Raikkonen, Renault'a Teklif Götürdü !!!

yazar:

kategori:

Bu sezonki performansının ardından WRC’de kalması beklenen Raikkonen, kaynaklardan alınan bilgiler ışığında F1’e geri dönmek istiyor.

Yine kaynaklara göre Renault’un Belçika’daki etkili performansının ardından Raikkonen, Renault’a gitti ve bir anlaşma zemini aradı.

Bununla birlikte Renault ile temasın doğrudan Raikkonen ile mi yoksa menajeri aracılığı ile mi olduğu net değil.

Raikkonen, Formula 1’e geri dönmeyi, sadece rekabetçi bir araca sahip olması halinde düşüneceğini sürekli olarak söylemişti. Spa’da Renault’un performansı, Raikkonen’i etkilemiş görünüyor.

Fin pilotun bilinen kalitesine rağmen Renault’un görüşmeler için acelesi yok ve şu anki pilotu Vitaly Petrov’un takım adına başarılı olup olamayacağını görmek için durumu takip ediyor.

Renault Takım Patronu Eric Boullier, Raikkonen’in kendilerine geldiğini ve 2011’de Kubica’nın yanında yarışabilecek adaylar arasında olduğunu doğrulardı.

Boullier: “Yaz döneminin geçtiği, çok ama çok talep aldığımız ve bahsettiğiniz kişinin (Raikkonen) şu anda radarımızda olduğu doğru”

“Radarımızda çünkü bizimle temasa geçti.”

Boullier, Rus pilot Petrov’un bir yarış hafta sonu boyunca istikrarlı olduğunu kanıtlaması halinde -Spa’da sıralamada attığı spin ve Monza’da Glock’u engellemesi gibi basit hataları bırakırsa- gelecek sene yerini koruyacağını uzun süredir söylüyor.

Petrov’un bunu başarması halinde Raikkonen’den iyi bir seçenek olup olmadığı sorusuna Boullier: “Dürüst olmak gerekirse çok da uzak değil”

“Tam ve hatasız bir hafta sonu geçirmek onun için hâlâ çok karmaşık. Üzerine çalışmamız gereken şey de bu: adanmışlığını ve bağlılığını geliştirmek”

Petrov’un Rusya’da çtığı ticari imkânları düşününce Boullier, eğer Raikkonen’de karar kılınırsa Renault’un yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Boullier: “Takım için farklı bir strateji olacaktır. Ve bu, kişisel veya bir dünya şampiyonluğuna sahip olma meselesi değil -onun bir dünya şampiyonu olması, olmamasına göre daha fazla maliyet getirir-. Konu bu değil. Farklı bir strateji.”

“Bir çaylağa sahip olduğunuzda, iki tecrübeli pilotla olduğundan farklı çalışırsınız, (çünkü) (çaylağı) desteklersiniz. Bu yüzden iş değişir”

“Bunun üzerine düşünmemiz gerek. Ama öncelik Vitaly ve onun nasıl gelişeceğini görme üzerine. Eğer ikna olursal kesinlikle onu tutacağız. İlk seçenek bu”

Ama diğer birçok seçenek de var. Bunlardan biri de Kimi”

Boullier, 2011 pilotları için son kararın sezon sonundan önce verileceğini bekliyor.


Yorumlar

  1. @ Emre Erdem

    Bolu'da olduğumdan dolayı haberleri takip edemedim dolayısıyla yorum yapamadım :)) Ama sağ olsun Didem arkadaşım sayesinde sitedeki haberlerden haberim var. Dönecek mi bilmiyorum ama Kimi bu olabilir de olmayabilirde 🙂 Geçen sene de Mclaren pilotu olacağına herkes kesin gibi bakıyordu ama sonuç ortada 😀 Umarım geri döner …

    Otobüsle bugün İstanbul'a gelirken İstanbul Park tabelalarını gördüğümde seneye Kimi'nin burada yarışabileceğini düşümdüm, bir tebessüm belirdi yüzümde 🙂 Bekleyip göreceğiz artık işler nasıl gelişecek 😉

  2. yaw kimi gidip konuşmuş diyorlar kimi hiç takımla iletişime geçer mi yaw saçmalamaın kimi nin menejeri yıl sonun dakimi nin önün eseçenekleri sıralamak zornda o da kimi ye gelen teklifin koşullarrıı öğrenmek çin gidip konuşmuş bence başka bi şey yoktur kimi bir yıl daha wrc de devam eder ha ben de kimi nin f1 e geri dönmesini çok isiyorıujm ama daha önce de dediğim gibi bu imkansıza yakın bi şey hele renom ile olmaz ya red bull ya da mc laren le geri döner başka da dönme seçeneği görmüyorum onun için…

  3. GÖNÜLLER SULTANI KİMİ BU SANA…

    sen kimsesiz seyyahı meçhuller caddesinin…
    sen yankısından kaçan çocuk kendi sesinin…
    sen sırtında taşıyan işlenmedik günahı…
    ferrarinin değersizi spa nın kralı…
    sen usanmaz bekçisi fastest lap ların…
    sen umarsız insanı vefasız formula nın…
    sen kutup yelkenlisi seni anlayamayanlarda…
    formulanın en bahtsızı geçişsiz pistlerde…
    sen ferrariye ağır gelmiş boşlukta düşen fikir…
    satılmışların dolabında kör ve çilekeş beygir…
    sen dürüstüz diyenlerin boyunlarında vebal…
    sen satınalınmışlara mazi yarınkine istikbal…
    sen aslandın kediye boğduruldun…
    sponsorun yoktu ferraride boğuldun…
    ama sen kimiydin sevenlerinin sevgilisiydin…
    seni çekemeyenlerin f1 de en büyük kiniydin…
    sen adamsın doğrusun efendisin centilmensin…
    sen % 100 adrenalin safkan hız king kimi raikkonensin…

    burada çok önceleri yayınlamıştım bir daha yeri geldi düşüncesiyle…
    herkese bol selam:) sizlerle beraberim merak etmeyin…

  4. herkül kardeş son yazısında biraz kimi sevgisini sorgulamıştı.işte herkül.sevgi bu.aynen senin dediğin gibi.inş kimi de döner sende dönersin.

  5. sevmişim seni vazgeçermiyim kimi
    yerini kimse alamaz alamaz
    pazara kadar değil
    mezara kadar kimi ciyim
    giderim senle fizan a kadar kimi
    wrc de olsan da ayrılmak yok en son gün bile
    tarih bitti yazana kadar kimi

  6. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    umarım 1 yıllık wrc arası kimiyi dahada hırslandırır ve dönüşünde birçok eski düşmanını cezalandırır :)))

  7. jetman, bunun için biz bir şey yapamayız ama kendi kullandığım sistemi öneririm. istediğin videoyu da indirebilirsin. dailymotion, youtube,megavideo vs.

    mozilla firefox kullanıyorsan eğer fast video download eklentisini kurman yeterli olacaktır.

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3590/

    kolay gelsin

  8. Raikkonen Kubica'dan daha yetenekli ama mental olarak Kubica griddeki tüm pilotlardan daha üstün ve olgun.Bu yüzden cidden ilk 3e oynayan bir Renault bile görebiliriz seneye bu iş olursa

  9. abdullah şu yarış klipleri videolarını.trf1 den download edebileceğimiz şekilde koyarsanız.çok makbule geçer.

  10. Sir Jack B.  avatarı

    İlginç bir gelişme. Geçenler muhtemelen F1'e bir daha hiç dönmeyeceğim demişti. Renault da Raikkonenle ilgileniyoruz gibi bişey demişlerdi. Ama görünen o ki raikkonen renault ile yarışmak istiyormuş. Buna rağmen Renault'un üstüne atlamaması da biraz garip.

    Malum artık yarı bağımsız takım. Şampiyona verecek çok paraları yoktur. Ayrıca Raikkonen onlara prestij getirse bile doğrudan bir sponsor getirmeyecektir. Geçen günlerde Renault takımı geri almak istiyor diye haber çıkmıştı. Belki onlar için iyi olabilir. Ancak Petrov üzerinden Rusyaya açılmak istedikleride bir gerçek.

    Durumlar karışık bakalım ne olacak.

  11. sitenin yapmış olduğu haberde bazen kendi yorumlarını katıyorlar, yanlış çeviriyorlar deniyor ya o zaman bitiyorum işte. tamam insanlık halidir bazen hata olabilir ama burada şimdi raikkonen teklif götürdü dendi diye yanlış mı oluyor?

    "Raikkonen bids for 2011 Renault seat

    Kimi Raikkonen is making a fresh bid to return to Formula 1 next year after approaching the Renault team for a drive in 2011, AUTOSPORT can reveal…"

    buyrun inanmayanlar için ingilizce bilen birisi size doğrusunu söylesin

  12. Osman ERENER avatarı

    Rai-Kubi iyi ikili olur …

  13. Açıkçası zaman zaman eleştirsek bile bu eleştiriler yeteneğiyle ilgili değildi. Dik ve (beğenmesek te) aykırı duruşuyla Ferrari'ye uygun olmadığı için zamanı gelince sepetlendi (tıpkı michael gibi)

    Umarım tekrar kendini kanıtlama şansı olur.

  14. Mclaren'de ve ferraride yarıştı.

    Schumi'ye ve Hamilton'a karşı yarıştı.

    Ama bu adam hakkında ben hiçbir olumsuz haber görmedim.

    Ne rakiplerinin nefretini kazandı, ne diğer fanların tepkisini çekti.
    Hızından bahsetmiyorum bile sadece bu özelliği ile "Hakkinen v2.0"'ın F1'de olması bir zaruret.

    Aslında Haug ile de bir görüşme yapsa. hiç ısınamadığım rosbergin yerine harika olur.

    McMerc ve Mercedes 2 dünya şampiyonuyla yarışmış olur. bizde çıldırırız.

  15. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    GEL ARTIK KİMİ GELLL

  16. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bana gore burada teklıf goturdu baslıgı yanlıs olmalı:

    cunkı daha gecen hafta reno raikonne ne 20 milyonluk bır teklıf goturdu haberı cıktı
    renı bır teklıf sundu arkasında raıkonen bır sekılde olumu baktıgını soylemıs olmalıkı boyle bır acıklama geldı..

    bu bıraz da bır kadının bır erkege evlılık teklıf etmesı gıbı sık rasrtlanmayan bır seye benzıyor.. kı raıkoenın gıdıp'' ya reno yetkılılrı ben sızın spadakı performanısnızı cok begendım gelın benı alın demıs olabılırmı''
    bence cok sacma..ıngılızce bılmıyorum ama haberın orjınalınde boyle bırsey olacagını sanmıyorum.kı sıte yetkılıler baslıgı bır cesıt yorumları gıbı atmıs

    bana gore raıkonen f1 e gerı donecek ama reno da ama redbull da..gecen sene ferrarının etık olmayan bır sekılde onu gondermesınden sonra baska bır takımda yarısması halınde bır nevı az para alacaktı..oda neden kalayım alırım paramı bır senne yarısmam dıye gıttı.
    simdi onun f 1 donmesını engelleyecek boyle bır durumda yok.gecen haftakı reno nun 20 mılyonluk teklıf haberını de katarsak raıkonen bır sekılde f 1 gerı donecektır

  17. Tolga Soydan avatarı

    bence vitalynin performansı daha da düşmesn diye yapılms bi açıklama.

  18. Yine kaynaklara göre Renault'un Belçika'daki etkili performansının ardından Raikkonen, Renault'a gitti ve bir anlaşma zemini aradı.

    Renault'un görüşmeler için acelesi yok.

    Renault ile temasın doğrudan Raikkonen ile mi yoksa menajeri aracılığı ile mi olduğu net değil.

    bu cümlelerden anladığım, raikkonen (ya da menajerinin) renault'a anlaşma teklifi götürdüğü yönünde.

    aksine, renault teklif götürmüşse ve bunun üstüne raikkonen (ya da menajeri) renault ile temasa geçmişse eğer, renault teklif götürdüğü pilot ile neden görüşme işinde acele etmesin, neden işi yavaştan alsın ki??

  19. hayret kimmppa iki raikkonen haberinede yorum yapmamıs :))

  20. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Raikkonen Renault'a teklif götürmemiş.Renault'dan gelen teklifle menajeri ilgilenmiş, konuya sıcak bakmış.Tabi Raikkonen nasıl baktı bilemeyiz.Orası ayrı konu..

  21. raikkonen mi renault'a teklif götürmüş? ilginç bir durum, kimi'nin imajı "peşinden koşulan adam" şeklindeydi bugüne kadar..

  22. yarın da motogp de honda takımıyla anlaşmaya yakın diye yazarlarsa şaşırmıcam artık.

    gerçekten dönmesi en büyük ümidimiz ama biraz tuhaf olacak.

    kimi ferrariye şampiyon olmak için gitti ve oldu şimdi alonsonun şampiyon olmak için terkettiği takımda şampiyonluğu arayacak deniliyor. dengelerin çok fazla değişmesi lazım ki bunu kabul etsin. sauberde ki ilk yılları gibi bir sezon geçirmek istemeyecektir, şampiyon olma potansiyeli görürse belki anlaşma için gerçekçi diyebiliriz ama mclaren her zaman onun için bir seçenektir hala..

  23. zembilci hala takipçinim.yine balıklama atladın kimi haberine arabayı geliştirmekle ilgili yorumun yanlış.

  24. Losano osnolA avatarı
    Losano osnolA

    şampiyon pilotların artması harika olur

    1-schumacher
    2-alonso
    3-raikkonen
    4-hamilton
    5-button

    kesinlikle keyif artar

  25. Renault bence reklam yapmaya calisiyor, daha gecen gun Boullier Kimi ye 20 milyon dolarlik teklif yaptik bekliyoruz demisti, simdi kalkmis Petrov onceligimiz, Kimi de diger seceneklerimizden biri demesi cok komik 🙂 Kimi bi kere secenek olmaz secen olur, adamin umrunda degil eglenmeye devam ediyor. Bu saatten sonra Kimi`yi ikna edecek tek adam Redbull patronu Matechitz. Mclaren ve Mercedes`i bunlarin disinda tutuyorum cunku Kimi ye onun rahat edecegi bir teklif gotururlerse Kimi kolayca anlasmayi imzalar ancak onlarda da bos koltuk yok. Yinede insallah ben yaniliyorumdur da Kimi Renault ile geri doner..
    Not: Bu gorusmeler Kimi nin menajeri tarafindan Redbull a karsi politik bir hamle de olabilir, bakin Kimi yi kaciracaksiniz gibi.. Kimi`nin en iyi arkadasi Vettel le beraber boyle rekabetci bir araca hayir diyecegini pek sanmiyorum..

  26. serdar yakut avatarı

    kimi hiç bir zaman en iyi araçta yarışmadıki zaten.onun istediği galibiyet kazanma potansiyeli olan bir araç.renault 4 senedir şampiyonluğa oynamıyor önümüzdeki sene olur mu meçhul.ama wrc de 8.lik için savaşacağına bu riski almalı. petrov ise kimi için harcanabilir ama bunu derken de onun adına üzülüyorum tabi oda ayrı

  27. petrov yarış kazansa bile raikonnen gelmeli ! takımın popülerliği açısından ve 2piotunda iddalı isimler olması ve tecrübe düzeyinin artması gerekir. Diğer buyuk takımlara bakın hepsinde 2 iyi pilot mevcut renault da 2. pilot eksiği var ! Raikkonen GELMELİ !

  28. umit isbilen avatarı

    petrovun son 5 yarış kala kimi ayarında bir performans göstereceğini ummak hayal olur, üstelik takım patronu bunları basına bu kadar açık söylüyor petrovun üstündeki stres çok artacak, olur gibi bu iş… ancak petrov f1 de kalmalı, bence ilerde çok iyi işler yapabilir.

  29. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    asıl şu an kubicayı yollarlarsa bence hata ederler aracı geliştiren odur raıkkonen bunu yapaamz raıkkonen ancak ii bi aracı olursa ii şeyler yapar aksined bişi yapcanı sanmıyorum kubica şu an reno için en ii pilot

  30. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    reno bu fırsatı kaçırmasın kimiden daha iyi bir pilot bulamazlar…şampionluğa oynamak istiyolarsa kimiye ihtiyaçları var bu kubicanın tek başına yapabileceği bir iş değil…iyi bir takım arkadaşına ihtiyacı var….o da şuan da kimiden başkası olamaz

  31. efendimayin  avatarı

    Kubica bence kimiden daha iyi. Vitalyde gelişiyor kimiye o kadar para dökmeye bence gerek yok. Kimi ise isterimki webberin yerine geçsin.

  32. renault kimi için adım olur.arayı soğutmaz.seneye renault ondan sonrada mclaren inşallah.mclaren ve kimi muhteşem olur.eskiden olduğu gibi düşüncesi bile muhteşem.

  33. yaw bu bulumer de sırf konuşmak için sponsor için konuşuyor bence kimi nin bir hafta içinde bunu yalanlamasını bekliyorum kimi rallden bir yılda geri dönmez devam edecektir .
    eric bulumer de saçmalıyor imi seçeneğimiz ama petrov iyi iş çıkarırsa onu takımda tutarız diyor saçmalığa bak hele petrov u takımda
    tutmak için tek neden yokö para mı sorun sorun sponsorların gtmesi mi şaka mı yapıyorlar bunla rhhem kimi gelecek hem de para sorun yaw kimi gelirse takımına gelecek sponsor hakkında bir fikrin var mı …şaka yapıyor olmalı …

    ben bir kimi taraftarıyoım ve eğer bunca yıl onu biraz tanımışsan reno ya dönmez çünkü ona en iyi aracı vermeniz gerekir ve reno şimdi böle bi şeye sahip değil onun için de gelmez …

  34. Tolga Soydan avatarı

    Renault büyük bi takım ve Kimiye istediklerini verebilir.Ama ben hala redbull seçeneğinin olabileceğini düşünüyorm.

  35. aslında biran önce anlaşma imzalansada Kimi Singapurda R30'u kullansa müthiş olur =) Renault Singapurda Pole mücadelesi verebilir Kimi dönse bu yarısta zaferle bile başlayabilir Renault macerasına 🙂 tabi sadece hayal sımdılık

  36. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kubicanın geliştirdiği araca konacan demek kimi gel bakalım bekliyoruz seni alonsodan sonra kubicayı sonrada seni seviyorum katıl büyük pilotların arasına:D

  37. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Görünen o ki Raikkonen ciddi ciddi dönmeyi düşünürse Renault büyük bir kumar oynayacak.Ya iki müthiş pilotla sağlam adımlar atıp verimlerini erken toplayacak yada Petrov'u deneyip "Ya tutarsa" diyecek.Petrov tutarsa Renault'nun sevincine diyecek olmaz.Ama aksi bir durumda Renault yetkilileri başlarını nereye vururlarsa vursunlar hatalarını telafi edemeyecekler.

    Raikkonen-Kubica ikilisi Renault için en muhteşem kadro olur.Benim düşüncem bu yönde.

  38. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bu adamın köpeği ısırması kadar ilginç… Renault sayesinde Alonso taraftarı olmuş biri olarak Raikkonen'i taraftarı olduğum takımın tulumu içinde görmek muhteşem olacak…

  39. Dönsünde, tam 5 şampiyonlu bir grid izleyelim.

  40. sana beyaz tulumdan başkasını yar etmem kimii!!!:D:D::D

  41. inşallah döner.özelliklede renault ile dönmesi demek daha çok rekbet demek daha fazla seyir zevki demek.benim tek çekincem eğer eskisi gibide soğuk durarsa hiç bir heyecan hissettirmezse renaulta çok faydası olacağınıda sanmam.sadece sürer başka bir şey yapmaz.

  42. Hızlı bir Renault(Eşitlenmiş ve kerslenmiş sağlıklı bir motor umaraktan) + Pirelli + Kimi! Yeni lastikleri anlama süreci bütün pilotlar için aynı işleyeceği için Kimi birşey kaybetmiş olmayacak; ayrıca Renault'un esnek ve destekleyici takım anlayışı yarışseverlere hele Kimi'cilere inanılmaz bir heyecan sağlayacak; ne diyim çok mutlu olurum…

  43. at şu imzayı kimi.sevindir bizi kimi.

  44. Vede şuanda Mercedesin gerisindeysek bunun tek sebebi Petrovdur Kubica gibi bir pilotmuz olsaydıı şimdi herşey daha farklı olurdu

  45. güle güle vitaly 😀

  46. Umarım döner seneye daha iyi bir Renault ve daha iyi bir Mercedesle seyre doyum olmayacak. Hem de Renaultun şampiyonaya bakışını değiştirecektir. Bu da biz seyirciler için harika bir seyir zevki fırsatı sunacaktır.

  47. Gerçekleşirse kendi adıma müthiş bir sevinç olacak :)) yıllardır gridde en sevdiğim pilot olan ve şuan bile üzerimde t-shirtü olan bir pilot Raikkonen ve Renault'ta takımımda onu görmek Renault'lu Ice Man Tshirtü taşımak muhtesem bir duygu olacak :))) Renault-Raikkonen-Robert 3R =))

  48. Wrc de ancak etap kazanır büyük başarı ihtimali çok çok düşük.1 yıl sonra citroen de şimdi verdiği parayı vermiycek.rai boşuna kıvırıyor eninde sonunda geri dönücek

  49. Bu iş olacak inşallah bukez ben takımıma güveniyorum 2011 de rekabetçi olacaz gerçi ben hep böyle söyledim ama olamadık ama bu kez kesin olacaz gidişata göre bakılınca bu sonuç ortaya çıkıyor 2011 çalışmaları başladı çoktan.Senelerdir tek pilot ile yarışıyoruz bizim gelişememizin sebeplerinden biride bu petrov takıma ne veri verebilecek nasıl bir bilgi verecek ama iki pilotumuz da kubica gibi olursa iki pilotda takıma ayrı ayrı bilgi verecektir buda testlerin yasak olduğu bir dönemde maksimum testlerde ilaç gibi gelecektir.Son olarak inşallah döner diyorum

  50. ilginç bir gelişme 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir