Alonso: "2006 Barcelona Zaferi Gibi Özel"

yazar:

kategori:

Spa’daki kazanın ardından Alonso dün burada pol pozisyonunu almıştı ve bugün yarışın başında kaybettiği liderliği pitstop sonrası Button’ı geçerek geri alarak galibiyete ulaştı.

“Bu sonuç size iyi bir motivasyon ve biraz daha güven veriyor. Daha fazla zorlayacağız ve pes etmeyeceğiz çünkü bir kötü yarış şampiyonadaki puan durumunu fazlasıyla değiştirebiliyor.”

“Güzel bir hafta sonuydu, Spa ise kötü bir hafta sonuydu. Son beş yarışta biraz daha istikrara ihtiyacımız var. Bu bizim anahtarımız olacak. Bugünkü sonuç hepimiz için iyi bir motivasyon oldu ama önümüzde çok önemli beş yarış ve önemli puanlar var.”

“Bu gece eğlenmeye ihtiyacımız var fakat önümüzdeki Pazartesi ve Salı Maranello’da olacağız ve bütün takıma teşekkür edeceğiz. Sonrasında şampiyonayı düşünmemiz gerekiyor.”

Alonso yarışın başında kaybettiği liderliğin ardından Button’ı tam 36 tur takip etmek zorunda kaldı. Alonso Button’dan bir tur sonra pite girdi ve liderliği geri aldı. Ferrari pit ekibinin ona bu liderliği getirdiğini belirtti.

“Biz de olasılıkları düşünüyorduk. Ve olasılıklar bir tur önce ya da sonra girebileceğimiz şekildeydi. Doğru zamanı bulmak zorundaydık.”

“Jenson’ı pite girerken gördüğümüzde zorlamamız gereken bir tur olduğunu biliyorduk. Turumun çok iyi olduğunu düşünmüyorum ama pitstop harikaydı.”

Ayrıca Alonso Ferrari’deki ilk yılında Ferrari’nin evinde kazandığı bu zaferin kendisi ve takım için büyük duygusal bir deneyim olduğunu da itiraf etti.

“Bu öyle birşey ki sadece 2006 Barcelona’da evimde kazandığım zaferle kıyaslayabilirim. 2006 çok özeldi ve bugünkü zafer de onun kadar iyiydi. Gerçekten inanılmaz bir his.”


Yorumlar

  1. elbet bazı yarışlarda eski motorlar kullanılacak. eski olanın monzada kullanılmayıp başka yarışa saklanması bence mantıklı.

  2. MagicAlonso avatarı

    ben şöyle düşünüyorum.Eğer ki 5 yarıştan birinde yağmurlu bir yarış olursa ciddi manada ozaman ceza alma riski göze alınarak yeni bir motor daha alınabilir.Sonuçta yağmurda geride başlamak kuru havadan daha az kayıp getirir.Böylece az kayıpla atlatılabilir belki de avantaja bile dönüştürülebilir.Şampiyona herşeye açık umarım kaza gibi aksilikler yaşamayız.

  3. bir ferrari pilotu olarak burda kazanması çook özeldi. gerçek anlamda tifosilerin gönlünü kazandı 🙂 monza gerçekten bambaşka bi yer, bambaşka bi atmosfer. ama alonso'nun o eski sevinç gösterilerini özledim. bugün sevinci çok sönüktü o atmosfere rağmen.

  4. motor konusu hepimiz için soru işareti ama ferrari bu konuda belirli bir program hazırlamış. bu programı sekteye uğratacak herhangi bir aksiliğin çıkmamasını umuyoruz ama motor konusunda o düzeltmeden sonra bi aksilikte yaşamadık çok şükür.

  5. spa da en az bı podyum cıkarsaydın suan herkes senı sampıyonanın favorısı gosterırdı ama o barıcello yokmu …:D 300luk kıyak yaptı sana…:D

  6. diğer pistlerde ferrari'nin elinde bulunan kullanılmış ama yarı ömrü hala duran motorlar kullanılabilir. tabi bilemeyiz hangi motor ne durumda. ama diğer pistler dediğin gibi motoru fazla zorlamayan cinsten.

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hadi tm suzukada öle olsun dediğin olsunda ya diğer pistler

  8. motor limite gelmeden vites değişecek ama, sonunda pilotlar 7. vitese takıp japonya ve brezilya'da 20-23 saniye civarında 18,000 devirde düzlükleri aşmak için gaza asılacaklar. bu hiç de az bir süre değil.

    ayrıca, 2006 suzuka'da schumacher'in motorunun nasıl patladığına bakalım. bir gün önce sıralama turlarında coşan motor, yarış günü 37. turda patladı. yapılan açıklamada ve değerlendirmelerde, suzuka'nın ilk sektöründeki çok hızlı S virajların motora binen yanal kuvvetleri arttırdığı ve motoru çok zorladığı söylenmişti.

    bunlara dikkat etmek lazım bence.

  9. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    massa arkadaşın dediğin pistlerde yerbasma gücü yüksek ve vites oranları daha düşük seviyede bu ne demek oluyor motorun limitine gelmeden vites değişicek demek oluyor bu motor monzada patlamadıysa ilerki yarışlarda ben bişi olacağını sanmam

  10. kalan 5 yarışta suzuka ve interlagos olmak üzere motora yüklenen ve tam gaz gitme oranı yüksek 2 pist var. abu dabi'deki uzun 2 düzlük de cabası. ferrari bu haftasonu araçlarında 8. motora geçtiğine göre, bu 2 yarış için ne yapıp edip motor arızası yaşamamak için önlem almalı.

  11. Al10so_4ever  avatarı

    kesinlikle istikrar.

  12. İstikrar konusunda sana sonuna kadar güveniyoruz. artık rakiplerinin hata yapmasını beklemek zorunda değilsin. herşey senin ve ferrari nin elinde. ne demiştin: asla pes etme ve yapabileceğin herşeyi yap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir