m03.1s
 8.  Federico Villagra   Ford     + 10m17.9s
 9.  Jari Ketomaa        Ford     + 14m47.1s
10.  Martin Prokop       Ford     + 15m20.8s

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    loeb fransada kazanırsa şampiyonluğu garantilyor

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yani şu adam ne zaman bir galibiyet alacak olsa bir tarafı kırılıyor ceza alıyor bu nedir arkadaş ya artık,aynı ekipmanlarla ve biraz daha istikrarlı bir sürüşle geçemeyeceği adam yok şu solberg in ama nedense bir türlü yüzü gülmüyor 2003 den beri.

  3. japonya rallisi çok zorlu ve kırıcıdır. ogier gerçekten gelecek için çok parlak bir sürücü ancak solbergin kaybetmesine üzüldüm.

  4. Ya bu şekilde olmuyor ama,senin güzel sözlerini özledik .özlemeyenlerde vardır o ayrı mevzuu ama sensiz gerçekten eksik özelikle raikkönen haberlerinin altı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir