Alonso, Ferrari'yi İtalya'da Şahlandırdı!

yazar:

kategori:

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Ferrari sürücüsü, kalkışta Jenson Button’a geçilerek uzun ilk bölümü Mclaren Mercedes sürücüsünün arkasında geçirdi ancak, pitlere 1 tur geç gelen Alonso az farkla Button’u geride bırakarak liderliği ele geçirdi ve damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Jenson Button, startta kazandığı liderliği uzun süre Alonso’ya karşı savunmak zorunda kaldı ve pist üstü mücadelesinde bunu başardı ancak pitlerde geçildikten sonra Alonso’nun temposunu tutturamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Bu galibiyet ile Alonso, bu sezon Ferrari adına 3. zaferini kazandı ve Ferrari ise 2006’dan sonra ilk defa kendi evinde kazandı.

Mclaren Mercedes sürücüsü Jenson Button yarışı 2. sırada tamamlarken Ferrari’nin Monza’da şanssız olan ismi Felipe Massa da iyi bir yarış sonucunda yarışı başladığı gibi 3. sırada tamamladı ve Monza’da en iyi sonucunu elde etti.

Red Bull’un Alman pilotu Sebastian Vettel, yarışın bir bölümünde motor sorunu yaşayarak yavaşladı ve korku dolu anlar yaşadı. O an 8.liğe gerileyen Vettel, yarışın son turuna kadar yumuşak lastiklerle giderek arkasında kaldığı sürücüleri son anda geçti ve yarışı başarılı bir şekilde 4. sırada tamamladı.

Dün sıralamalarda 7. olarak iyi iş çıkaran Mercedes pilotu Nico Rosberg, ilk turda 4.lüğe yükselerek iyi iş çıkardı ve yarışın büyük bölümünü 4. olarak götürdü ancak son anda Vettel’e geçilince 5.likle yetinmek zorunda kaldı.

Onu, uzun zorlamanın ardından yarışı 7. sırada tamamlayan Nico Hulkenberg’i geçmeyi başaran Red Bull pilotu Mark Webber takip ederken Renault’nun Polonyalı sürücüsü Robert Kubica 8. oldu.

Yarışa 12. sıradan başlayan Michael Schumacher, startla birlikte 4 sıra kazandı ancak daha sonra Webber’e geçilerek 9.luğa geriledi ve Alman pilot yarışı 9. sırada tamamladı.

İtalya’da son puan ise Williams pilotu Rubens Barrichello’ya gitti.

Yarışın en büyük hayalkırıklığını yarışa başlamadan önce şampiyona lideri olan ve iyi start alarak 4.lüğe çıkan Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton yaşadı. Hamilton, ilk turda Felipe Massa ile olan teması sonucunda süspansiyonunu kırdı ve yarış dışı kalarak şampiyonluk mücadelesinde kazanabileceği çok değerli puanları kaybetti.

Sezonun 14. yarışının ardından Mark Webber 187 puan ile liderliğe yükselirken Hamilton Webber’in 5 puan gerisinde 2.liğe geriledi ancak Webber’in az puan almasıyla kaybı çok fazla olmadı. Pilotlar klasmanında en büyük değişiklik ise Fernando Alonso’nun galibiyet ile 3.lüğe yükselmesi oldu. Alonso liderin 21 puan gerisinde 3. sırada bulunurken Button onu 1 puan geriden takip ediyor. 5. sıraya gerileyen Vettel ile lider takım arkadaşı Webber arasındaki fark ise 24 puan.

Takımlar klasmanında ise lider Red Bull ile 2. sıradaki Mclaren arasındaki puan farkı 3. Ferrari ise 60 puan geride 3. sırada.

Sezonun 15. yarışı 2 hafta sonra Singapur’da gerçekleştirilecek.

Poz. Pilot        Takım       Süre
 1.  Alonso        Ferrari                    1sa16:24.572
 2.  Button        McLaren-Mercedes           +     2.938
 3.  Massa         Ferrari                    +     4.223
 4.  Vettel        Red Bull-Renault           +    28.193
 5.  Rosberg       Mercedes                   +    29.942
 6.  Webber        Red Bull-Renault           +    31.276
 7.  Hulkenberg    Williams-Cosworth          +    32.812
 8.  Kubica        Renault                    +    34.028
 9.  Schumacher    Mercedes                   +    44.948
10.  Barrichello   Williams-Cosworth          +  1:04.200
11.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +   1:05.00
12.  Liuzzi        Force India-Mercedes       +  1:06.100
13.  Petrov        Renault                    +  1:18.900
14.  De la Rosa    Sauber-Ferrari             +     1 lap
15.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
16.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
17.  Glock         Virgin-Cosworth            +    2 laps
18.  Kovalainen    Lotus-Cosworth             +    2 laps
19.  Di Grassi     Virgin-Cosworth            +    2 laps
20.  Yamamoto      HRT-Cosworth               +    2 laps 

Hızlı Tur:
Alonso, 1:24.139

Yarış Dışı:
Trulli Lotus-Cosworth 47 Senna HRT-Cosworth 12 Hamilton McLaren-Mercedes 1 Kobayashi Sauber-Ferrari 1

Puan Durumu

Pilotlar:                      Takımlar:
1. Webber 187 1. Red Bull-Renault 350 2. Hamilton 182 2. McLaren-Mercedes 347 3. Alonso 166 3. Ferrari 290 4. Button 165 4. Mercedes 158 5. Vettel 163 5. Renault 127 6. Massa 124 6. Force India-Mercedes 58 7. Rosberg 112 7. Williams-Cosworth 47 8. Kubica 108 8. Sauber-Ferrari 27 9. Schumacher 46 9. Toro Rosso-Ferrari 10 10. Sutil 45 11. Barrichello 31 12. Kobayashi 21 13. Petrov 19 14. Hulkenberg 16 15. Liuzzi 13 16. Buemi 7 17. De la Rosa 6 18. Alguersuari


Yorumlar

  1. Kirve 12,iyi geceler.
    Ben bu saate pek fazla kalmazdım ama pazardan beri ilk defa bir iki kelime edeyim dedim.
    F1 bazen dağı (ona buna dalanmadan)dolaşmak demektir.F1 bazen sadece puan ve sonuca odaklanmak demektir.F1 bazen de bir şovdan ibarettir.Hamilton da böyle düşünüyor olsa gerek.Seyircilerin agresiflik istediğini,bol geçiş istediğini,heyecan istediğini biliyor.Aynı zamanda bunları seyircilere verebilmek için,arkasında koskoca bir mclarenin olduğunu da biliyor.Başka bir deyişle aracına, motoruna,takım arkadaşına,patronuna,medyaya,seyirciye güveniyor.Tam destek hep destek.Baksana ron dennis sürekli geliyor ve yakın takip ediyor.Bir ara babası anthony ile sıkıntıları olduysa bile bunu da aşmıştır.Şu anda Fernando'nun içinde bulunduğu sıkıntıları yaşamamış olmasının verdiği bir kendine özgüven var.En basitinden motor sayısı ile sorunu yok,medya tek kelime etmiyor,eski pilotlar çıkıp küfretmiyor.vs.vs.
    Fernando beklentileri yüksek bir takımda omuzlarına fazlaca yük binmiş bir durumda yarışmaktadır.Hamilton kadar rahat değildir.
    Şu anda griddeki hiçbir pilotu küçümsemek gibi bir hataya düşmemek lazım.Tecrübe farklı bir olaydır.Eminim 41 lik şumi bile her yarış bişeyler öğreniyor ve tecrübe ediniyordur.Tecrübenin öğrenmenin yaşı yoktur.Her yapılan hatada acemilik veya tecrübesizlik kaynaklı değildir.Hatasız insan yoktur.

  2. quva bendende saygılar.hocam dediğin şahız kim merak ettim ?

    "Az hata yapmasıyla veya nerede ne zaman zorlayacağını bilmesiyle sürekli övülen sürücü için bu hafta iyi geçmedi"

    ben buna cevap vereyım müsade edersen.az hata yapıyor söylemi geçtiğimiz senelere bakıp bir karşılaştırma yaptığımızda karşımıza çıkan bır söylemdir.hatırlıyorsundur gecen yıl dahıl yarıştığı 3 yıl boyunca sürekli "tecrübesiz" sıfatıyla anıldığı için bazı gruplarca bu sene farkındaysan bu sıfat hemen hemen hiç kullanılmadı.artık hamiltona tecrubesiz demek olaylara objektıf bakmamak demektir.monzada bana göre sabırsız olması bir hatadır tecrübesızlik değildir.kelimelerle oynayarak tecrübenin köküne kadar inip bunun halen tecrübesizlik olduğunu savunan arkadaşlarda olcaktır ama o zaman her pilotun yaptığı hatada tecrübesiz söylemlerini kullanmak zaruriyet gerektirir.nerede ne zaman zorlayacağını biliyor söylemini ise heralde hamilton için söyleyemeyiz.bunu zaten kendiside belirtmiş bır diğer haberde var.zorladığı zamanlar yarışa zevk kattığı bir gerçek ama bunları her zaman puana çeviremediğide bir gerçek.

  3. Takımımızın pitstop stratejisi takdir edilmesi gereken bir olgudur.Aynı zamanda Fernando Alonso'da tebriği hakeden bir performans gerçekleştirmekle binlerce kişinin gönlünü almış,onları sevince boğmuş,hakettikleri yere getirmiştir.Zaferin kalede olması olağanüstü anlamlıdır.Ayrıca Massa'nın da bilinçli ve ne istediğini bilen şeklindeki üstün sürüşüyle podyumda olması sevindiricidir.Hocamın da dediği gibi Fernando'dan sonra başarılı olmasını ve kazanmasını canı gönülden istediğim tek pilot Felipe'dir.

    Pilotları sadece o günkü yarışa bakarak değerlendirmemeliyiz.Bu hafta mclaren takımı ve 1.sürücüsü hata yapmıştır.Her zaman hata yapacak diye bir kanun yok.Bir daha asla olmayacak diye de bir kanun yok.Bazıları bunu hata olarak görmese bile veya uzun cümleli kelime oyunlarıyla hataları sınıflandırmaya ve başkalarının hatalarıyla kıyaslama yapmaya çalışsa da gerçek ortadadır ve olayın kahramanı tarafından resmen söylenmiştir.Neticede ortada out var.Duvara da vursan out,gereksiz yere dalsan da sonuç out. Az hata yapmasıyla veya nerede ne zaman zorlayacağını bilmesiyle sürekli övülen sürücü için bu hafta iyi geçmedi.

    Redbull takımının içinde olup bitenleri anlamaya çalışırken her defasında yeni bişeyler ortaya çıkıyor.Şaşırıyorum.Vettelin problemi nasıl oldu da bir anda yok oluverdi.Üstü kapalı bir şekilde dayanışma aynı macaristandaki gibi(SC arkası )yapılıyor.Telsizden webbere dostum uzun bir ilk bölüm bizi bekliyor dediklerinde webberin yine macaristan gibi 40 tur yumuşaklarla gideceğini düşündüm.Sağ gösterip sol vurdular.Takım vetteli riske attı.Webbere yol verdirerek,bridgestone nin 15-16.turlar dediği pitstopu 52 ye çekmiştir.Eğer bu son turlarda vettelin lastiği patlasaydı eminim buna şanssızlık diyecektiniz.

    Reno pilotu kubica'yı hocam dahil birçok kişi beğenir.Ama ben geçen yıllardaki bmw performansını daha çok beğeniyordum.Monza da adeta isteksizdi.Öylesine sürdü ve finiş gördü.Spa ve monzada webbere beklenmedik bir şekilde geçilmesi beni üzdüğü gibi eminim ki taraftarlarını da üzmüştür.

    Burak Böcek ve Kirve 12 arkadaşlara da saygılarımı sunarım.

  4. Losano osnolA avatarı
    Losano osnolA

    webber singapurda yarış dışı kalıp hamilton da gerilerde kalır sa yani webber ile hamilton rolleri değişir alonso singapuruda kazanır liderliği alırsa işte o zaman geri bırakmaz bunlar olmasa dahi sadece alonsonun kazanması yeter tabi şampiyon olabilmesi için bu tür yarışlar kazanması gerek unutmayalım rakiplerin geride kalması şart yoksa alonso kazansa dahi sonraki yarışlarda redbull tur başına 1.50 yine fark atar yani bu sene redbull şampiyon olamassa tamamen vettel ve webberin beceriksizliklerinden dolayıdır

  5. burak bocek oyle babamı falan karıştırma yoksa senin o konuştuğun lafları ağzına tıkarım.terbiyeli ol.

  6. Tahincioğlunun yarış öncesi söylediklerini bende oldukça saçma buldum. Schumi için söyledikleri tamam doğru ama Alonso ve Hamilton hakkındakiler çok saçma oldu. Az daha zorlasa Alonso efsane, Hamilton pilot değil diyecekti. Nitekim ona yakın konuştu zaten.

  7. tebrikler alonso artık şampiyonluk kotasında.button iyiydi çünkü massanın önünde kaldı en azından.vettelde iyi bir strateji izledi ve iyi sürdü.hamilton acele etti kendi ayağına kurşun sıktı.vettel ve webberde idare ettiler.
    ve rosberg yarışta en hızlı 3.tur zamanı 5.lik webberin önünde.sıralamalarda 7.lik(ilk 3 takım haricinde geriye kalanların en iyisi)çok iyi iş.very good job nico.

  8. Ferrari F10 avatarı

    yusuf zenbilci güzel bir yorum yapmışsın

  9. David Jones avatarı

    Arkadaşlar Alonzo bundan sonraki bütün yarışlarda teknik sorun veya kaza yaşamazsa ve önümüzdeki 5 yarışta da ilk 5 te bitirirse şampiyon olur.İNŞALLAH.

  10. keşke allahtan daha fazla şeyler isteseydim:)sana şükürler olsun yarabbim.

  11. burak bocek avatarı

    sende git kirve 12 site iyice huzura kavuşur cidden bu çocuklar dediklerinden senden çok dha ileri f1 bilgisine sahip sen git baban gelsin hadi aslanım.he lostboy cok üzülme yarış dışı kalması gereken kaldı bu agresiflik acelecilik ile hamilton hep aynı hataları yapar bizede çok kazalar oldu üzülmeyin geçer buda tebrikler alonso ve ferrari tabiki massa

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton'a sadece bize güzel bir yarış izletemediği için kızıyorum

    çünkü o 340 km yapan aracı ile önündekileri teker teker avlayacak potansiyele sahipti

    alonso'nın 40 tur yapamadığını yapardı belkide 🙂

    ama cidden kendi hatası, artık 2007 deki lewis gibi davranmasa iyi olur, çünkü şampiyona gerçektende ortada. Gerçi mclaren singapura götüreceği yüksek downfore paketinden snouç alamazsa şampiyona pekte ortada sayılmaz, redbull alır götürür.

    ayrıca tahincioğlu dingili yine olaya damgasını vurmuştur. Demek hamilton gp2 de en hızlı araca sahip olduğu için şampiyon oldu he =) anlaşılan 2006 istanbul yarışını izlememiş. Onuda geçtim gp2 de ki araçların birbirinin tıpa tıp aynısı olduğunu, tek tip araç kullanıldığını bilmeyecek kadar cahil bir motorsporları başkanına sahibiz. Yazık ki ne yazık.

  13. Hüseyin Timur avatarı
    Hüseyin Timur

    Yaw arkadaş ben anlamıyorum. F1 Monzayı TRT 3 ten yayınlayan TRT ve çalıştığım için bu yarışı seyredemeyen ben ve yine yarış tekrarını 04:00 a koyan TRT… Kime isyan edeyim 🙁

  14. vettel spa'da yarışın içine etmeseydi webber o puanları alamayacaktı ve şuan muhtemelen şampiyona lideri button olacaktı..

  15. ilk 5 pilotu 1 yarış ayırıyor. Ne sezon ama! Sanırım bu yıl şampiyonu hatalar belirleyecek ve ilk 5 isim içinde en hatasızı Button. Bakalım neler olacak.

    Yarışta ise, Ferrari kalesini geri aldı. Yarışla ilgili tahminim küçük bir detay dışında aynen gerçekleşti o da ilk turda yarış dışı kalması gereken Lewis değil Ferrari'lerdi 🙁

    Spa'yı McLaren, Monza'yı da Ferrari kazandı ama RedBull-özellikle Webber- en az kayıpla bu iki yarışı atlattı. Bu da onu en büyük favori yapıyor sanki!

  16. mustafa özcan avatarı
    mustafa özcan

    yerinde ve zamanında bi zafer şampiyonadan kopmadıkk…FeRRarİ

  17. Ferrari'ye tebrikler, dün galibiyet bekliyordum, öyle de oldu. Burası mutlaka kazanmaları gereken bir yerdi, başardılar,şampiyonaya da heyecan geldi. Singapur da da devam eder inşallah bu heyecan.

  18. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    Hamilton "Açıkçası yarışırken ve çok zorladığınızda başınıza gelebilecek türden olan kendi hatamdı"

    yok hata mata hamilton sus sen.

  19. Alonso ve Ferrari ekibini tebrik ediyorum kazanmayı hakettiler.Gerçekten monzada Ferrari kazanınca çok süper oluyor,adeta bayram yeri gibiydi.Vettelden kamikaze görevini bu yarışta hamilton almış ve balıklama massaya dalmış ama allahtan olan sadece kendisine oldu,umarım bundan ders çıkarıp birilerine zarar vererek öne geçmeye çalışmaz hamilton.Bundan sonra gridde kamikaze ruhlu pilotların kendi yarışlarını veya dahada önemlisi rakiplerinin yarışlarını berbat etmeden devam etmelerini diliyorum.

  20. Tebrik ederim Alonso.Eline ayağına sağlık.Tarihi monza pistinde kazanmak özel ve güzeldi.Darısı daha önce hiç kazanamayanların başına.

  21. tebrikler hak edilmiş bir galibiyetti
    akıllı yarıştı alonso
    sadece start olabildiğine agresifti 4 pilot da sınırlarını aşırı derecede zorladı ve olan hamiltona oldu kendi hatasıydı sabredebilirdi zaten diğer 3 pilot da benzer bir hadiseyle karşılaşabilirdi çünkü çok agresifti hepsi
    ferrariyi de kutluyorum arka tekerlek mekanizmaları taş gibi 😀
    5 yarış var
    mclaren+ferrari vs red bull 😀

    startı izliim oy kullanmaya gideyim dedim start acayip sarstı beni
    ne yaptın hammy şampiyona da arayı açabilirdin 😀

    sağlık olsun gelişim şart yalnız

    button da startta ufak bir hasar aldı yine de iyi direndi
    ferrari düzlük ayarı yapmıştı kanat daha düzdü bizimki ise virajlara yönelikti
    bu yarışı kazanabilirdik tabi takım artislik yapıp tuhaf aerodinamik deneyler yapmasaydı
    önce farklı paketler sonra button için biraz daha yüksek yere basma gücü ferrariye göre
    bunlar yanlıştı kendi kendimizi yaktık
    ferrari gibi max düzlük hızı için yarışmalıydık f kanal ile çok daha hızlı olabilirdik

    alonsoyu ve tifosileri kutluyorum şampiyonluk için takımdan bu hafta sonunu unutmalarını ve aracımızı geliştirmelerini diliyorum
    lütfen pilotlarımız iyi pilotlarda gözüm yok takım şampiyonluğunu istiyorum
    iyi geceler

  22. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Yanlız Alonso mutlu değildi bence Buttona iddia oynamış 😀

  23. Fatih neden kızdın,ne oldu ? nereye gidiyorsun .burda laf anlatacak çok adam var hepsine ben anlatamamki.hakan gitti sen yazmıcam dıyorsun bu çocuklara kim ders vericek ? yazını kim sildiyse o arkadaşmı ders vericek.pireye kızıp yorganı yakma sen boşver bak dalgana.

  24. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tüh küskü küstü :)))

  25. red bull'un yazdıklarına katılıyorum. tebrikler ferrari alonso button ve massa'ya.

  26. neden maclrenciler alonso yu Ferrariceiler buttonu yarışından dolayı eleştiriyor bi bahane şart mutlaka bu ikili hafta sonunun en iyi isimleriydi ikiside birbirinden kopmadı yarışıda izleyener daha doğrusu TARAFSIZ izleyenler neden atak yapmanın zor olduğunu biliyor olmalı ikiside farklı yerlerde hızlıydı bu ikisini tebrik eden eden bu kadar az her yarıştan sonra bi hata kötüleme bulanda dolu tebrik ederim buttonıda alonsoyuda harikalardı bence onlardan sportmenlik beklediğimiz kadar birazda biz olsak iyi olur

  27. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    adamların kaç nikle yazı yazdıkları belli değil,ne dedikleri ne söyledikleri belli değil,bunlara müsade ediliyor,ama biz biraz agresif de olsa doğruları anlattığımızda yazılarımız siliniyor,benim yazdığım yazıları yazan arkadaş kimse( ki bu kişi benim buradan yakından tanıdığım bir arkadaşım da olabilir,sevmediğim biri de farketmez) o arkadaş kına yakabilir,yazı filan yazmam daha buraya ben.
    böyle akılsızca yazıları okuyup okuyup eğlensin sitedekiler bundan sonra,hem de bu yazımı silen kişi..

  28. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    fatih sen saçmalamaya ve hakaret etmeye devam et, duyan duymayanda 2 araç arasında yarım sn fark filan var sanıcak, senin herşeye bulucak bi kulbun var, şimdi kutlamalar var senle uraşamam, hadi hadi…..

  29. bugün spor konusunda program oldukça yoğun. ilkini harika bir şekilde atlattık. bizi sevinçten havalara zıplatan ve yiğenimle zafer şarkıları söylememe sebep olan Alonso ya sonsuz teşekkürler :)) şimdi sıra millilerimizde. altın madalyayı kazansak ve nadal da abd de şampiyonluğu kaptımı bugün heralde mutluluktan uyuyamam:)))

  30. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bak faster inside,bundan sonra sana deli muamalesi yapıp yazdıklarınla ilgilenmeyeceğim,çünkü burada genelde senin gibi mantıksız insanların sözü daha geçerli oluyor,ben aşağıdaki gibi aklı selim akıl izan sahibi birkaç alonso severle muhabbetime devam ederim,çünkü önde lewis olsa farkı açardı diyerek gerçekten de tam bir şark kurnazlığı içindesin,işine gelince lewisi kötülemek için kıytırık şeyleri kullanıyorsun ama söylediklerine dayanak bulmak için lewis farkı açardı diyorsun,heralde dün de söylediğim gibi sen türkçe olarak yapılan konuşmalardan anlayamıyorsun.
    bir araç arkasındaki araçtan yavaşsa değil lewis,senna olsa yine fark açamazsın,bunun kadar basit bir gerçeği neden kafan basamıyor.gerçekten sırf mevzu yaratmak için bu kadar anlamsız şeyler yazabileceğinizi düşünüyorum,aksi taktirde normal bir insanın bu kadar mantıksız bir şeyi bu kadar süreyle savunabilemesi için bir neden yok.

    Al10so_4ever,senin gibi 10 tane daha alonso fanı olsa inan buradaki yorumların kalitesi şuankinden 5 katı fazla olur..
    massacı dostum,ben massa hatalı demedim,ve tam olarak tekrarını izleyemesem de lewis in şikana çok da hızlı geldiğini hatırlamıyorum,sonuçta massa dışarda kalmıştı alonso içerde olduğu için de lewis de alonso kadar bir hızla şikanı içerden dönmeye başlamıştı bile temas olmadan önce,yani kısacası bir yarış kazası kimseye bir suç bulunacak bir durum değil.

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    racingotem dehşet bi tespit kimsenin aklına gelmez bu :D:D

  32. Şundan eminim, Alonso Button'ı pitte geçmeseydi son tur son viraja kadar onu geçmeye çalışacaktı. Simdi Alonsoyu geçiş yapmakta zorlanmakla suçlayamazsın. İlla ki yapacaktı TARTTI ara sıra. BURAYA DİKKAT! yarış boyunca sadece 1 geçiş yapma olasılığı varsa bunu neden pitten önce deneyesin ki?

    Değil mi?

    Massa Hockenheim (olmazolsun) olayı da bu şekilde gelişti millet yanlış anladı.

    Adam bakıyor, yaklaşabilip yaklaşamadıını tartıyor? Baktınız mi hiç neden arada bir 0.6ya düşürüp neden bazen1.5 saniye farka İZİN VERDİĞİNİ?

  33. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    fatih küskü arkadaşım 1.si atak yapabilmesi için parabolica virajında buttonun hemen arkasında çıkması lazım buda çok zor çünkü buttonun yere basma gücü daha fazla alonso orda kuma çıkabilirdi almadı bu rski haklı olarak monzada 1 sn demek 100 m demek bi araca atak yapabilmen için viraj çıkışında 10 20 metre yakınında olmanız lazım ki atak olsun ama kaybettiği downforce yüzünden yapamadı bunu tek şansımız pitti ondada başardık singapura gelince alonso orada yapılan 3 yarıştada podyuma çıktı hemde reno ile bu sne altında ferrari var ve ben bi podyum bekliyorum rbr hızlı olacaktır ama alonsoda yavaş kalmıcaktır suzukada yine ben ferrarinin redbulla kapışacağını düşünüyorum çünkü mclarenin aerodinamik anlamda nerde olduğunu daha bilmiyoruz 2 yarıştada ağırlılı düzlük vardı ve aerodinami o kadar önemli değildi abu dhabide mclarende bu yarışın içine girer kore soru işareti brezilyada ferrari üstünlüğünü biliyoruz ama yine mclarenden bişiler bekliyorum bekleyip görecez

  34. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    100 kişi fatih küskü ye laf anlatmaya çalışıyoruz, beyler boşuna uğraşmayız, ona laf yetişmez :))

  35. Al10so_4ever  avatarı

    @fatih küskü evet bu konuda sana hak vermemek elde değil alonso eskiden daha agresif sürerdi şimdi ise atıyorum force india sauber reno gibi araçları geçiyor ama redbull mclaren gibi fazlasıyla downforce üreten arçlar arkasında zorlanıyor ve ferrarinin de türbülanstan diğer mclaren ve redbula oranla daha fazla etkilendiğini söylemem gerekir. ha en son olarak ben de alonsonun eskisi gibi daha agresif olması taraftarıyım geçemedi mi kuyruğunu bacaklarının arasına almasını sevmiyorum. ama alonso bugün herşeyi bilerek yaptı temiz hava alamadığı zaman bıraktı fark 1.5 1.7 oldu sonra pitstop yaklaştıkça farkı 0.6 ya çekti ki o da biliyordu atacağı 1-2 tur ona yetecekti. benim düşüncelerim bu seninkine de saygı duyuyorum ama bu atak özürlülüğünün sadece alonsodan kaynaklanmadığnı büyük payın ferrarinin araç yapısından kaynaklandığına inanıyorum.

  36. Kazanmasini pek istemedigim Alonso kazandi, yapacak bisey yok tebrik ederim. Webber yine kalkamadi Vettel gerilerde kalmasina ragmen ilginc bir taktikle 4. oldu, Redbull icinde birilerinin pilotlarin pozisyonlariyla oynadigini dusunmeye basladim, yazik.. Button elinden geleni yapti ama Mclaren pit ekibi yeteri kadar hizli olamadi, Button`a alkis. Massa cesareti kirilmis cocuklar gibi Alonso ile yanyana gelmesine ragmen kizarlar diye frene basti, uzuluyorum onun icin.. Hamilton artik burnunu herzaman heryere sokamayacagini ogrenmeli, agresiflik yollar benimdir burnumu heryere sokarim demek degildir.. Bir alkis ta Bridgestone a gelsin, 16 tur dayanir dedikleri lastikleri 52 tur dayandi, ya isi bilmmiyolar ya cok mutevaziler 🙂 Hulkenberg Gp2 den kalma sert savunmalarini yapti bugun, cok ustune gitmemek lazim ogreniyor, Kubica bildigimiz Kubica ustaca surup max puani aliyor, Rosberg bildigimiz Rosberg orta siralarda, Schumi bildigimiz gibi kan kaybetmeye devam ediyor, umarim sadece kan kaybeder, zira baska seylerde kaybedecek gibi..

  37. fatih dostum, pilotaj hatası ile kast ettiğim şey viraja gereğinden fazla hızla gelmesi idi. 330'dan 80'e kadar düşülen daracık viraja alonso ve massa ile girmeye çalıştı. ve hatta iddia ediyorum massa'ya vurmasa o hızla dönemeyip alonso'nun arkasına bile çıkabilirdi. pilotaj hatasından kastım budur, viraja gereğinden daha hızlı girmesi, aceleci davranması. canın sağolsun, pilotaj hatası değil sabırsızlık acelecelik, mücadeleci ruhu diyelim. ama bu kazadaki sorumlunun massa olduğu düşüncesine kesinlikle katılmıyorum dostum..

  38. Bu konuda sonuna kadar haklısın kapasitesi olmayan, bunu anlayacak kadar beyni de olmaya bir pilot. ferrarinin onun yarışına hayran olduğunu sanıyor heralde 😉

  39. KÜSKÜ! Pitler geçmeseydi görecektin zaten

  40. Alonso Aziz avatarı

    Eğer massa sıradan bir pilotsa alonso geçtiğinde surat asmıcaktı.Bu kadar basit.Madem 2. pilot olmak istemiyosun zorlıcaksın yanii.
    fatih küskü
    kardeşim kaza ihtimalini sölemiyorsun.Ve ayrıca ferrari tirbülasyon dan etkilenen bi araç .Alonso kendini riske atmadı pit stop u bekledi .Ama eğer pit stop da da geçemeseydi yarış içerisinde geçeçiğine emindim..

  41. Alonso Aziz avatarı

    Eğer massa sıradan bir pilotsa alonso geçtiğinde surat asmıcaktı.Bu kadar basit.Madem 2. pilot olmak istemiyosun zorlıcaksın yanii.
    fatih küskü
    kardeşim kaza ihtimalini sölemiyorsun.Ve ayrıca ferrari tirbülasyon dan etkilenen bi araç .Alonso kendini riske atmadı pit stop u bekledi .Ama eğer pit stop da da geçemeseydi yarış içerisinde geçeçiğine emindim..

  42. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @fatih küskü, sınırsız saçmalıyor ve de nasıl işine gelirse öyle konuşuyorsun, önü açıkken fark açmak nasıl olurmuş öğrenirdin sen, eğer önde olan button yerine hamilton olsaydı,emin ol hamilton bunu yapabilirdi, ama genede anlayacağını sanmıyorum….

  43. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili Al10so_4ever; ben de gayet iyi gördüm kimin nerede ne kadar hızlı olduğunu ve genel olarak performansa baktıgımızda araç farkı nerdeyse 0.2 0.3 dü. bu gibi bir durumda virajda o hızlıydı düzlükte bu hızlıy gibi bir yaklaşımı çok doğru bulmuyorum,bir şekilde bunu yapabileceğin bir an yakalayabilrsin araç avantajı sende iken.
    bunu da sadece bugün için söylemiyorum,alonso nun genel tavrı bu,geçmek için biraz zor bir araçla karışalaştığında hemen pitleri düşünmeye ve sadece arkasında kalmayı düşünüyor,ee pitte mclaren ekibi 1 saniye yavaş kalmasaydı ne olacaktı peki,hızlı bir araçla çöpe atılmış bir galibiyet şansı daha olacaktı öyle değil mi?
    anlatmak istediğim şey bu,biraz daha kendi şansı için kendisini zorlamalı,hem her geçiş hamlesi de kaza ile sonuçlanmıyor,senin gibi düşünecek olursak o zaman her yarışın başladığı gibi bitmesini beklememiz gerekecek.

  44. ALONSO AZİZ; bu bir tercih meselesi. Ferrari tutucu. Yıllardır Stratejisi 1 mükemmel bir de sıradan pilot olmuştur. Mükemmeller Schumi-Rai-Alonso; sıradanlar; Irvine-Massa-Barichello bu çok açık. Yoksa Ferrari Massanın (massacılar kişiliğine vurgundur herhalde) kapasitesinin olmadığını biliyor. Massanın yapacak bişeyi yok takım emri tartışılır ama Massanın ALONSO RAI HAMILTON SCHUMI den yetenek olarak çok ama çok uzakta durduğu aşikar. O yüzden bu tür takım emirleri bitmeyecek Ferraride. Tek bitiş yolu RAI ALO ve şimdi KUBIca-ALO. Tek temennimiz.

  45. Sezon başında rekabetçi bir sezon geçicek diyorlardı ama yinede ben bu kadarını beklemiyordum.çok karmaşık taşların yerine oturmadığı bir sezon izliyoruz.her takımın ve pilotu avantajları ve dezavantajları var.özellikle dezavantaj konusnunda feerrari sıranın en üstünde.bnun sebebi de 8.motorlarını kullanıyor olmaları.red bull bu grupda en iyi pozisyona sahip takım ama singapur ve japonya hariç diğer yarışlarda favori değiller.özellikle de monza da bu kadar geride kalmalaırdan sonra ve ben bunu sadece motora bağlamıyorum.galiba esnek kanat olayına çok kafa yordular.mclarenin son yarışa kadar şampiyonluk potasının içinde olacağına inanıyorum.özellikle hamiltonun
    Gelelim bugünkü yarışa tam bir fiyasko oldu monzanın bu kadar sıkıcı olması tam bir rezalet.2-3 çılız geçiş dışında(ki onu da singauprda bile görüyoruz)bir fark olmadı bügün
    Gelelim tahincioğlunun trt deki o laflareına.yarıştan önce tmsf başkanı denen herif hamiltonla vettel pilot değil diyor.hatta vettel schumacherin mercedesinde otursa çok daha gerilerde olur diyecek kadar cahil ve …..çok utandım f1 izleyicisi olarak

  46. Sezon başında rekabetçi bir sezon geçicek diyorlardı ama yinede ben bu kadarını beklemiyordum.çok karmaşık taşların yerine oturmadığı bir sezon izliyoruz.her takımın ve pilotu avantajları ve dezavantajları var.özellikle dezavantaj konusnunda feerrari sıranın en üstünde.bnun sebebi de 8.motorlarını kullanıyor olmaları.red bull bu grupda en iyi pozisyona sahip takım ama singapur ve japonya hariç diğer yarışlarda favori değiller.özellikle de monza da bu kadar geride kalmalaırdan sonra ve ben bunu sadece motora bağlamıyorum.galiba esnek kanat olayına çok kafa yordular.mclarenin son yarışa kadar şampiyonluk potasının içinde olacağına inanıyorum.özellikle hamiltonun
    Gelelim bugünkü yarışa tam bir fiyasko oldu monzanın bu kadar sıkıcı olması tam bir rezalet.2-3 çılız geçiş dışında(ki onu da singauprda bile görüyoruz)bir fark olmadı bügün
    Gelelim tahincioğlunun trt deki o laflareına.yarıştan önce tmsf başkanı denen herif hamiltonla vettel pilot değil diyor.hatta vettel schumacherin mercedesinde otursa çok daha gerilerde olur diyecek kadar cahil ve …..çok utandım f1 izleyicisi olarak

  47. Al10so_4ever  avatarı

    @fatih küskü
    arkadaşım allah aşkına dikkat et batın parabolicada vs virajlarda farkı nasıl açıyor adam virajlarda uçuyor haliyle alonso start finişin sonunda anca 0.4 e çekiyor içeri dalsa daracık yerde banko kaza yaparlardı yapma allah aşkına.

  48. güzel bi sonuc süper. alonso kazandı hemde monzadaaaaaaaaaa:))). ama şimdi sakın kalıp gelecek yarıslara bakmalı alonsoda bunun bılıncınde ve cok sakındı. podyumda felan

  49. Sonradan çıkabilir ama Redbull motor arzasıyla ünlü oldukları için kapanır koyar gider bu olay

  50. Alonso Aziz avatarı

    Fernandom aslanım gerçekten tebrik ediyorum startta biraz üzdün beni ama geçeceğini biliyodum.Massa için de bi kaç sölicem war.Gerçekten ii di ama sıradan bir pilot olmaktan artık çıkmalı biraz daha aracı ve kendisini zorlamalı örneğin button geçmeyi denemeliydi ama yapmadı .Ama gerçekten oda iyi sürdü.Tekrar tebrikler ferrari ve fernando..

  51. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    şikanda yan yana gelinmiş bir pozisyonda temas edip yarısdısı kalmak nasıl pilotaj hatası oluyor massacı dostum o kısmı anlayamdım ben:D
    sonuçta adam içeride ve massa da yeterince yer bırakmadı göremediği için.
    acele ettiği konusunda hemfikirim bu bir hata ama pilotaj hatası değil sonuçta,orada massanın suspansiyonu kırılıp lewis de yola devam edebilirdi ama bu yıl ferrari araçları tank gibi maşallah,kimle çarpışşa karşı taraf madara oluyor o da ilginç bir istatistik.
    massa istemeden de olsa boyle bir şeye sebep olduğu için bugun bence marenelloda bir altın madalya alır,nerede bulacaklar onun gibisni hem 1. lik için yol veriyor hem de öyle ya da böyle en büyük rakibin muhtemel puanlarını çöpe atıyor.
    puanlar filan bir yana,yarışta neler yapabileceğini görememe kısmı beni daha çok üzdü.
    button elinden geleni yaptı harika sürdü,bazı anlayış kıtlığı yaşayan kişiler hala dünkü saçmamalarına gönderme yapıp birşeyler saçmalama peşinde,anlaşılan yeterince rezil olmadığını düşünüyor. peki o zaman,hani massa button u geçerdi noldu,düzlükte 10 km hızlı bir araçla bunu yapamadı.
    button nasıl olacaktı da fark açıcaktı alonso ile,aracı sırtına mı alacaktı düzlüklerde daha hızlı olmak için,bunu bile anlayamayan birine laf anlatıyoruz.
    alonso da doğal olarak öndeyken fark açtı hızlı aracıyla bu gayet normal.
    ama önündeki kendisinden yavaş bir aracı geçip galibiyet almak için dahi kendine değil pittekilere güvendi ve haklı da çıktı.sağolsun mclaren pit ekibi onun beklentilerini karşıladı bütün sezon olduğu gibi.
    harika ve hatasız bir sürüşle aldı galibiyeti alonso tebrik etmek lazım.
    ama ben alonso fanı olsaydım button u hızlı aracıyla en azından geçmesini beklerdim,böylesi galibiyetleri daha anlamlı buluyorum,sonuçta pitte olabilecekler senin elinde değil ama birilerini geçecek riski alıp almamak senin elinde.
    ama lewis yarışdışı kalmışken alınacak bir 2. lik de belki alonso için yeterli oalbilirdi diye de düşünmüş olabilir,o yarışdışı iken zaten herkes yerine razı oluyor genelde:D
    bu vettel de sezon başından beri kaç kere sorun yaşıyorum diyip puanlar topladı ben sayamadım artık:D
    webber de güzel ataklar yaptı,button aracından en iyisini çıkardı,massa kelepçeli elleriyle yine iş çıkardı,çünkü bundna fazlasını yapması için bir neden yok,ilk şikandna sonra yan yana geldiklerinde daha iyi bir ivmelenme avaantajına sahipken,biraz geri durmayı tercih etti,ve kaybettiği momentum sonucu kendisine yaklasma fırsatı bulan lewis in de yarışının bitmesine neden oldu bu zincir,f1 böyle birşey yapacak birşey yok.

  52. Arkadaşlar bu günkü takım emirini bednden başka farkeden oldumu acaba?? 🙂 vettel weber e geçilene kadar "motor problemi" yaşadı weber geçti kendini ve sorun bir anda düzeldi :)) 😀
    yarış yorumuna gelirsek;massanın zorlaması lazım bi ara buttonla fark 1.5sn oldu ama değerlendiremedi ve ara tekrar açıldı.button ve massayı tebrik ederim.

  53. bence de Vettelin motor olayı DÜZMECEydi.
    Kendi yaptıklarını unutup başkalarını suçlama olayında Horner Whitmarsh tan daha çirkin bir hal almaya başladı.

  54. bence de Vettelin motor olayı DÜZMECEydi.
    Kendi yaptıklarını unutup başkalarını suçlama olayında Horner Whitmarsh tan daha çirkin bir hal almaya başladı.

  55. @ R30
    peki bu söyeldiğin sonradan anlaşılabicek birşey değil mi? takım böyle bir riski nasıl alır ki?

  56. Yavuz Balcı avatarı

    bu arada çok hata yapıyor diyorsunuz da lewis ilk defa kendi hatasıyla yarış dışı kaldı bu sene. ayrıca spa da da söylendiği gibi bu senenin en az hata yapan pilotuydu. yaptığı bu tek büyük hatası maalesef yarışına maloldu. umarım bununla sınırlı kalır.

  57. Cihan Çelik avatarı

    Öncelikle F.Alonso ve Ferrari takımını tebrik ediyorum, bugün gerçekten Ferrari pit ekibi ve pilotları son derece iyi bir iş çıkardılar. Gelelim J.Button'a o yapabileceğinin en iyisini yaptı hızlı Ferrari'lere karşı. L.Hamilton hala basit hatalar yapmaya devam ediyor. Red Bull alabileceği max. puanları aldığına inanıyorum ve ayrıca S.Vettel'in taktiğide muhteşemdi gerçekten. Saygılarımla..

  58. Yavuz bende öyle düşünüyorum ama singapurda üç takım olacak gibi Renault Redbull Ferrari Bu üç takıma daha iyi uyuyor gibi.Mclareni şu yüzden katmadım bu takımlara monoca macaristan gibi pistlere baktığmızda hep sorun yaşadılar.
    Alonso inan vettelin motorunda hiç bir problem sorun yoktu adamlar resmen takım emri uyguladılar ve Webberi geçirdiler Renault motor teknisyenlerinin yaptığı bir oyunda bence redbulun verdiği emir ile

  59. Hamilton olsaydı Button'dan daha az rekabetçi aracıyla daha zevkli bir yarış olabilirdi. Ah Alonso 3-5 puan çıkarsaydın Spa'dan. Bunun bi yarışı kötü gidince sonuna kadar aksilikler peşini bırakmıyor bu sene. Neyse sadece KONSANTRE ol. Aslanım benim. Bu arada YAZI BAŞLIĞI çok yakışmış…

  60. Yavuz Balcı avatarı

    R30 singapurda eğer araçlarda fazla değişiklik olmazsa RedBull uçar gider :))

  61. neyse monza da kötü sonuç alsaydık havlu atacaktık. bu galibiyet ilaç gibi geldi. cuma günü hayatımda ilk kez iddaa oynayacaktım kuzenle birlikte ve hamilton a oynayacaktık. iyiyki oynamamışım:))) vettel in stratesiji gerçekten harikaydı. motordaki geçici problem neydi çok merak ediyorum. hamilton kendi hırsının kurbanı oldu. demek ki herkes hata yapabiliyormuş. hele arka sıralardan kalkıyorsan. alonso nun spa hamilton nın da monza hayali seneye kaldı. button da elinden geleni yaptı. massa da iyiydi. bu ikiliyide tebrikler. şampiyona lideri yine değişti. Singapur çook önemli. şimdiden heycanla bakliyoruz.

  62. elif çivici avatarı

    İşte ihtiyaç olan buydu!Yarış belki monotondu ama Ferrari ve Alonso açısından kesinlikle en iyi haftasonuydu,Massa da 2.olsaydı daha güzel olacaktı belki ama Jenson o kadar hızlıydı ki F kanalla.Taraftarların o coşkusu,bağıra bağıra İtalya milli marşını söylemeleri çok güzel bi manzaraydı ayrıca.
    Hamilton a üzülmemek de elde değil,ama hala daha puan avantajını koruyor olması büyük şans.

    Hepsini geçtim Ferrari ve Mclaren kapışmalarını özlemişim,Redbull görmekten sıkılmıştım doğrusu,kim ne derse desin.

  63. neyse monza da kötü sonuç alsaydık havlu atacaktık. bu galibiyet ilaç gibi geldi. cuma günü hayatımda ilk kez iddaa oynayacaktım kuzenle birlikte ve hamilton a oynayacaktık. iyiyki oynamamışım:))) vettel in stratesiji gerçekten harikaydı. motordaki geçici problem neydi çok merak ediyorum. hamilton kendi hırsının kurbanı oldu. demek ki herkes hata yapabiliyormuş. hele arka sıralardan kalkıyorsan. alonso nun spa hamilton nın da monza hayali seneye kaldı. button da elinden geleni yaptı. massa da iyiydi. bu ikiliyide tebrikler. şampiyona lideri yine değişti. Singapur çook önemli. şimdiden heycanla bakliyoruz.

  64. Bana mutluluğun resmini çizebilir misin abidin!,gerek kalmadı monzan bir fotuğraf karesi alırım bakarım:))

  65. Yine startta oldukça yer kazanan Schumiyide tebrik ediyorum. Alışkanlık oldu artık onun için bu. Güzel antreman oluyor bu sene Schumi için. Start anı 8. döner dedim ve aynen yaptı bunu.

  66. Singapurda ne olur arkadaşlar

  67. Losano osnolA avatarı
    Losano osnolA

    bravo adamım işte zafer ve farkta 21 puana düştü haydi alonso pes etme redbull da bu istikrarsızlık varken podyumdan düşmez isen şampiyon olabilirsin go ALONSO al şu şampiyonluğu

    bu arada hamilton çok agresifti ama webberi yani rakibini geçmişken niye bu kadar zorladı anlam veremedim istediğini zaten almıştı yarım turda liderliğe soyunursan cezanıda çekersin ona yazık oldu button da çok iyiydi düzlükte yavaş olmasına rağmen harika bir haftasonu inşallah MİLLİ TAKIMIMIZ DA KAZANIR VE HARİKA HAFTASONU DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUYLA NOKTALANIR

  68. Uğruna Bırak Romayı ,Yakarız LONDARA'YI ,ALONSOM Durma Saldır , Şampiyonluk Sana Haktır..

  69. pole + fastest lap + galibiyet alıp hat trick yapan alonso'ya tebrikler. gerçekten kusursuz sürüşüyle ve sabrıyla hak etti galibiyeti. sevip sevmemek önemli değil, bu şekilde her hangi bir şüpheye karışmadan aldığı başarıları her zaman tebrik ederim.

    ferrari mühendisleri ve pit mekanikerleri işini güzel yaptılar.

    mclaren pit ekibi ise az süre sayılabilecek kadar geciktiler ama bunun bedelini liderliği bırakarak ödemek zorunda kaldı.

    massa da sonunda italyan taraftarların önünde podyuma çıktı. 2007'de hamilton'un ilk virajda yine arka tekerine vurması ile 3. sırada giden massa'nın yarışdışı kaldığı gün geldi aklıma, neyse ki bu sefer temas zarar vermedi ve felipe hatasız bir sürüşle podyumu aldı. geçen yılki kazanın ardından burada monza'da tifosilerin karşısına çıkmak çok keyifli oldu. ilk 10 yarışta topladığı 67 puana karşılık, son 4 yarışta 57 puan topladı bugünün ardından. ona da tebrikler.

    ön grupta en iyi startı yapıp pite kadar önde kalmayı başaran ve podyumu alan button'a da tebrikler. düzlüklerde aracının yavaş olduğu belliydi ama yarış disiplini ile kopmadı yarıştan. ona da tebrikler.

    red bull'dan beklenmeyen güzellikte bir strateji hamlesi geldi. vettel de bu kez herhangi bir hata yapmadan güzel sürdü ve 12 puanı kaptı. ona da tebrikler.

    hamilton için söylenebilecek fazla bir şey yok. acemi hatası ile kendi kendini yaktı bugün. halbuki webber 9. sıraya düşmüştü, hamilton azıcık sabırlı olabilse massa'nın ardından 4. sırada çıkacaktı ilk turdan. belki de f kanalsız paketi yarışta çok iş başarabilecekti ama böyle bir pilotaj hatası sonucu bunu değerlendirmemiz mümkün olmadı. ona da geçmiş olsun.

    rosberg mercedes aracına rağmen güzel işler çıkarmaya devam ediyor, kubica ise spa'nın ardından beklenenden oldukça geride kaldı.

    şampiyonada kartlar yine karıldı ve dağıtıldı, yeniden heyecan 5 pilota kadar yayılmış oldu. önü açık, kimin ipi önde göğüsleyeceğini sanırım suzuka ve brezilya olmak üzere kalan 2 hızlı pist belirleyecek.

    bu arada ferrari takımlar şampiyonasında da red bull ve mclaren'e büyük oranda yaklaştı.

  70. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tebrikler Alonso ,tebrikler Ferrari F10.
    Alonso tifosiler için herşeyi yaptı.40 tur boyunca Buttonun gözü yoldan daha ziyade aynadaydı.Geçişi kolay olmayan pistlerde bazen ilginç geçişler olabiliyor.Mesela kubicanın webbere geçilmesi.İngilterede alonsoya adeta kök söktüren kubica bugün webbere resmen yol verdi sanki mavi bayrak görmüş gibiydi.
    Vettelin motor arızası nedeniyle webbere geçilmesine bir anlam veremedim.Webbere geçilir geçilmez kendisinin en iyi turunu atabiliyor.Hatta webberden daha hızlı tur attı.Massa Alonsoya yaklaştığı kadar buttona neden yaklaşamadı acaba.En azından deneyebilirdi farkı 0.5 falan yapıp bize heyecan yaşatabilirdi.Ama nerde.Herkesi derdi alonso olmuş.

  71. Alonso'yu ve fanlarını kendi evlerinde aldıkları zafer için tebrik ederim.

    Vettel'in sorunu tam olarak ne bilmiyorum ama telsizden motorda sorun var dediğinde "yeter artık yine mi Vettel'i buldu" diye serzenişte bulundum.8.'liğe düşmesine rağmen Red Bull'un mükemmel taktiği ve Seb'in muhteşem performansı ile bu yarışı alınabilecek en güzel sonuç ile bitirdi :))

    Hulkenberg ise bazı virajları alamadı ama bence bugün harikaydı. Bence pistteki en iyi çaylak ve gelecek vaat ediyor.

    Rosberg ve Kubica istikrarlı sonuçlar almaya devam ediyorlar.

    Lewis'e üzülmedim diyemiyorum. Keşke biraz daha sabırlı olsaydı 🙁 Ama umutsuzluğa kapılmaması gerek 24 puan içerisinde 5 pilot ve koşulacak 5 yarış var.

    Takımlar şampiyonasında liderliği ele geçirdik. Hem Seb hem de Webbo alabilecekleri max puanla ayrıldılar :))

  72. Arkadaşlar Button'ın nasıl fark açmasını bekliyordunuz anlamayamadım.Ben yanlış yarış mı izledim.Hızlı olan araç kırmızı olan değil miydi?Button'ı muhteşem sürüşünden dolyaı tebrik ediyorum.Son yarışlarda startlarda yer kazanıyor.Son olarak Mclaren pitstoplarda yavaş kalıyor.Çalışmaları lazım

  73. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Bu arada bazı arkadaşlar button'a çok yükleniyor.. Ama zaten adam arayı açabilecek hıza sahipse ( ki bence sahip değildi ) açar… Neden geçilmemeye uğraşsın..
    Button bugün iyiydi…

  74. 0versteer beni anlayan anlıyorlar sen anlamasanda olur.anlamamak için üşenmemişsin emeğine saygı duyuyorum.

  75. yarış çok zevkli olmasada liderlik için bir şey olacağı için beklemek güzeldi 🙂 alonso iyi bir galibiyet aldı. button mümkün olduğu kadar korudu ancak sınır buydu. massa da startta ne yapabilirse yapacaktı, daha fazlasını yapamazdı, o açıdan onun için de durum iyi.

    vettel ise inanılmaz bir şey yaptı belki ve tebriği hak ettiğini düşünüyorum aynı şekilde rosberg de fena iş çıkarmadı.

    hamilton ise kendi başını yaktı 🙂 sonradan ağlamaz umarım bu hata nedeniyle.

    bundan sonra singapur var heyecan beklentim yok 🙂

    fomun yeni alt grafikleri çok güzeldi. an ve an değişiyordu dereceler ve takip anlamında daha kolay ve kullanışlı oldu

  76. yine startta sorun yaşadık, fakat kazandık allahtan. Tebrikler tüm takıma.

    Button süper sürdü diyebilirim, yapabileceği her şeyi yaptı. Parabolica'nın da yardımıyla düzlükte ki 10 kilometrelik farkın dezavantajı azaldı.

    Vettel'e uyguladıkları taktik gerçekten güzeldi.

    Hamilton sezon sonlarına doğru yapmaya başladığı hatalarına bir yenisini daha ekledi. O yarışta olsa daha heyecanlı olurdu, yinede oturup onun yasını tutacak değilim 🙂

    Kirve12 laf atıcam diye mantıksız bir şey söylemişsin. 2005 san marino'da Alonso-Schumi arasındaki fark tur başına 2 saniyeye yakındı. Garip bir şekilde üşenmedim. Alonso en hızlı turunu 22. turda atmış, Schumi yarışın sonlarına doğru Alonso'ya yaklaşırken 48. turda. Ve bu iki tur arasındaki fark 1,5 saniye. Schumi Alonsoyu yakaladığında fark gerçekten 2 saniye civarındaydı yani. Bu yarışta Button-Alonso arasında ki fark ise 0.3-0.4 saniye civarı. Alonso, son turda kasıp en hızlı turu atmasa en hızlı turlar araısındaki fark 0.5 saniye bile olmazdı. Şimdi bu iki şey aynı mı acaba? Neyse cevaba gerek yok. Senin için aynı muhtemelen :)button'ın yaptığı daha iyidir belki de.

  77. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Kendi açımdan bu hafta yılın haftasıydı diyebilirim.. 🙂
    Startta korktuğum oldu button'a geçildik fakat yarıştan önce düzlük hızımızla atak yapabileceğimizi düşünmüştüm.. Fakat o kadar yaklaşamadık.. Neyse ki button pit stop yaklaştıkça yavaşlamaya başladı ve hem alonso nun ekstra turu hem de pit ekibi harika iş çıkardı.. Tebrikler gerçekten….
    Lewis iyi start aldı fakat o virajda o atak fazla tehlikeliydi.. Kuma saplanınca 3-4 saniye hareket bile edemedi üzüntüden.. İçim cız dedi ne yalan söyleyeyim :))

    Monza'da zafer hiçbir şeye değişilmez gerçekten… Bunu yaşatan herkese sonsuz teşekkürler :))

  78. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Tebrikler Alonso bize bayram sonrası gerçekten bir bayram daha yaptırdın.

    gelelim detaylara Massanın Alonsoya karşı bu kadar kastırması anlaşılır gibi değil..
    Button iyi start aldı ve istikrarlı idi tebrikler,fakat unuttuğu bir şey var veya yapamadığı diyelim bir aracı arkanızda tutmak değil farkı açmaktır baki olan yoksa uçup gider bu gün de öyle oldu.

    vettelin olayını tam anlayamadım bir şeyler döndürdüler yine ama HAYIR lısı diyelim.
    yakında çıkar meydana.

    hamilton için söyleyebileceğim hala çok zamanı var olgunlaşma adına.
    kendi ipini kendi çekti çünkü

  79. yarıştan önce saygılarımı sayın müntaz tahincioğluna göndermiştim,şu andaki konuşmalarıyla selam ve saygılarımı bir bir yollamaya devam edıyorum.hiç bir başarısı olmayan oğlunu yıllarca motor sporlarında desteklediği kadar ondan kat ve kat üstün pilotlarımızı o komple pilot olduğunu düşündüğü oğlu kadar desteklemişmi aceba.

  80. Harika bir galibiyet. Tebrikler Ferrariye. Tebrikler Alonso, Button ve Massaya. Monzada kazanmak her zaman özel olmuştur ve çok mutlu edici bir galibiyet. F10 oldukça hızlıydı, ama Jensona atak yapmak mümkün değildi, ve yarış genel olarak sıkıcıydı bu anlamda. Ama Alonsonun farkı 1 sn de tutması pitlerde işi bitirmesine neden oldu. Arada türbülanstan kurtulup lastikleri korumak adına yavaşlıyordu, ardından tekrar farkı 0.7 sn ye indiriyordu.
    Lewise gelecek olursam resmen acemilik yaptı. Vettele ne diyorsak aynı hatayı oda yaptı. Yarıştan böyle erkenden ayrılması hiç iyi olmadı tabi biz izliyenlerin heyecanlı anlar yaşaması adına. Red Bull alabilecegi maksimum sonucu aldı, Vettel çok iyi iş yaptı o ilginç son tur pitstop'u ile. Webber yine startta sorun yaşadı ne problemi varsa bu konuda çözmeleri gerek ve agresif yarışıyla iyi yerde bitirdi. McLaren avantaj kazanması gereken pistte bir şey kazanamadı ve bu kötü oldu, Red Bull'u Singapurda Ferrari zorlar gibime geliyor. Bundan sonraki yarışlarda Ferrarinin çok iyi şeyler yapacağı içime doğuyor moraller üst düzeyde sezonun geri kalanı dahada heyecanlı olacak.

  81. Harika bir galibiyet. Tebrikler Ferrariye. Tebrikler Alonso, Button ve Massaya. Monzada kazanmak her zaman özel olmuştur ve çok mutlu edici bir galibiyet. F10 oldukça hızlıydı, ama Jensona atak yapmak mümkün değildi, ve yarış genel olarak sıkıcıydı bu anlamda. Ama Alonsonun farkı 1 sn de tutması pitlerde işi bitirmesine neden oldu. Arada türbülanstan kurtulup lastikleri korumak adına yavaşlıyordu, ardından tekrar farkı 0.7 sn ye indiriyordu.
    Lewise gelecek olursam resmen acemilik yaptı. Vettele ne diyorsak aynı hatayı oda yaptı. Yarıştan böyle erkenden ayrılması hiç iyi olmadı tabi biz izliyenlerin heyecanlı anlar yaşaması adına. Red Bull alabilecegi maksimum sonucu aldı, Vettel çok iyi iş yaptı o ilginç son tur pitstop'u ile. Webber yine startta sorun yaşadı ne problemi varsa bu konuda çözmeleri gerek ve agresif yarışıyla iyi yerde bitirdi. McLaren avantaj kazanması gereken pistte bir şey kazanamadı ve bu kötü oldu, Red Bull'u Singapurda Ferrari zorlar gibime geliyor. Bundan sonraki yarışlarda Ferrarinin çok iyi şeyler yapacağı içime doğuyor moraller üst düzeyde sezonun geri kalanı dahada heyecanlı olacak.

  82. Güzel bir mücadele oldu.Fom'unda yeni grafikleriyle zaman farklarını takip etmek güzeldi.Alonso istikrarlı sürüşüyle ve pit ekibinin hızıylada yarışı kazanmasını bildi.Button ve massada oldukca iyiydiler.Red bull biraz abarttı ama başarılı oldular 🙂
    Hamiltonada üzüldüm ama gereksiz yere aracın burnunu soktu.Şampiyonluk yarışı iyice kızışacak.

  83. Yavuz Balcı avatarı

    ferrari ve alonsoyu tebrik ederim.

    pit ekibinin yavaşlığı buttonun kazanmasına engel oldu.

    gelelim bizim karaoğlana :)) ah be yavrum sakin olsan orada inanıyorumki yarışı alacaksın. ne işin var orada. sağlık olsun diyelim ve önümüze bakalım.

    bir bakımada iyi oldu. son 5 yarışa gidiyoruz 5 tane şampiyon adayı.

  84. toma alonso ..

    tebrikler jenson ve massaya, mükkemmel taktik uygulayan red bull'a.. :))

  85. aractan hemen ıner ınemz demec vermeye gıtmıyorlar diye biliyorum.demec vermemiş olamaz.

  86. Vettel motor sorunu yaşıyormuş ne motor sorunu abi Takım emri diye buna denir karşıdan motor yazılımı ile oynanır Webber geçer Takım emri böyle yapılır

  87. FAster Inside dün konusmamızın ana teması senın massanın yarış içerisinde buttonu rahatlıkla gecebileceği söylemindi,yanı buttonun arkasındakı yada önundekini kollaması değildi.ben sana buttonun kolay kolay arkasındaki pilotlara geçilmeyeceğini düşündüğümü söylemiştim ki pist üzerinde massa değil arkasındaki alonsoydu,onuda elinden geldiğince ardında tuttu hemde alonsonun aracı kadar hızlı olmayan aracıyla.bu neye benziyor biliyormusun,imola 2005 de schumayere muthıs! savunma yapan alonsonun savunmasına benzıyor,tabı orda pit yapılmadığı için alonso önde bıtırmıstı.

    Hamilton resmen kendi kendini baltaladı,çok iyimser bir atak yaptı massanın kendisine yer bırakacağını falanmı düşündü bilemiyorum ama yaptığı en az vettelin geçen yarış yaptığı kadar ahmaklıkdı.bazı hatalardan ders almaması çok anlamsız,gecen yarısda rakıplerının olmasını beklediği sekılde kum havuzunda yarısı bıtınce pişman olmuş olmalı ama artık çok geçdi.Alonso yıne startta gecılmesıne rağmen yarış içerisinde istikrarlı turlarla yarışı hak etti.son turda en hızlı turu atması manasızdı.massa kendınden beklenmeyecek şekilde alonsoyu sıkıştırdı ilk turda,sonucu bilinsede izlemek keyıflıydı.ilk virajda alonso buttona ufak bır tıklama yaptı ama olur o kadar.button yapabileceğini yaptı bence onuda tebrık edıyorum ve şampiyonluk yarışında takım arkadaşına yer vermeyeceğini bir kere daha gösterdi.

  88. @king_1905

    Hamilton: ''Bütün suç bende kimseyi suçlayamam. Şampiyonluğa malolabilecek bir hata yaptım.'' dedi

    Rahat ol yani…

  89. Ayrıca takım emride böyle yapılır Vettel motor sorunu yaşıyormuş ne motor sorunu abi ya Weber geçsin diye garajdan motorla oynadı Renault teknisyenlerii

  90. bu bayram benim için çok süper geçiyor allah nazardan saklasın.enbaşta hamilton için bir şey söylemeyeceğim.çünkü bazı arkadaşları kızdırayım derken kimisinide üzüyorum.

    1.)ramazan bayramı
    2.)basketbol takımımızın finale kalması.
    3.)alonsonun monzayı kazanması.
    3.)inşallah referandumdanda istediğim sonuç çıkarsa benden mutlusu olmayacak.

  91. işte şimdi Ferrari pilotu oldun Alonso:))) kim demiş italyan tifosiler alonso yu istemiyor. bu insan seli ve müthiş kutlamalar onlara cevap olsun. tebrikler alonso,tebrikler ferrari.mükemeldiniz. startta hata yaptın ama telafisini de bildin.

  92. İlk önce ilk üçü tebrik ederim harika yarıştılar Button da kusursuz yarıştı 10 km düzlükte yavaş araba ile iyi işler çıkardı bir tebrikte Vettele Webber bu işten en karlısı çıktı Hami hırsının kurbanı oldu yazık oldu şampiyonluk kızışacak singapurda bu kez bizde olacaz

  93. çok sıkıcı bir yarıştı alonso ve ferrariyi tebrik ediyorum hamilton çok agresif başladı ve cezasını çekti.

  94. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    valla istemezdim ama Alonso bu yarışı hak etti tarafsız bakacak olursak. Ayrıca Vettel de güzel bir taktik uyguladı.

    Ama Webber'in liderliğe yükselmesi gerçekten güzel oldu bence 😉 Ayrıca Buemi de yavaş yavaş yükselmeye başlamadı mı sizce de?

  95. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    valla istemezdim ama Alonso bu yarışı hak etti tarafsız bakacak olursak. Ayrıca Vettel de güzel bir taktik uyguladı.

    Ama Webber'in liderliğe yükselmesi gerçekten güzel oldu bence 😉 Ayrıca Buemi de yavaş yavaş yükselmeye başlamadı mı sizce de?

  96. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton salaklığına yansın

  97. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Sıkıcı bir yarıştı, uzun süre sonra bu puanlar gerçekten çok iyi oldu,tebrikler ferrari ve alonso massa ikilisine, Alonso için daha iyi bi gün olamazdı heralde, dün button hakkında önünde olanla değilde arkasındaki pilotla
    uğraşıyor dediğimde neredeyse pilotlarına küfür etmişim gibi tepki veren arkadaşlar, bugün ne demek istediğimi anlamışlardır umarım, önü açıldıktan sonra alonso nun sürücü heralde ders olmuştur,(kabullenceklerini hiç sanmasamda),
    gerçek bi şampiyonla,düz pilot arasındaki farkı umarım anlarlar, önün açıkken farkı açmayı düşünmez yada açamazsan pitte geçilir ve dersini alırsın, massa da çok iyidi bugün değerli puanlar kazandırdı,
    hamiltonun agresifliği bu sefer kötü patladı, büyük yara aldı, bu saatten sonra redbull u nasık yakalar, zor gibi, bu arada hamilton her zamanki kınama cezalarından
    biri daha gelebilir, yarış dışı kalınca basına demeç vermediği için, redbull da vettel e yine bi emzik hediye etti….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir