Vettel, Strateji Kumarı Tuttuğu İçin Mutlu

yazar:

kategori:

Yarışa 6. sıradan başlayan Vettel, 53 turluk yarışın 52 turunu yumuşak hamurlu lastiklerle götürdü ve son tura girerken pite girerek damalı bayrağı dördüncü sırada görmeyi başardı.

Bu sonuçla Vettel, az da olsa lider pilotla  puan farkını kapatmayı başarmış oldu.

Vettel, yarışın bir bölümünde motor sorunu yaşadığını söylemiş ve takım arkadaşına geçilmişti ancak yarışın geri kalanında sorun olmadı ve stratejiyle birlikte 8.likten 4.lüğe yükseldi.

Vettel “Bugünkü stratejimiz riskliydi. Eğer stratejiniz çalışırsa kral olursunuz çalışmazsa aptal olursunuz. Şanslıydıkki çalıştı ve takım harika bir iş çıkardı.”

“Kötü kalkış yaptım ve biraz zaman kaybettim. Geçiş yapmak zordu, ne yazıkki düzlükte ekstra hızımız yoktu ve bu yüzden virajlarda boğuşmak zorundaydık.”

“Ardından 20. tur civarında aracıma bir şeyler oldu. Ne olduğunu bilmiyoru belki bir parça kırıldı ancak şanslıydıkki sorun kendiliğinden çözüldü. O süre zarfında ben önümdeki gruptan koptum ve önümde 3-4 sn fark vardı.”

“Oradan durumu düzeltmek zorundaydım ve zorlu bir mücadele oldu. Önümdeki araçlar pite girdi ve ben onları geçmek istediğim için pite girmedim. Tur zamanlarını inceliyorduk ve sonunda strateji çalıştı. Bu bakımdan iyi puanlar kazandık ve bugün elde edebileceğimiz maksimum sonuç dördüncülüktü.” dedi.

Bugünkü yarışın ardından Vettel klasmanda 5.liğe geriledi ancak lider olan takım arkadaşı Webber ile fark 24’e düştü.


Yorumlar

  1. Ferrari'ye bir gönderme var bu fren işinde aynen:'Takım emri öyle değil böyle olur' dediler 😀

  2. vettelin şampiyonadan kopmamasına ben de sevindim. yalnız weber in vettel'i geçmesi bence takımın bi teknik taktiği idi ne hikmetse tam weber ona yaklaşırken bi sorun yaşadı ve weber gectikten sonra performansı arttı. redbull'un bunu bilinçli yaptıgını sanıyorum ve yapmışlarsa da gayet akıllaca bi taktikti çünkü ağızları yandı bi kere istanbulda aynı riske girmek istememeleri çok doğal.

  3. Güzel bir yarış çıkarttı gerçekten tebrik ederim

  4. Az önce bir kaynaktan okudum vettelin sorunu motor değil frenmiş

  5. Bu sene Vettelin şampiyon olmasını istesem de, Webberle birlikte aracın hakkını verdiklerini düşünmüyorum. Taktikle geçtiği o adamları pist üzerinde geçmesini sağlayacak kadar iyi bir araçları vardı zaten.

  6. Cinlik kokan stratejiyi düşündüğü için Red Bull'a ve başarılı uygulamayla 4 pilot geçen Vettel'e şapka çıkarıyorum. Yarışın ilginç anlarından birini yaşattılar.

  7. push sebastian push push push

  8. Olacak bu iş olacak Seb sen yeter ki hatalarından ders alıp bugün olduğun gibi sakin ve sabırlı kalmaya devam et. Takımın mükemmel stratejisi ve muhteşem performansın ile bugün max sonuç ile ayrılıyorsun Monza'dan.Keşke o hataları yapmasaydın şu an çok rahat olacaktın ama olan oldu, önümüze bakalım. Şampiyon son yarışta belli olacağa benziyor. 24 puan içerisinde 5 pilot 😛 Düşünmek bile insanı heyecanlandırıyor…

    Bir de Vettel'in yerinde olsam bu stratejiyi hazırlayana bir şeyler ısmarlardım :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir