"Bu Hata Şampiyonluğa Mâl Olabilir"

yazar:

kategori:

Monza’ya kadar şampiyona lideri olan Hamilton, 5. sıradan başladığı yarışta, daha ilk turda Roggia şikanına girerken Felipe Massa’nın aracıyla temas yaşadı ve bu temas sonucunda sağ ön süspansiyonu kırıldığı için yarış dışı kaldı ve güçlü oldukları Monza’da çok değerli puanlar kaybetti.

Hamilton “Açıkçası yarışırken ve çok zorladığınızda başınıza gelebilecek türden olan kendi hatamdı.”

“Aracımı iyi bir konuma sokmak istiyordum ve Massa’ya çok yakındım ve lastiğime temas etti ve aracım zarar gördü. Bir şey yapamazdım.” dedi.

Hamilton bu yarıştan puansız ayrılmasıyla liderliği Webber’e kaptırdı ve onun 5 puan gerisine düştü.

Hamilton “Henüz bitmedi ancak bu tür günler ve bu tür hatalar şampiyonluğu kaybetmenize neden olabilir. Sadece kendimi suçlayabilirim.” dedi.


Yorumlar

  1. forever-Mclaren

    Daimi saygılar.

  2. burak bocek avatarı

    Can Bundy her zamanki gibi boş boş konuşuyor o yüzden sizde boşverin arkadaşlar.Kendi kafasına göre anlamsız istatistikler,klansmanlar tutuyor.Geçmişte olmuş bitmiş ve her pilotun yapabileceği hataları işi gücü yok yenilginin altında kalmamak adına kendi egosunu tatmin edercesine yazıyor.Ya kardeşim sen orda startta ısınma turunda kal yarış bitti çoktan sen git boş işlerle uğraş.Kendi kendine klansman kur

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Evet bencede çok iyi olmuş, yorum sayılarını göstermek, sizde artık insanları sürekli farklı nickle girmekle itham etmekten vazgeçersiniz heralde 🙂

  4. Hakan hoşgeldin,seni burda görmek güzel.nicklerin yanındakı rakamlar yorum sayısı ise oldukca ıyı düşünülmüş.

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    can bundy (spa 2000) saygılar. olayı çok iyi özetlemişsin. buarada @herkül ben birkaç gündür bayram tatilinden dolayı yoktum , geri dönmene sevindim. niklerin yanındaki sayılar sanırım yorum sayılarını gösteriyor…

  6. nicklerin yanına eklenen parantez içindeki rakam ne manaya geliyor?

  7. Alican Trf1 yorum bölümüne hoşgeldin ilk önce. (tabii diğer ferrari yorumcuları gibi bol nick alıp katılmıyorsan)

    Maddeleri okurken gözünden kaçtı sanırım.

    "Isınma turunda" spin atma başarısının anlatıldığı 14. maddeyle, nasıl start alınamazın anlatıldığı 16. maddenin arasındaki 15. madde.

    ayrıyetten bilmeni isterim argo kelimelerin bile bana karşı kullanıldığı yorumlara dahi geriş dönüş yapmam, sadece yeni olma ihtimaline karşılık bu cevabı veriyorum.

  8. Alican TÜRE avatarı

    can bundy kırmızı ışıkta f1 aracına çarpmak hangi kategoriye girer ben aradım aradım bulamadım da..bu arada alonsocu da kimici de hamiltoncu da diilim kişiliğinden dolayı sadece massayı severim..

  9. arkadaşlar bunlarda insan ve ne kadar tecrübeli ve yetenekli olurlarsa olsunlar hata yapacaklar ve bu çok doğal hataları sınıflandırmak gibi bir cümlenin ardından çim muhabbeti dönmüş gitmiş unutmayınızki aynı yarışta çakıla çıkıp birazda şansla geri dönen biri vardı

  10. Kendisi bunu bir hata olarak görüyor. o zaman bu bir hatadır.

    Ama o zaman hataları da kendi içerisinde bir kategoriye ayırmak şart olur.

    Yani düz yolda aracı çime kaptırıp yapılan hatalarla,
    daha ilk turda deliye dönmüş safkan bir F1 yarışçısının virajda, yarış çizgisini terk ederek, rakibini geçmek istemesini aynı sınıf hatalar kategorisine koyamayız.

    İlki basit hatalar kategorisine girer, ikincisi de bir hata sayılabilir ama kasıtlı ve bilinçli alınmış bir riskin hesaplanamayacak kısımlarının doğurduğu bir hatadır.

    Aracı ıslak zeminde çime sürmek, sonucu hesaplanabilinir harekettir. Araç spin atacaktır.

    Ama virajda Felipe Massa'ya geçiş hamlesi yapmak çok değişkenli bir harekettir ve en önemlisi tekrar ediyorum "bilinçli" bir harekettir.

    Ama bazıları bu yarıştada olduğu gibi geçiş yapmadan yarış bitirmeye ve pozisyon kazanmaya The Schumacher döneminde oldukça alıştı. Geçiş yapmaya çalışan bir pilotun kazayla yarış dışı kalmasına çok şaşırabilirler bu doğaldır.

  11. mert civan ve mustafa özcan belliki alonsocusunuz çok değil daha 1 yarış önce soluğu bariyerlerde alan adam alonso değilmiydi ozaman onunda gp2 pilotlarından hiç bir farkı yok mclarenden başka hiç bir takımda yarışamazmış arkadaşım bahsettiğin takım mclaren hrt değil adam hala alonsonun puan olarak üstünde bu yarışta yarış dışı kalmasaydı çokta açmıştı farkı ama sağlık olsun Allahın izniyle singapur yarışında hatasını telafi edecek tabii bu sefer ferrari massayı duvara çarptırıp alonsoya yarışı kazandırtmazsa. hamiltonu pilotaj olarak kötü görenler gözünüzdeki at gözlüklerini çıkartın hamilton hiç bir zaman hiç bir çaylağa yenilmedi bu size bişey hatırlatıyordur.

  12. mert civan ve mustafa özcan belliki alonsocusunuz çok değil daha 1 yarış önce soluğu bariyerlerde alan adam alonso değilmiydi ozaman onunda gp2 pilotlarından hiç bir farkı yok mclarenden başka hiç bir takımda yarışamazmış arkadaşım bahsettiğin takım mclaren hrt değil adam hala alonsonun puan olarak üstünde bu yarışta yarış dışı kalmasaydı çokta açmıştı farkı ama sağlık olsun Allahın izniyle singapur yarışında hatasını telafi edecek tabii bu sefer ferrari massayı duvara çarptırıp alonsoya yarışı kazandırtmazsa. hamiltonu pilotaj olarak kötü görenler gözünüzdeki at gözlüklerini çıkartın hamilton hiç bir zaman hiç bir çaylağa yenilmedi bu size bişey hatırlatıyordur.

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    lewia 2008 de o şikanda 3 geçiş yapmıştı , orda bilmeden dalmadı , bence massa yine takım emrini yerine getirmek için alonsoya herhangi bir sıkıntı vermemek için baya afaladı oyuzden kontrolsuz davrandı ve lewisin yapacak birşeyi kalmadı… ayrıca lewisin bu yaptığı ufacık hata alonsonun yaptığı büyük hataların yanında zerre kalır. mantıklı eleştiri yapalım lütfen…

  14. mustafa özcan arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum mclarenden başka bir takımda yarışamaz…Adamda pilotaj diye bişey yok kamikaze resmen

  15. yavuz balcı yorumuna hayran kaldım birden 2010 sezonunda mclaren ı 3. en iyi araç yaptın 2008 zaten ayrı bir konu şuan daha iyi olması sezon boyunca daha iyi idi anlamına gelmez

  16. Nebuchadnezzar monzaya gelene kadar hamiltonun yaptığı bir hata ıle kaybettığı puan yok o bakımdan bu yarışa kadar olan süreçte serhan acarında gecen yarışda söylediği gibi hatasızdı.hatasız yarısıyor olması bundan sonra hata yapmayacak anlamına gelmez.sanki birileri hamılton bu sezonu hatasız yarışarak bitirecek demiş gibi yansıtıp yorum yapma.varsa bu sekılde dusunen yarına çıkacağımız belli değil onuda bilir.

  17. Yavuz Balcı avatarı

    o değilde şurda bazı arkadaşlar var yorumlarını müthiş zevkle okuyorum :)) ufkunuza hayran olmamak elde değil.

    2007 : 1 puanla şampiyonluk kaçırıyor.
    2008 : en iyi araç olan ferrariler önünde şampiyon oluyor.
    2009 : berbat bir araçla 2 galibiyet alıyor. abudabide kazanacağı yarışta yarış dışı kalmasa 3 galibiyet alacak.
    2010 : 3 galibiyet ve şampiyonada 2. durumda. altındaki araç gridin redBull ve ferrariden sonra gelen en iyi aracı.

    2006 yılını geçeli 4 sene oldu. farkına varın. Lewis Hamilton gerçeğini görmeyen insanlar ancak körlerdir.

  18. mustafa özcan avatarı
    mustafa özcan

    gp2 pilotlarından tek farkın altındaki araçç…

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton "Açıkçası yarışırken ve çok zorladığınızda başınıza gelebilecek türden olan kendi hatamdı."
    Hamilton olayın canlı şahidi iken benim hatamdı diyor ama taraftarları bunu hata olarak göremiyor:)Hamilton bu yıl hiç hata yapmadı ve puan kaybetmedi diyenler büyük konuşmasınlar bundan böyle.

  20. Daha geçen yarış yağmur altında gereksiz bir zorlayış sonrası yarış dışı kalan Alonso değilmiydi? Vettel neyse de Lewis in kaç kere gördünüz sorlarken hata yaptığını sanki her yarış yapıyor.

    Yarış kazasıydı. Olabilecek en kötü hatayı yaptı fakat öyle bir konuşuyorsunuz ki pes diyorum.

  21. hamilton bile hata yaptığnı kabul ederken onu savunmak mantıksız evet mücadele etmesi gerek ama riske girip kaza yapmayada gerek yoktu bence yetenek agresiflik değildir bence yetenek kontrolde gerekitirir malesef vettel ve hamilton çok hırslarına yenikler çok basit hata yapıyorlar bu yüzden ama onlarda hatalarını anlıyorlar önemli olanda bu…

  22. ferrari bu aracları kesme tastan mı yapıo ne dokunan paramparca ama ferraride bişey yok…:D

  23. Yavuz Balcı sana katılmamak mümkün değil yarış başladı alonso geçildi massayla kapışıyor arkadan hamilton sıkıştırıyor içimden dedimki süper bir yarış olacak derken hamilton'ın o sağ süspansiyon kırıldı yaa sanki benim kafam kırıldı kalbim kırıldı o derece yani bizi bu mücadeleden mahrum bıraktın yhaa aşk olsun ama sngapurdada saçmalarsan işte ozaman kimse alamaz seni elimden. :))

  24. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sana yarış dışı kaldığından dolayı kızmıyorum lewis. öndeki üçlüyle girişeceğin mücadeleyi bize izlettirmediğinden dolayı kızıyorum.

    ben de aynen yavuz gibi düşünüyorum ve yaptığı şeyi çok da büyük bir hata olarak görmüyorum,sonuçta şikanda yan yaan gelen 2 aracın teması sonucu yarışdışı kalındı,yapacak birşey yok,yani bu hamle ile vettel in yaptıkları arasında bir bağlantı kurabilmek de ayrı bir akıl ürünü olmalı,tebrik etmek lazım.
    orada massa da yarısdışı kalıp lewis devam edebilirdi,sonuçta bir yarış kazası ve şanssızlık bizi buldu,belki diğerleri gibi tabelacı bir zihniyetle gelmiş olsaydı bugun en kötü ihtimalle 4. olurdu,ki 4. lükte kalacağını da hiç sanmıyorum ya,neyse olan oldu,diğerlerine karşı avantaj sağlamamız gereken bir yarıştan diğlerine puan kaybederek ayrıldık,bunun telafisi ne şekilde olur bilemiyorum.

  25. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    fazla agresiflik aptallığa girer bence bu akdar agresifliğe gerek yoktu hamiltona kötü bi söz demicem alonsocu olarak dünde dediği gibi gardı düşmüş birine saldırmak şahlanan ata yakışmaz:Dmitolojideki pegasus gibi hızlıydık bugün hamiltonun daha öğrenecek şeyleri var mümtaz tahincioğülunun açıklamalarını dinlemişsinizdir trt 3 de
    pilotlar arasında en iyi pilotlar schumaher ve alonso'dur bunlar araç geliştirirler takımları daha üst klasmana taşırlar.diğer pilotlar ise sadece pilottur ii bi araç varsa vardır lar yoksa yokturlar'dedi bence bu tüm pilotları tanıyan bi adam için harika bi açıklama sonuna kadar da katılıyorum ve şunuda ii biliyorum schumaher dönemine benzer yeni bi dönem başlıyo ferraride bu yıl şampıyonluk olmasa bile alonso çok çok büyük bi pilot olacak bence ferrari ile

  26. Yani herkes Hamiltona kızıyor ama eğer o atakla Massayı geçse ki, Massayı çok severim, o zaman sizce yarışın sonucu böyle mi olurdu? Bu adamın bir özelliği var çoğu pilottan ayrı olarak azıyla yetinmiyor. İnanıyorumki o atağı birinci olmak için yaptı, podyum için değil. Tehlikeli mehlikeli, aptalca falan diyebilirsiniz ama bunun gibi agresif ataklar sayesinde Hamilton çok puanlar ve yarışlar kazandı. Şunu belirtmekte de fayda var çoğu zaman atak yapmaya çalıştığı kişiler de ona aynı şekilde agresif bir karşılık verselerdi bugünkü gibi sonuçlar kaçınılmazdı.

  27. En iyi sonucu alman gereken pistte en kötü sonucu elde ettin. Daha erken ama şampiyonluk için çok büyük kayıptır bu.

  28. Cihan Çelik avatarı

    Bu arada "kirve 12" yumurta yakıştırma örneğin gerçekten muhteşem :D:D:D = )

  29. Cihan Çelik avatarı

    Ben bir Ferrari taraftarı olarak gerçekten yarışta neler yapacağını görmekten sabırsızlanıyordum açıkçası ama beni ve seni seven bütün fanları hayal kırıklığına uğrattın bence.

  30. gerçekten kendi kendini yaktın lewis. yapacak bir şey yok artık 🙂 farkı biraz daha açabilirdin

  31. hamilton çok sabırsızca saldırdı. dünkü gp2 yarışını izleyenler görmüşlerdir, pilotlar 1. ve 2. şikana gelirken gözlerini kapatıp dalıyorlardı resmen önündeki araçlara. ve bir çok araç yarışdışı kalmıştı. bugün hamilton'dan bu tarz bir hareket görmek çok şaşırttı beni. webber kalkışta 9. sıraya düşmüş, hamilton azıcık sabırlı olup şikanı massa'nın ardında dönse 4. çıkacaktı. ve neler yapabileceğini çok merak ettiğimiz f kanalsız paketi ile neler yapabilecekti, bunu değerlendirme ve görme imkanımız kalmadı maalesef bu hata ile. geçmiş olsun..

  32. diğerlerının kabusu olacakken bu yarışta kendi kendıne kabusa döndurdun hafta sonunu.yarışın tadı tuzu kalmadı sen olmayınca.neyseki şampiyonada 2 pilotumuzla halen iddialıyız,bu safhadan sonra hata yapma lüksümüz yok.umarım bu sene her ıkı pilotumuz başka hata yapmaz,herhangi bir kazaya karışmazlar.bizim araçda ferrari gibi sağlam olsa bişey olmazdı.yumurta tokuşturma gibi ferrarıye tokunduran yarılıyo ferrarı yoluna devam edıyo 🙂

  33. tebrikler hamilton 😀

    bunu bi sen bide vettel yapardı zaten 😀

  34. Yavuz Balcı avatarı

    düşük downforce lu aracı tercih etmesi ne kadarda yanlış deseler bence doğru bir karardı. diğerleri f kanalıyla yarıştı ve alonso daha hızlı olmasına rağmen atak bile yapamadı buttona. ben lewisin ilk iki sıradan birine oturacağına inanıyordum.

  35. Yapma be aslanım uffffffff….

    çay kaşıgı ile alıyorsun kepçeyle puan sacıyorsun ya :S:S::S:S:S , tam bir hayal kırklıgı …

  36. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu puan sisteminde herşey olabilir.
    diğerleride o kadar hata yapıyorki.
    çok acemice yapılmış bir hamle daha çok zamana ihtiyacı var.

  37. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu akdar düşün yere basma gücüyle yarışırsan olacağı bu

  38. Yavuz Balcı avatarı

    sana yarış dışı kaldığından dolayı kızmıyorum lewis. öndeki üçlüyle girişeceğin mücadeleyi bize izlettirmediğinden dolayı kızıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir