Brawn: "Schumacher'e Has Araç Hazırlamıyoruz"

yazar:

kategori:

7 Dünya Şampiyonu Schumacher, bu sene spora geri döndükten sonra genel olarak zorlandı ve bunun nedeninin büyük ölçüde kendi stiline uygun olmayan bir aracı kullanması olduğu söylendi.

Schumacher, daha önce yaptığı açıklamalarda 2010 sezonundan vazgeçtiğini açık açık söyledi ve 2011 için çalıştıklarını belirtti. Bazı kesim ise Mercedes’in Schumacher’e has sürüşe sahip bir araç hazırlamaya çalıştığını düşünüyor.

Ancak SID Haber Ajansı’na konuşan Ross Brawn “Sadece Schumacher’e uygun bir araç hazırlamıyoruz. Gerçekten iyi olan bir araç hazırlamak istiyoruz.”

“Özel bir karakter olmayacak.” dedi.

Brawn diğer yaptığı açıklamalarda da Pirelli’nin Schumacher’in reaksiyonlarına iyi tepki verecek lastikler üretmesinin önemli olacağını söylemişti.

Kendisine uygun araç üretimi hakkında konuşan Schumacher de “Özel bir sürüş stiline uygun araç tasarlandığını hatırlamıyorum.”

“Tek şey, sürücülerle sürekli bir gelişim ve  bu gelişim her yönde ilerleyebilir. Ancak ilk önemli olan mümkün olduğu kadar hızlı ve etkili bir araç üretmek.” dedi.


Yorumlar

  1. pes dedikya arkadaşım pes:)) Schumi1907 arkadaşımızın yorumu aklıma geldide yine bi tebessüm ettim cidden:))

  2. ersin gültekin daha önce çok tartıştık.schumi ile ilgili sezon başında çok merak ediyorsan onları bul oku.

  3. jet man (1228) Tarih: 15.09.2010 17:32:24

    ersin belkide senin dediğin gibi rosbergin aldığı puanlar yalandır.çıktığı kürsüler yalandır.attığı hızlı turlar yalandır.2 kez vetteli sıralamalarda geçmesi yalandır.silverstone de yarışı alonsonun önünde 3.bitirmesi yalandır.evet hepsi yalan

    sayabileceklerin bu kadarmı??? ekleyebileceğin kaç başarı daha var, toplamı kaç jetman???konuşurken kim hakkında konuştuğunu düşünmeli ve üslubunu ona göre seçmelisin bence. yaşım 35 demişsin.eğer bu söylediğin doğruysa şayet; o zaman formula1'i 3-5 yıldan beri takip ediyorsun.ha yok ben şu kadar yıldır izler ve takip ederim diyorsanda sana pes der geçerim arkadaş:)))dahada idrak edememişsen michael schumacher'in kim olduğunu bizim elimizden ne gelsinki artık:))

  4. ve son bişey hem schumi hemde rosberg için geçerli.perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.

  5. ersin belkide senin dediğin gibi rosbergin aldığı puanlar yalandır.çıktığı kürsüler yalandır.attığı hızlı turlar yalandır.2 kez vetteli sıralamalarda geçmesi yalandır.silverstone de yarışı alonsonun önünde 3.bitirmesi yalandır.evet hepsi yalan

  6. ersin kardeş yaşım 35.

  7. peki kardeşim:))ben cevabımı aldım teşekkür ederim:)))

  8. beni takmadığınıza göre yaşımıda takmayın.mgp seneye en güçlü 2.takım bile olsa rosberg şampiyon olur.aha buraya yazdım.ister takın ister takmayın

  9. ''******'' şeklinde çıkan kısımda kötü bir söz söylemedim yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.ingilizcede yanılmıyorsam noob olarak çevrilen kelimeyi telaffuz ettim.ki bu tip konularda yalana sığınanların o karakterde olduğunu düşünmüşümdür hep.düzeltme yapalımda sitenin bu önlemi yanlış anlaşılmamıza neden olmasın:))

  10. Schumi1907 (59) Tarih: 14.09.2010 23:40:35

    jetman seni takan yokki kırılsın (: keyfine bak sen .

    yoruma kısa özet geçmiş Schumi1907 arkadaşımız gerekli şekilde:)))

    ama bişeyi merak ediyorum cidden jetman nickli arkadaşla ilgili. cevap verip vermemek tabiiki kendine kalmış, şayet cevap vereceksede dürüstçe doğruyu söyleyip ''*******'' yapmamasını rica edicem. jetman arkadaşım, yanlış anlamazsan sorum şu… sen kaç yaşındasın???

  11. jetman seni takan yokki kırılsın (: keyfine bak sen .

  12. biraz fazlaca yazdım ama niyetim schumici arkadaşları kırmak değil.yani schuminin takım arkadaşı örneğin massa-webber-button gibi pilotlar olsaydı schumi takım arkadaşlarıyla başa baş giderdi ve onları geçebilirdi.rosberg bu pilotlardan daha üst seviyede bir pilot bunu anlatmaya çalıştım.

  13. yani demem o ki schuminin rosbergin gerisinde kalmasının nedenlerinden biride rosbergin çok hızlı bir pilot oluşu.çoğu kişinin tahminindende daha hızlı bir pilot.özellikle sıralamalarda aracını en uç noktada kullanıyor.dikkatimi çeken başka şeyde bu uç noktada kullanmasına rağmen sıralamalarda hiç hata yapmaması.

  14. her zaman söyledim.hiç farketmez.tamamen schumiye uygun bir araçda tasarlansa farketmez.rosberg için hiç farketmez.o arabayada rahat adapte olur.ama mantıklı olan ross amcanın yukarda dedikleri.
    bu arada bazıları farkında değil ama rosberg çok hızlı bir pilot.

  15. Schumi ile Rosberg arasındaki sıralama farkları:

    Bahreyn +0.283
    Avustralya +0.043
    Malezya +1.044
    Çin +0.723
    İspanya -0.114
    Monako +0.044
    Türkiye -0.095
    Kanada +0.491
    Avrupa +0.607
    İngiltere +0.805
    Almanya +0.008
    Macaristan +0.819
    Belçika -0.011
    İtalya +0.361

    Aradaki farklara bakıldığında bazı yarışlarda birbirilerine çok yakınlar bazılarında ise aralarında uçurum var. Bu tablo şunu gösteriyor eğer yavaşsan zaten hızlı bir pilotu bazen de olsa geçme imkanın yoktur. Eğer bazen geçer ya da başa baş mücadele edip hemen ardındaki yarışta 1 saniyeye yakın fark yiyiyorsan bunu pilotun yavaşlığına bağlayamazsın. Olsa olsa ya lastikleri kullanamıyor ya da araçta istediği ayarları tutturamayıp çok rahatsız oluyordur. Benim tahmin ettiğim bu ama genel olarak Schuminin 0.1-0.2 sn daha yavaş olduğunu zaten biliyorum. Bir de Schuminin bir çok yarışta kobay olarak kullanıldığını herkes biliyor. Tabi kendi isleğiyle.

  16. Pilotun surus stili ile aracin karakteri uyumluysa pozitif sonuclar cikar dogru, ancak Mercedes zaten Avrupa yarislarina gelindiginde Schumi nin istedigi karakterde ki B sasisini kullanmaya baslamisti, Rosberg de bu sasi ile bir kac yaris Schumi nin gerisinde kalmis ve sikayet etmisti hafiften, B sasi de Schumi ye tam uymamistir olabilir ancak ben Mercedes in tamamen Schumi nin istedigi dogrultuda bir arac hazirladigini ama yinede basarili olamayacagini dusunuyorum. Schumi ye daha uygun olan B sasisi ile bile Rosberg yarim saniye hizli gorunuyor, insallah ben yaniliyorumdur da Schumi gibi bir efsaneyi seyretmeye devam edebiliriz..

  17. Açıkça görülüyor ki MGP Schumi ile yeterince ilgilenmiyor. Takım arkadaşından açık ara geri kalmasının nedenlerinden bir tane de kendisiyle yeterince ilgilenilmemesidir. Schumiye ta Almanya yarışında yeni şasi hazılanılacaktı. Daha sonra yetişrilmedi denildi. Belçika yarışında hazır olacak denildi orada da hazır olmadı. Monzaya gelindi hala da yeni şasiden haber yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir