Resmi: Heidfeld Tekrar Sauber'de Yarışacak!

yazar:

kategori:

Sauber, bugün yapmış olduğu açıklamada Heidfeld’in Singapur yarışından itibaren Pedro De la Rosa’nın yerine yarışacağını doğruladı.

Peter Sauber, takımın araçlarını daha iyi anlayabilmesi için bu değişikliği yaptıklarını söyledi.

Sauber “Takım patronu olarak zor bir karardı ve Pedro’ya profesyonelliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Nick’le anlaşma imzalayarak, aracımızın rekabetçiliğini daha iyi karşılaştırmamızı sağlayabileceğimiz oldukça iyi tanıdığımız bir sürücümüz olacak.” dedi.

De la Rosa ise takımın bu ani kararı karşısında şaşırdığını söyledi.

Heidfeld “Singapur’dan itibaren iyi bir araçla tekrar Formula 1’de yarışacağım için çılgınlar gibi sabırsızlanıyorum. Son bir kaç aydan sonra her zamandan daha fazla motive oldum.”

“Hinwil için 7 sene yarıştığım için evime dönüyor gibiyim. Şüphesiz daha ilk baştan itibaren kendimi evimde hissedeceğim ve bunun araca kısa sürede alışmama yardımcı olacağını düşünüyorum.  Peter Sauber’e bana olan inancından dolayı teşekkür ederim.” dedi.


Yorumlar

  1. Sir Jack B.  avatarı

    Sauber De la Rosa ile neden anlaştı hiç anlamadım. Başlarda ispanyol bir sponsor vaadettiğini düşündüm (santander gibi) ama gelen giden hiç bir şey olmadı. Yıllardır yarışmayan birine koltuk teslim etmek için geçerli bir sebebin olması gerekir. Acaba delarosa'dan Mclaren hakkında faydalanmak mı istediler ? Belki de şimdi heidfeldden pirelli hakkında faydalanmak istiyorlardır. Sonuçta gelecek senenin lastiklerini sadece o biliyor ve üretilecek aracın lastiklere uyumlu olması önemli.

    Tabii Heidfeld'de iyi istikrarlı bir pilot. Sene başında Sauber onunla anlaşabilirdi ama anlaşmadı. Belkide böylesi onlar için daha hayırlı olacak. Ama rekabetçi olabilmeleri için sponsor bulmaları şart. Aslında japonlardan sağlanabilir ama bu konuda çok iyi değiller sanırım. Renault ve Mercedes iyi çalışıyor sponsorluk konularında.

  2. Heildfeld adına çok sevindim biraz da endişeliyim eyer sevdiğiniz pilot heilfeldin peşine takılırsa endişelerimi paylaşacaksınız.pedro de la rosa zaten çok hırssız bir adam sanki lütfen bu araçı finişe ulaştır havasında yarışıyordu.ayrıca rekabet gelmesi de sauberin işine yarıyacaktır

  3. Mehmet'in dediği olayı tekrardan yaşamak için:

    http://www.youtube.com/watch?v=Bo6KQ5mmzEg

  4. Singapur'da yolda giderken,spin atan sutil aracı pistte dönerken heidfeldide götürmüştü,az laf yememiştir o zaman sutil benden 🙂

  5. hadi hayırlı olsun. son 10 yıla baktığımızda, heidfeld demek sauber demektir. sauber'in heidfeld üzerinde, heidfeld'in de (son 10 yıllık süreçte) sauber üzerinde çok emeği var. hiç bir zaman haz etmediğim ve yetersiz bulduğum DLR'nin gönderilmesi doğru karar bence. kamui'nin agresifliği ve heidfeld'in istikrarı ile tecrübesi, sauber'i tekrar mücadeleci konuma getirecektir. çok sevindim bu habere.

  6. Gridi Almanlar işgal ediyor! 😀

  7. geçen sene şikanda spin atan bir araca çarpıp kalmıştı singapurda ve kendi hiçbir hatası yoktu. en uzun kazasız yarış tamamlama rekorunu kırıyordu. o derece istikrarlı bir adamı tekrar yarışırken görmek harika olacak.

    birde hırslandığını ve azminin yüksek olduğunu belirtelim..

    tebrikler nick..

  8. Super haber, Peter Sauber cok iyi bir hamle yapti bence, hem eski bildigi pilotu hemde pirelli lastikleri konusunda tecrube sahibi tek takim olacaklar, Heidfeld icin de cok sevindim cunku yedek kalmayi hak etmiyordu, Pedro icin de uzgunum, iyi bir test pilotu ama maalesef iyi bir yarisci degil, hayirlisi olsun..

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Schumacher Mercedes'le anlaşınca Nick'in Sauber'le anlaşmasını beklemiştim.Geç oldu ama temiz oldu diyelim.Hayırlı olsun.İstikrarlı, güzel yarışlar çıkaracağını bekliyorum.

  10. İstikrarı yeter. Heidfeld ve Kobayashi, Jenson ve Lewis'e benzer ekip olabilirler. Birisi istikrarlı kontrollü, diğeri ise saldırgan agresif.

  11. Son zamanda aldığım en güzel haber 🙂
    Çok sevindim. Sezon başından beri tekrar dönmesini istiyordum.

    Umarım Sauber seneye performansını 2008 yılındakine benzer bir hale getirebilir. Böylece Nick çok iyi işler yapacaktır diye düşünüyorum. Bu sene de yarışları daha keyifli kılacaktır.

  12. Bu arada Pedro de la Rosa'yı Mercedes mutlaka test pilotu olarak almalıdır. Hem Mercedes ile yabancılık çekmez. Hem bu sene aktif olarak yarıştığı için takıma yardımcı olur. Hem de test pilotluğu konusunda aşmış tecrübesi var. Epey avantajlı bir durum yani. Bence böyle bir açıklama gelirse şaşmamak gerekir. Ben beklemeye koyuluyorum 😀

  13. doğru olan sene başında heidfeld'i koltuğa oturtmaktı şimdi en az 15 puan fazlası vardı sauberin bir çok yarışta hızlı olmasına rağmen pilotların şahsi hatalarından dolayı puan kaybetti hayırlı olsun diyorum de la rosa'yada hoşçakal diyorum sanırım 3.pilot olacak sauber'de.

  14. renault takımınada geçmiş olsun.kimi gelmezse hiedfeld gibi bir pilotu kaçırmış olacaklar.hiedfeld renault için iyi bir seçimdi aslında

  15. MagicAlonso avatarı

    hep birlikte göreceğiz arkadaşlar.kaça çarpıp kaça böldüğünü.

  16. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Çok sevindim.
    Tam bir istikrar abidesi.. Üst üste klasmana girme rekoru onun olması lazım.. Şayet sauber'in dayanıklılığı izin verirse iyi yarışlar ve puanlar çıkarabilir…

  17. İşte bu süper bir haber,yeniden seni görmek süper olacak nick.Sene başında yarışmaması cok tuhaftı.

  18. vay be thrillercd thrillerc üniversite yıllarımı hatırlattın yıl 1995 üniversitedeki ilk yılım vay be ne güzel yıllardı onlar.

  19. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    çok güzel bir haber hem nick için hemde sauber için çok iyi bir gelişme…nickin pedrodan daha iyi olacağından eminim…

  20. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    çok güzel bir haber hem nick için hemde sauber için çok iyi bir gelişme…nickin pedrodan daha iyi olacağından eminim…

  21. thrilled zaten üniversite dahil matematik ve muhasebe hep başıma bela olmuştu.:))

  22. Daha ilginç olan nir noktaya dikkatinizi çekmeye çalışim,Haidfeld BMV deyken çok uzun süre mekanin sorunlardan dolayı yarış dışı kalmayan pilotların başında geliyordu,şimdi sauber aracı tam tersine mekanik sorundan dolayı çoğu yarışı bitiremedi, bakalım nasıl olacak.

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    harika bi haber, griddeki en yenetekli 10 pilottan biri,belki dahada fazlası

  24. jet man, yorumuna bayıldım. Matematiksel olarak sonuç demek istediğinin tersi çıkıyor 😀

    Ha bu arada Heidfelde hoş geldin diyorum.

  25. Pedro'nun formu yükselişteydi ancak takımın geleceği için bu daha iyi gibi. Hayırlı olsun diyelim. Nick istikrarlı ve kaliteli bir pilot.

    Bu arada Nick aynı takıma 2. kere geri dönerek ilginç bir istatistiğe daha imza atıyor. Böyle yapan başka pilot hatırlamıyorum, bilmiyorum.

  26. nick pedroyu 5 le çarpar 8 e böler üstünede kare kökünü alır magic alonso.
    pedrodan ancak test pilotu olur.

  27. pedro nickten daha iyi bir pilot mu? hiç alakaları bile yok. çok mükemmel bir pilot olsaydı yıllarca test pilotluğunda kalmazdı. ha test pilotluğundan mı hoşlanıyordu da yaptı? o zaman bu sene geri dönmek için uğraşmazdı.

  28. MagicAlonso avatarı

    perdo çok iyi pilottur.Bence tamamen finansal sebeplerden ötürü yapılmış bir değişimdir.Nick pedronun yaptığını yapabilecek bir pilot değil.Hiçbir zaman aman aman süren bir pilot olmadı.

  29. Tolga Soydan avatarı

    zaten sezon başında nickin gitmesi ve pedronun gelmesi saçmalıktı

  30. Hayırlı olsun diyelim ama Pedro ya yazık oldu düşünün sene kapının önündesin birden F1 bu kardeşim duygusallığa yer yok işte Sauberin de ne yaptığı belli değil madem yarıştıracaktın sezon başında anlaşma imzalayaydın Nick ile diğer kişiye yazık değilmi.2011 için iyi oldu nick sauber içim Pirelli latiklerini tanıdı

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kobayaşi ilerde ii bi pilot olcak bence sağlma bi sürüş stili var

  32. Aldıgım en mükemmel haber :)) gridin dışında kalmayı hiç haketmemiştin zaten sonunda geri döndün ya şükürler olsun
    dela rosa bu karara nasıl şaşırmış hayret çaylak koba bile senden çok daha iyi yarışlar çıkardı.

  33. evet nick için iyi oldu bu.ama pedro içibde üzüldüm açıkcası.düşünsenize henüz sezon tamamlanmadan kapı dışarı ediliyorsun gerçekten üzücü bir durum.gerçi sauber üç yıldır yarışmayan pedroyu alarak hata yapmıştı bir bakıma.neyse inşallah herkes için en iyisi olur.

  34. çok güzel bir haber.kimi de dönerse tam süper olacak.

  35. ÇOK çok çok güzel bir haber,sabırsızlıkla ilk yarışını bekliyorum,2007 de alonsonun şampiyonluk yolunda en büyük engeli haildfeld olmuştu.

  36. Pedro için üzüldüm ancak görünen köyde klavuz istemez yeterince iyi değildi Nick cok sevdiğim bir pilot onun koltuksuz kalması cok sacmaydı umarım iki taraf içinde güzel neticeler verir bu karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir