Red Bull, Son Yarışlar Öncesinde Çok İyimser

yazar:

kategori:

Red Bull, en zayıf pistleri olarak düşündükleri Monza’dan belki biraz da şanslarının sayesinde çok büyük kayıplarla çıkmadılar.

Lewis Hamilton’un kazası ile Mark Webber şampiyona liderliğini ele geçirirken, Sebastian Vettel de 5. sıraya gerilemiş olsa bile liderle olan puan farkını azalttı.

Horner “Monza bizim en zorlu mücadelemizdi ve Mclaren takımını geride bırakmamız oldukça olumlu bir şey.”

“Bize uyacak ve takımlar arasında biraz daha marjinal olacak pistler kaldı ancak çoğunun bize uyacağını düşünüyoruz.” dedi.

Şampiyona liderliğini ele geçiren Mark Webber’in yarış sonundaki memnuniyetsizliği hakkında konuşan Horner “Yarıştan daha fazlasını alamadığı için hayalkırıklığı yaşıyordu. Ancak eve giderken aldığı şampiyona puanlarına bakarsak, Avrupa sezonunu lider olarak tamamladı ve bu oldukça güçlü bir performans.” dedi.

Horner ayrıca Hamilton’un hatası sonucu yarış dışı kalarak büyük bir fırsatı kaçırması karşısında üzülmediklerini söyledi.

Horner “Asla rakibinizin yarış dışı kalmasından keyif almazsınız ancak REd Bull garjında çok fazla göz yaşı olduğunu sanmıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bencede Webber hakediyor seb ise henüz bu yükü kaldırabilecek kadar olgun değil ne yazık.

    izlediğim en çekişmeli sezon diyebilirim yalnız.

  2. Vettel veya webber arasında gidip gidip geliyor . Ama webber şampiyon olucak gibi.

  3. Görrsünüz red bulldan vettel şampiyon olucak.kalan her şey ayrıntıdır

  4. Webber şampiyon olur bu sene.Soğukkanlılığı ve pistlerin araca uyumu bu sonucu en mantıklısı yapıyor.

  5. bence singapurda redbul yine frenlerden çekecek geçen sene yaşadıkları gibi.geçen sene weber yaşamıştı bu senede muhtemelen yaşayacakalar.

  6. Geçen sene Red Bull'un iki aracı da Abu Dhabi'de epey hızlıydı zaten duble yaptılar. Bu sene de aynı sonuç tekrarlanabilir. Ancak kesin konuşmaktan kaçınmak lazım. Tek kesinlik süper mücadele izleyeceğiz kalan yarışlarda.

  7. efendimayin  avatarı

    Suzuka mesela rb en az 0.8 sn fark atar bence. Singapur ortada gibi. Brezilya da aynı. Abu dabide mclarena uygun gibi duruyor.

  8. MagicAlonso avatarı

    arkadaşlar arak süspansiyonla ön süspansiyon bir olabilir mi hiç.Önde sadece 4 tane bağlantı var.Arkada ise o o kadar yüksek gücü aktaran aktarma var.Arka tarafın sağlamlı kıyaslanamaz ön tarafla.Zaten barichello nun çarpmasında da barichellonun zayıf olan ön tarafının çarpmasıyla oluşan kuvvetin neredeyse tamamını barichellonun aracı absorbe etti.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Horner ayrıca Hamilton'un hatası sonucu yarış dışı kalarak büyük bir fırsatı kaçırması karşısında üzülmediklerini söyledi.
    horner çok açık sözlü konuşmuş.
    1-web 187
    2-ham 182
    3-alo 166
    4-but 165
    5-vet 163

  10. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    redbul mekanik arızaları bu sene çok yaşadı saf hız anlamında en hızlı redbul ama dayanıklılık deyince ferrariyi tek geçerim spada baricello arkadan o hızla çarptı fernandonun arka süspansiyona hççbişi olmadı redbul kaybederse mekanik arızadan kaybedicektirsingapur abu dhabi gibi dur kalk pistlerinde neler yapcaklar acaba bekleyip görcez

  11. Redbull Spa ve monzadan en az hasarla çıkmayı başardı dedikleri gibi bu iki pist onlar için çok kritikti ve bunu başarı ile atlattılar.Önümüzdeki yarışlar downforce isteyen pistler redbula uayacakdır yeni alt zemin ve ön kanat testlerinin redbulu etkileyiciğini düşünmüyorum düşünenler hayal kırıklığına uğraya bilir Macaristanda Webberin o latiklerle kaç tur gidip galibiyeti aldığını biliyoruz Rbr6 özel bir araba Nevey dehasıda birleşince şampiyonluk kaçınılmaz olacakdır onlar için herhangi bir tenkik yada mekanik sorun yaşamadıktan sonra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir