Vettel: "Rakiplerin Üzerindeki Baskı Daha Büyük"

yazar:

kategori:

Alman pilotun İtalya’da aldığı dördüncülük, şampiyonluk umutlarını canlı tuttu ve şu anda liderden 24 puan geride.

Kötü geçecek bir yarışla şampiyonluk şansını çöpe atabilecek olmasına rağmen Vettel, sakinliğini koruması gerektiğine inanıyor.

Vettel: “Mutluyum. İtalya’da paketten azamisini çıkardık, bütün mesele de bu zaten. Eğer bunu sonraki 5 yarışta da yaparsak sonuç ne olursa olsun gurur duyabiliriz.”

“Evet, hâlâ gerideyiz ama şu anda endişelenip aradaki farkı korumak zorunda olanlar diğerleri. Bizim için ise durum tam gaz yakalamaya çalışmak”

Sezonun geri kalanındaki yarışların daha çok Red Bull’un lehine olduğu düşünülürken Sebastian Vettel, yeni puan sistemi ile sezon sonu için umutlu olduğunu belirtti.

Vettel: “Dürüst olmak gerekirse hiçbir zaman farklı bir his içine girmedim. bu senenin puan sisteminin, insanların heyecanlanmasını sağladığını düşünüyorum. Daha 5 yarış var ve alınacak çok da puan. Geçmiş senelere baktığınızda 10 puan geri olmak -bu senenin yaklaşık 25 puanı- 5 yarış kala pek de fazla değil”

“Açıkçası önde olmak istersiniz ama şu anda orada değiliz. Yapabileceğimiz tek şey, çabalamak ve buradaki gibi mümkün olanın azamisini elde etmek. Bugün bu dördüncülük olur, belki bir dahaki sefere galibiyet, ili yarış sonra da üçüncülük. Bunu başardığımız sürece şampiyonluğu kazanabilmek için her şeyi yapıyoruzdur”

“Geçen sene alınan derslerden biri, asla inanmayı bırakmamaktır. Bu yüzden panik veya aceleye gerek yok”


Yorumlar

  1. En çok hata yapanın kendisi olduğunun farkında olduğunu düşünerek yapıcı bir eleştri yapıcam.Bu sene 3.olacaksın gibime geliyor,olmalısında.ki hatalar neye mal oluyor gör.Seneye kişiliğin daha oturmuş olacak,gercek bir pilot olacaksın.Çoğu insan gibi sana inaniyorum…

  2. burak bocek avatarı

    Vettel bunu nereden biliyor?Gidip tek tek favoriler ile mi konuştu?En çok hata yapan ve panikleyen kendisi gibi sanki.Son kalan yarışların kime uyduğunun bir önemi yok eğer sen altında en hızlı araç varken 2 galibiyette kalıyorsan sadece bunun hiç önemi yok.Adam o araçla favoriler arasında en geride olan pilot.Yani işi en zor olan Japonya veya başka pist önce iyi start,sonra dayanıklı araç,pilotaj,istikrar bakıyoruz Vettel hangilerine sahip hiçbiri diyebiliriz.Bir zamanlar pilotajına çok güveniyordum ama şimdi patates olduğunu kanıtladı bana

  3. serdar yakut avatarı

    vettel şampiyonluğun en önemli favorilerinden biri ama artık hata yapmamalı.dezavantajı ilk kez bu kadar şampiyonluğa yakın olduğu için bunu kaldıramıyor ve çok hata yapıyor.avantajı ise tabiki aracı olacak.

  4. vay be, kimi azmin sembolü oldu 🙂

    vettelin kimi yi model alarak bunları söylemesi güzel =)

  5. efendimayin  avatarı

    Sıradaki pistler tam vettele göre mesela geçen sene suzukada çok iyiydi. Bence şampiyonluk şansı büyük. Webber vettel sorun yaşamadığı sürece onu geçemez.

  6. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Diğerleri baskı altında ama en çok hata yapan sensin vettel… Webber'e baskı kurabileceğini zannetmiyorum.. Kaldı ki karşında sadece o da yok..
    Saf hız anlamında gayet iyisin fakat 5 pilot içinde psikolojik bakımdan en gerideki pilotsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir