Resmi: Lotus, Cosworth İle Yolları Ayırıyor

yazar:

kategori:

Uzun zamandan beri Lotus Racing’in gelecek sene Renault motoru kullanmak için uğraştığı ancak Cosworth ile olan 3 senelik anlaşma nedeniyle karşılıklı görüşmelerin yapıldığı söyleniyordu.

Lotus hakkında bugün ilk çıkan haber, takımın gelecek seneden itibaren efsanevi Team Lotus ismiyle yarışacağı ve bunun Singapur’da resmen duyurulacağı belirtilmişti. Aynı haberde Lotus’un gelecek sene için pilot, teknik birliktelik gibi bir çok önemli planı da Singapur’da açıklayacağı söylendi.

Ancak Cosworth son yaptığı açıklamada Lotus Racing ile sene sonunda anlaşmalarının sona ermesi için prensipte anlaştıklarını duyurdu.

Bu anlaşmanın tam olarak imzalanıncaya kadar her iki taraftan da daha fazla yorum gelmeyeceği de açıklamalarda belirtildi.

Daha önce çıkan haberlerde Lotus’un Renault’dan motorun yanında, vites kutusu ve tüm transmisyon sistemini de almayı planladığı iddia edilmişti.

Bugünkü yarışta Jarno Trulli’nin vites kutusu sorunu nedeniyle yarış dışı kalması sonucu takım patronu Tony Fernandes de “Aslında karar vermek daha da kolaylaşıyor.” diyerek bir nevi şikayetini dile getirmişti.


Yorumlar

  1. Toyota nın bu sene hazırladığı aracı kim satın alırsa seneye orta grupta yer alır..

  2. gelecek sene kesinlikle sauber/williams/toro rosso ile mücadele vereceklerdir.

    genlerinde şampiyonluk olan bir takım ve hızlı yükselmeyi bileceklerdir.

  3. Tarihi öneme sahip ismi tekrar kullanma hakkına eriştiştikten sonra, şimdi en başarılı zamanlarında kullandıkları motora dönüyorlar. Doğru yolda olduklarını düşünüyorum. Gascoyne etkisini seneye daha iyi göreceğiz. Gerçi ben Virgin'den de umutluyum.

  4. Bu adamlar gerçekten başarıyı hakediyorlar monzada iyiydiler yeni takımların en iyisi ve isim olarakda bir numara Seneye Renault ortaklığı ile daha iyi yerlere geceklerini düşünüyorum Force india Mercedes motoruna geçtikten sonra canlanmıştı Lotus da Renault motoruna geçtikten sonra canlanacağını ve daha iyi işler çıkartacağını düşünüyorum.Renault motoru da bir an önce gelişim iznini almalı ve 2011 ee gelişmiş bir motorla girmeli dün herşey ortadaydı.

  5. Bu adamlar gerçekten başarıyı hakediyorlar monzada iyiydiler yeni takımların en iyisi ve isim olarakda bir numara Seneye Renault ortaklığı ile daha iyi yerlere geceklerini düşünüyorum Force india Mercedes motoruna geçtikten sonra canlanmıştı Lotus da Renault motoruna geçtikten sonra canlanacağını ve daha iyi işler çıkartacağını düşünüyorum.Renault motoru da bir an önce gelişim iznini almalı ve 2011 ee gelişmiş bir motorla girmeli dün herşey ortadaydı.

  6. Yavuz Balcı avatarı

    efsane takımı canlandırmaya niyetleri var. sevindirici bir gelişme bence.

    takımın başında gerçekten yılların tecrübesi var. gerekli yerlere iyi adamları yerleştirirlerse bence F1 ayrı bir değer kazanacaktır.

  7. lotusta ilginç gelişmeler oluyor. bu adamlar takımı iyi bir noktaya getirmeye gerçekten kararlılar. bakalım seneye toro rosso ile mücadele verebilecekler mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir