Mclaren, Gelecek İçin Vettel'i Hedefliyor

yazar:

kategori:

Whitmarsh, Spa yarışında Vettel’in kendi sürücüleri Jenson Button’a vurması sonucunda Alman sürücüyü sert bir şekilde eleştirmişti ancak yine de onu kendi takımında görmek istiyor.

Whitmarsh “Bu sene baskı altındayken Sebastian çok fazla hata yapıyor.”

“Bana göre Türkiye’de Webber ile yaptığı kazada da suç % 95 ona aitti.” dedi.

Mclaren, 2007’de Fernando Alonso’nun yerine Vettel’i getirmek istemiş ancak bunu başaramamıştı.

Bu konu hakkında Sport Bild’e konuşan Whitmarsh “Bunu kabul edecek kadar açık ve dürüst birisiyim.”

“Sebastian en harika ve gelecek vaadeden yeteneklerden birisi ve Mclaren olarak onu istedik.”

“O zaman onunla anlaşma imzalayamadık.” dedi.

Vettel şu anda Red Bull’la anlaşmaya sahip ve anlaşmasının en az 2012’ye kadar devam edeceği biliniyor.

Whitmarsh “Eğer bu şekilde gelişmeye devam ederse, anlaşması bittiğinde onu bir kez daha almaya çalışacağım.” dedi.


Yorumlar

  1. Vettel RB6 ya yakışıyor sadece..

  2. Sir Jack B. sana bire bir katılıyorum. En iyi kadroya sahipken ne bu Vettel muhabbeti. Neye yarıyacak bu adamın alınması, bu mu şampiyonluk getirecek Mclaren'a. 2 senedir görüyoruz mücadeleciliğini.:)
    Vettel mi en hızlı pilot.:) En hızlı olmak tek başına yeterli bir şey olsaydı Kimi şampiyonlukları dizer ve şuan F1'de olurdu.
    Vettel'in şampiyonluk koşturabilmesi için halen çok gelişmesi lazım.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @Kalpazan bende dediklerine katılıyorum… martin akıllı adamdır. gereksiz demeç vermez. yoksa şuan son iki yılın dünya şampiyonu olan pilotlara sahipken neden başkasından bahsetsin hiç mantıklı gelmiyor…

  4. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    evt o konuda sana katılıyorum ve üzerinde bu kadr baskı olamadan daha çabk olgunlaşabilrdi belki de

  5. Vettel abartılmıyor,çok erken 'sen aslansın' dediler.sessiz sakin devam etseydi Kubica gibi çok daha iyi bi konumda olurdu.

  6. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    @emre ali
    (Y)

  7. Gökhan Aydın

    Kardeşin sana saygılarını sunar.

  8. @J3 levellingdust
    Heryerde bu yorumu ben de yazıyorum. Bu RBR de Button olsaydı çoktan şampiyonluğunu ilan etmiş olacaktı. Vettel iyi bir pilot ama çok abartılıyor..

  9. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @can bundy (spa 2000)

    ilgi alaka anlayış ve sonsuz hoşgörünüz için çok teşekkür ederim.

    ben 2005 yılından beri Alonso taraftarıyım ama böyle bir soyadı uzantısının olduğunu bilmiyordum hatırlatma ve deneyimleriniz için teşekkürler.

    sizler gibi konunun tümüne hakim arkadaşlarla takılmak bile inanın keyif verici.bazen terazinin ibresini kaçırsakta affola,hepimiz daha fazla adrenalin daha keyifli yarışlar ve müsabakalar seyri için ekran başındayız diye düşünüyorum.

    bu arada benim yaşım 36 ve İstanbuldan yazıyorum.

  10. Psikolojik bir savaş mı bu acaba?.:)
    Bernie her fırsatta Vettelci olduğunu yaptığı açıklamalarla belli ediyor.Onun tek amacının Sebastian ı Ferrariye katmak.Geçmişte Schumi Jordan dan Benetton a geçerken büyük rol oynamıştı.
    Aynı şekilde Benettondan Ferrariye geçerkende.Şimdi yeni bir Alman&Ferrari kombinasyonu düşünüyordur.Mclaren eğer gerçekten samimi bir şekilde Vettel i istiyorsa karşısında ciddi bir rakip var.Pilot kombinasyonları nasıl olur kestirmek gerçekten zor.

  11. Gelelim olayın asıl boyutuna whitmarsh bunu neden şimdi söyledi.çünkü red bullda ibrelerin webber dönemsini istemiyor.vettel bak beni isteyen çok bana şampiyonluk için şans vermezseniz ben de çeker giderim demesi için koz veriyor.yoksa gerçekten gelmesini istediğinden değil red bullda ibrelerin vettele dönmesini istiyor.çok akıllı bir adam bu whitmarsh dikkat edin hiç boş laf konuşmaz

  12. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hamilton'a Yagmurlu Pistte Ders Vermis Digeride Onu Kutlamis LOOOOOOL..
    Hiç Gülesim Yoktu Acaba Çin Gp'sinde Kim Kime Ders Verdi O Zaman,Sallamadan Önce Biraz Düsünün Ya Yorum Yapmak İcin Yazmayin Suraya Azcik Mantik Lütfen

  13. Herkes olayların hemen üstüne yorum yapıyor haliyle hepsi bana saçma sapan geliyor.Vettel griddeki çoğu pilottan daha iyi ki bunların içinde Button'da var.Vettel sadece baskıyla savaşmayı öğreniyor bu yıl.Hamilton Vettel'den iyi mi? Bu yıl öyle,ama Vettel olgunlaştığında aynı seviyede olacaklarından eminim.Çok uzak değil,seneye bunu hepimiz görücez.

  14. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    şu an adamın sözleşmesi de var zatn 2 yıl sonra kim bilir nolucak şu an ki durumyla da alınmamalı

  15. Muhtemelen ferrari ve mclarenden birine geçicek.şu an gridde vetteli istemeyecek takım olduğnu sanmıyorum.mercedes seceneği zaten çantada keklik.içimde bir ses ferrairiye geçicek diyor zaten kendiside aynısını istiyor ama alonso gibi biriyle takım arkadaşı olmak istermi bilmiyorum

  16. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Hamilton ve Vettel i aynı takımda düşünmek, akıllara zarar bi durum bence, imkansız gibi, muhteşemde olabilir felakette, çok iyi düşünmeli bence mclaren..

  17. Button'ın yerine daha hırslı bir isim görsem fan olarak beni mutlu eder ama Seb biraz daha pişmeli

  18. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Gelirse desteklermiyim hayır. Ferrari'yi isteyen adamla işimiz olmamalı.

  19. Valla Abdullah askerliğini yapmış tecrübelerden birisin ancak 2008 Brezilyada Lewisin Glocka yalvardığını düşünenler askerde kafayı üşütenlerden cins cins tiplerden daha tehlikelidir bence.Bu şekilde düşünenlere göre orda bir amaç uğruna kafayı yiyenler daha normaldir bana göre :))

  20. furkan, askerde mi normal tipler göreceksin? :))))) gitte göre bakalım, kendin bile normallikten çıkarsın emin ol

  21. Gökhan Aydın

    "sizden ricam lütfen" gibi saygı içerikli cümle kurduğun için bende saygı duyarak cevap veriyorum.

    Fernando Alonso Diaz bu şahsın tam adıdır. Diaz ismini annesinden almış ve ben ona bunu daha çok yakıştırdım. yani kafadan uydurduğum birşey değil. adamın ismi bu.

    Lewis Carl Davidson Hamilton'da bizim karaoğlanın tam adı 4 seçenekten birini seçebilirsin. çünkü hepsi kendisinin ismi ya da kara oğlan dersin daha samimi olur. yani Davidson deyince ona hakaret etmiş ol(a)mazsın.

    bunun üzerinde durmak çok gereksiz.

  22. Senin elinde Hamiltonun var ne Vetteli ?

  23. Tolga Soydan avatarı

    vettel ve mclaren.çok iyi gelio kulağa.Kimiden sonra tutabileceğim bi uyum olucak olursa

  24. burak bocek avatarı

    Askere gitmeden askerlik hakkında yada karşılacağın tipler hakkında ne bilirsin Furkan.Gitte gör bakalım neymiş askerlik ha birde akıllı adam bulucam diye çok zorlama karşına neler neler çıkıcak.Burda millete çoluk çocuk diyorsun kendin daha askerlik yapmamışsın hey Allahım yarabbim

  25. Bir basın toplantısında çıkan bir soru üzerine verilmiş bir cevap belliki. Ama şuan böyle bir şeyi gündeme getirmek bence hiç iyi olmamış. Heleki sözleşmesi olan pilotlarımızı düşünürsek.

  26. Bir ara kaybolduk heryer çoluk çocukca yorum yapan kendini yorumlarıyla güldüren insanlarla dolmuş.Hatta gerçekleri kendi kafasında değiştirip kurgulayıp arkasınada şıracının şahidi bozacı misali destekçileriyle dolmuş.İyiki askere gidiyorum valla normal insanlarla karşılaşıcam bereket 😀

  27. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    vettel pistteki en hızlı sürücüyse altında en hızlı araba varkn neden hala şampiyonluğunu ilan edemedi acaba? geçen sene button a arabası çok hızlı ondan şampiyon oldu yoksa şampiyon olmaz diyenlere vettel in bu sene ne farkı vardı kaldı ki button dan çok daha iii bi pilot olduğunu düşünüyorsunuz.ayrıca seneye kers gelince kerse hiç alışkın olmayan rbr çuvallarsa herkes vettel i unutr bnce

  28. alttaki yazıyı yazarke nedense spa yarışı geldi aklıma:)

  29. biri hamiltona her yere burnunu sokamayacağını soktuğu anad birisi burnuna dokunup yarış dışı bırakabileceğini hatırlatması lazım:)

    nasıl can yorumumu beğendinmi.hahahaha.

  30. 01McLaren01  avatarı

    aman Allahım bir insan bu kadar saçmalayabilirmi, böyle bir yorum için yarışı analiz edememiş olmak lazım. bir diğeride buna bravo çekiyor..hamiltona yağmurda sürme dersi vermişmiş 🙂 olaydaki değişkenler kesinlikle gözardı edilmiş. vettelin konumu,kaybedeceği neyi olduğu, rbr aracının yağmurdaki durumu, ayarları birçok değişken faktör vardır.illaki yağmurda sürüş dersi istiyorsan yağmurda yapılan ingiltereGP bakarsın. hamilton glock a yalvarıyormuş :))) arkadaşım lütfen, saçmalamanında bir sınırı olur bu yorumla ancak kendine güldürürsün. o yarışta pite girmeyip avantaj sağlamayı düşünen Toyotalar değilmiydi? pite girseler zaten hamilton için sorun yoktu! pite girmemekle Toyotalar massayı nerdeyse şampiyon yapıyordu!! her iki toyota sürücüsüde tur başına kaç saniye kaybediyordu haberin varmı??!! glockun geçildiği turda hamiltonla birlikte kaç sürücü glocku geçti hatırlıyormusun?! Glock yağmurda kuru zemin lastikleri ile massayı şampiyon yapıyordu.siz hangi yarışı seyrettiniz!? kafanızda kurguladığınız varolmamış bir yarışımı? isterseniz tekrar seyredin ama bir insanın analizi bu kadar saçmasapan olamaz, inanılmayacak bir durum. Cem yılmazın dediği gibi herkes aynı havayı soluyor ama o hava sana ne yapıyorsa sonuç böyle oluyor. :S

  31. efendimayin  avatarı

    Vettel bence pistteki en hızlı sürücü

  32. burak bocek avatarı

    Bravo Asuman çok güzel yazmışsın lakin bende gitmesini isterim çünkü eskiden çok severdim bu adamı hep bize gelsin isterdim.Şimdi iyice akıllanıp,olgunlaşmadan kısaca sürüşü gelişmeden ve bu çaylak hataları bir kenara bırakıp öyle gelmesini isterim.Şu hali ile saatli bir bomba gibi adeta bir deli fişek eğer olurda giderse Mclaren'de de kazalar takım içi idari zorluklar olabilir.Bunu komplo çıksın burda kaos olsun diye söylemiyorum.İşin bir diğer yani tüm f1 camiası bilir ve ispatlanmış bir şey; büyük pilotlar kendileri gibi büyük başka bir pilotu takımda istemezler.Tüm ilgi kendi üstlerinde ve 1. adam olmak isterler.Her ne kadar inkar etselerde bu Mclaren içinde Ferrari içinde Redbull içinde ve Mercedes içinde böyledir.Bu adamların egosu sandığımızdan çok yüksektir.Mclaren zaman zaman büyük 2lileri bir araya getirdiysede sonuçları hüsran olmuştur o efsanevi sezonu saymazsak Senna-Prost.Ancak orda bile skandallar olmuştur.2007 de pilot idaresindeki sorunları gördük şu an Redbull'un yaşadıkları ortada.Birisinde Lewis,diğerinde Vettel takımın gözbebeğidir bu değişmez bir gerçek

  33. Martin vettele yağ yakıyor.İleride seni alabilirim sakın ha bizim araçlara çarpma demek istiyor.

    Eminim ki vettel de bizim gibi az veyaçok medyayı takip ediyordur.En azından şu demeci okumuş ve bazı şeyleri kavramıştır.

    PROST:''''Eskiden senna ve hakkinene yapılanlar şimdi hamiltona yapılıyor.Mclarende o zamandan beri değişen bişey yok…..''''
    Acaba hamilton vetteli ister mi.Hatırlayın 2008 brezilyada yağmur altında durduk yerde hiçbir iddiası yokken,kalbi durma noktasındaki hamiltona yağmurda sürme dersi verdiğini.O yarışta vettelin hiçbir iddiası yoktu.Hamilton glocka yalvarırken birden vetteli önünde görmüştü.Kendisine bu kabusu yaşatan adamı takımda istemez.
    Gökhan aydın, o şahıs monza zaferinden beri takacak kulp bulamayınca ne yazdığını bilmiyor.İnanmazsan Alonsonun monza zaferi haberinin altındaki yorumlara bak.O şahıs tek kelime yazamadı.Halbuki her alonso haberini kirletirdi.Alonso bir iki zafer daha kazansın ortada kimse kalmaz.

  34. 2012 de bence gideceği takım MGP olacak o zamana kadar muhtemelen Schumi MGPyi bir yere getirecek ondan sonra da Vettel görevi devralacak. Ferrariye herkes gelmek ister ama zaten Ferrarinin iyi bir pilotu var Alonso, aynı şekilde Mclarenin de. 2012 ye kadar Rosberg birşeyler ıspatladı ıspatladı, ıspatlamadı mı benim tahminime göre Vettelle takım arkadaşı olacak.

  35. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @can bundy (spa 2000)

    Diaz kimdir kast edilen kişi kim acaba

    ve niye bir pilota kendi ismi haricinde bir kulp takma zorunluluğu hissetmektesiniz.
    sizden ricam lütfen adı geçen şahsa ismiyle telaffuz etmeniz.

    diğer türlü bu teleffuzun her geçtiği noktada bende sizin pilotunuza

    ''TONİ'' diyeceğim öylesine

  36. Alonsomania  avatarı

    vettel alonso dan hızlı olmadığına göre bi sorun yok…

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bütün iyi pilotlar Ferraride yarışmak isterler.Ama bu bazılarına nasip olmaz. kendilerini kırmızı giymeden şampiyon olmuş pilot olarak avuturlar.
    Büyük Takımlar ileride yarıştıracakları pilotları çok önceden belirliyorlar.Bazıları altyapıdan yetiştiriyor.Bazıları 2 yıl evvel anlaşma yapıyor.Pilot seçimine,halihazırda yarışan pilotun karar verebileceğini düşünmek,o onu istemez,şu bunu istemez demek gerizekalılık ve aptallıktır.Hiç öyle şey olurmu.Mesela Alonso ve ferrari söylentileri 2008 den beri dolaşıyordu.

  38. Sir Jack B.  avatarı

    Hali hazırda iki hızlı ve uyumlu pilota sahipken neden Vettel isteniyor ? Hamilton ve Button şuanda Vettel'den iyi durumda. Webber bile ondan daha iyi. Belki gelecekte oda iyi olacak ama performans anlamında çok ekstrası olacağını düşünmüyorum. Bence 2 sene sonrada 5 sene sonrada Hamilton ondan daha iyi olacak.

    Artı zaten o Ferrari'ye gidecek. Onun kariyerini Bay Bernie Ecclestone yönetiyor. Acaba diyorum onun içinmi bu kadar ilgileniyorlar bu çocukla ? Genç yaşta ve uzun bir kariyeri olacak. Hızlıda 1 2 seneye kadar daha iyi bir pilot olabilir.

    Eğer yanında sihirli bir el ile gelecekse elbet takıma dahil etmek isterler.

    Evet ben bunun politik bir karar olduğunu düşünüyorum.

    Hatta belki Red Bull takımını biraz karıştırmak için konuşuyordur. Malum Webber en büyük favori ve onların zayıf noktası Vettel :))

  39. Yusuf  Hitay avatarı

    aman diyim martin böyle bir hata yapmazsınız umarım.

  40. ferrari alonsodan mclarende hamiltondan vazgeçmez .dolayısıyla 2.pilotluk konumuna gelir bunuda vettel kabul etmez red bullda kalır fakat önü açık

  41. ferrari alonsodan mclarende hamiltondan vazgeçmez .dolayısıyla 2.pilotluk konumuna gelir bunuda vettel kabul etmez red bullda kalır fakat önü açık

  42. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Button'u unutmayalım.

  43. Bu yıl kendini gösterirse bu isteklerin sürekliliği olabilir.Red Bull'dan sonra McLaren'da görmek gerçekten eğlenceli olur Seb'i.

  44. alonso ferrariden giderse vettel ferrariye geçer.hamilton varken onunla takım arkadaşı olmayı istemez vettel çünkü o takımda 1.pilot olmak ister.zaten hamilton ıda geçemez.hamiltonla takım arkadaşı olmaya cesaret edecek bir kişi var.buz adam kimi

  45. 1- Hamilton varken oraya gitmeyi kendi istemez.
    2- Diaz kendinden hızlı bir pilotu ferrariye aldırtmaz.

    Red bull da kalır.

  46. Hamilton McLaren tarafından yetiştirilen bir yıldız. McLaren'da kalmak zorunda değil kariyerinin sonuna kadar. Vettel ise Red Bull tarafından yıldızlaştırılmak istenmekte ama o da Red Bull'da kalmak zorunda değil.

    Vettel'in McLaren'a geçme olasılığı bulunmakta. Aynı zamanda Ferrari'ye de. Tabi bu olurken Hamilton bile Ferrari'ye geçebilir. F1'de her şey olur pilot takım kombinasyonları dahilinde.

  47. aman ferrari ye uzak mc laren e yakın olsun lütfen :)))

  48. vettelin mclarene gideceğini hiç sanmıyorum.redbull da biraz geliştikden sonra mutlaka ferrariye gider.

  49. Ferrari ve McLaren bu konuda ciddi bir yarışa girecek anlaşılan.

    Tabii Vettel'in göstereceği performansa da bağlı bu bence. Baskıya karşı koyuşuna. İki takım da sık sık hata yapan birini araçlarının koltuğuna oturtmaz. Bu Formula 1'in Wonderkid'i olsa bile.

  50. Ama Vettel sözleşmesi sona erdikten sonra Ferrari'de yarışmak istediğini söylemişti:S

  51. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    asfklasf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir