Newey: "Mclaren, Mercedes Motoru Kullanmamızı Engelledi"

yazar:

kategori:

Red Bull, Renault motorunun motorların dondurulduğu dönemde Ferrari ve Mercedes motorlarına karşı geride kalması nedeniyle bu konuda bir çok kez eleştiride bulunmuştu.

Sport Bild’e konuşan Newey “Nereye gidelim? Mclaren, Mercedes motoru almamızı engelledi.”

“Bu yüzden sadece Ferrari var. Ancak kendi kendimize, onları yenmemiz halinde Ferrari takımının kullandığı motorun aynısını kullanıp kullanamayacağımızı soruyoruz.” dedi.

Renault’un kendileriyle çok iyi ilgilendiğini söyleyen Newey, motorlardaki mevcut geliştirmeme kuralının devam etmesi halinde Renault’nun spordan çekilebileceğini söyledi.

Newey “Bu Ferrari ve Mercedes ile arada fark olduğu anlamına geliyor. Ve eğer Renault’nun onları yakalamasına izin verilmezse, motor tedariğinden çekilebilirler.” dedi.


Yorumlar

  1. Yahu arkadaşlar adam açık açık söylemiş işte ferrari bize kendi kullandığı motoru vermez diye, hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki.. Toro Rosso'ya ve Sauber'e eşit motorlar veriliyor argümanı da ne kadar mantıklı acaba, her yarışta tur bindirdiğin takımlara aynı motordan verseler ne olacak, onlara herkes kendi kullandığı motordan verir..

  2. Adrian Ferrari konusunda haklı ama nasıl ve nereden bakınca haklı!.
    F1'de mücadele edeceksiniz motor bulacaksınız arkadaş hiç bir rakibiniz size motor vermek zorunda değil. Artısını da söylüyorum kendi kullandığı motoru vermek zorunda da değil…

    Ferrari'nin yaptığı geçmiş yıllar için tamamen doğru fakat ben burda bir yanlışlık göremiyorum. Niye aynısını vermek zorunda veya bir şekilde gelişim sağladığını. Sadece motor vermek zorunda bunun seviyesi içinde koşullar belli. Aynı şeyi Mercedes için de söyleyebilirim. Mercedes de kendi takımında kullandığı motoru ilerde Mclaren ve diğerlerine vermezse suçlu mu görülecek. Mücadeleyse al buda mücadele şuan bile kim biliyor ki aynı configürasyonda motor verdiğini?
    Geçmişte böyle problemler yoktu bir sürü üretici vardı. Öyle herkesle anlaşamıyordunuz tabi ama alternatif imkanı vardı en azından.
    Arkadaşlar şuan takımların kullandığı motorların net bilgisini kim biliyor. Bi yerden ulaşabiliyor musunuz. Yok işte buna kimse ulaşamıyor FIA ve üreticiler haricinde kimse buna vakıf değil rakipleri bile. FIA'da herşeyi tespit edip, netleştiremiyor. O yüzden bazı şeyler anlaşılamıyor bir çok şeyde şüpheler üzerinde kalıyor. Adrian'ın sözleri gibi…
    Yani Mclaren rakibine motor temin edilmemesinde bana göre haklı, Ferrari'de haklı. Yasak var ama bunları yasağını koyabilmek mümkün değil işin doğası gereği.
    Renault konusunda da 2 sefer güncelleme hakkı tanındı daha neyin derdin de bunlar. Ben Renault'un motor bakımından diğerlerinden geride olduğunu düşünmüyorum. Al Redbull 2 senedir kafaya oynuyor var mı bunun daha net açıklaması. Kaldı ki F1'de motor herşey demek değildir. Hp, Aero, Driver, Tire. Bunların bileşimidir ancak başarılı bir takım, araç. Bu F1'in tarifidir. Şöyle beygiri düşük böyle düşük dendi hep peki ispat denildiğinde bir şey yok ortada. Kim biliyor Ferrari'nin Mercedes'le aynı güçte olduğunu yada kim diyebilir ki net olarak Mercedes motoru daha hızlı Ferrari'den. 2-3 senedir çok değişik sonuçlar alıyoruz örnek verilirse hep aksini de gösterebiliriz yani. Ne dendi sene başında Renault 30 hp yavaş mış ama daha az yakıyor muş. E bu daha iyi değil mi Hp üzerine mi kurulu sanki herşey. Birine motor veriyor şampiyonluğa koşuyor başkası motor patlatıp duruyor burda hızı, yavaşlığı nasıl anlayacağız. Kaldı ki motor aldım taktım denilen bir şey değil her araca, şanzımana uygun, araca göre configürasyon yapılan bir birimdir. Yani bıraksınlar şu ağlamayı felan Renault'nun motoru yavaş felan değil. Serhan'da iki de bir söyleyip durmasın bunu bilip bilmeden.:D
    Brawn geçen sene motoruyla şampiyon olmadı, Redbull'da bu sene sadece motoruyla şampiyonluğa koşmuyor. Mesele budur.

  3. Ne bekliyorduki bu … Mclaren birde vercekmiydi ?? Çok komik bir açıklama olmuş. Eminim Newey de zamanında Mclarende birçok anlaşmanın önüne geçmiştir.

  4. ferrari büyük ihtimalle en güçlü rakibine motor vermek istemeyecektir. nedeni ikisininde şampiyonluk mücadelesi içerisinde güçlü bir şekilde yer alması.

    neden renault veriyor derseniz, bence hem maddi hem de kazanan bir aracın motorunun renault olduğunun reklamını yapmak için. çünkü buna şu anda ihtiyaçları var. ferrari ve mclaren hem mali olarak iyi durumdalar, hem de bir tane daha şampiyonluk adayının elini güçlendirmek istemiyorlar.

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    neweyin bu cümlesini dikatlice okumanızı tavsiye ederim … …"Bu yüzden sadece Ferrari var. Ancak kendi kendimize, onları yenmemiz halinde Ferrari takımının kullandığı motorun aynısını kullanıp kullanamayacağımızı soruyoruz." dedi.f1 in en deneyimli tasarımcısı bu lafı söylüyorsa demek ki mümkündür söylediklerim…

  6. Daha ne olsun yani rekabetçiyiz,Renault motoru güç olarak iyi değil tamam ama bence iyi bi kombinasyonla gidiliyor.

  7. Red Bull'un şu anki aracından memnun olmayan var mıdır acaba?..

  8. ahmet karlı avatarı

    Tabii ki Mercedes motoru şu anda en iyi motor. Renault un motorunu geliştirmesi gerekir.

  9. newey nin bahsettiği olayın olumlu yönüde var.rbr şayet mercedes motoru kullansa idi.artık onları kimse durduramaz.2000 lerde ferrari hegemonyası olduğu gibi.rbr hegemonyası olurdu.bizde artık şampiyon belli.2.kim mubabbeti yapıp.televizyon başındada uyuklardık herhalde.

  10. burak bocek avatarı

    Lütfen bilip bilmeden konuşmayın ya artık o eski motoru verme olayı yasak aynı motoru vermek zorundasınız.Bilmeden konuşanlara sinir olurum hep ama o Sauberin sorunu aracın aerodinamik yapsıından ötürü kaynaklanan bir sorunda olabilir.Güncellemelerden sorna motor olarak eskisi akdar sorun yaşamadı Sauber.Ama Ferrari hem motoru güncelledi hem bazı parçaları değiştirdi ayrıca Shell bizle çalışıyor Sauberle değil yani yeni bir motor yağı ile hem perfonmansı arttırdılar hem de benzin tasarrufu sağlandı artı olarak son güncellemeler ile 12 beygir güç kazanıldı.Renault neden kendi aracında hiç sorun yaşamıyor yada düzlüklerde hep daha hızlı ya da Toro Rosso ile Ferrari neden yaşamıyor artık.Eşit motor vermek zorunda kurallar gereği lütfen araştırmadan bilmeden yazmayın ya

  11. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    sanırım ferraride 2000 yılında 21 yıldan sonra Mclarenin bilgilerini çalarak şampiyon olmuştur. atıp tutmak serbest… ayrıca neweyin şüpheleri yersiz değil ferrari hiçbir zaman müşterisine eşit motor üretmez.zavalı saubere bakın çoktan haklarını doldurdular.

  12. ya şu mclaren red bull'un da araç bilgilerini bi çalsa ya. Sonra da fotokopicide çoğaltıp mühendislere dağıtsınlar. Malum en iyi çalma işini bilen mclaren. 2007 de ferrariye kendileri karşı koyamadılar bilgilerini alıp şampiyon olmaya çalıştılar 2008 de hızlı olmasının sebebi de ferrarinin bilgilerini kullanarak araç yaptılar. Bu sene çalamadılar herhalde. Neyse yakın zamanda mclaren'den bir casusluk bekliyoruz esneyen kanadı bile nasıl yapıldığını çözemediler.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bencilce , egoistçe ve ben merkezli bir yaklaşım içinde olan Mclaren,elinden gelse bütün takımları bir kaşık suda boğup atıverecek.
    Sayın newey dua et de iş motorla sınırlı kalsın.Bakarsın bir gece aniden 780 sayfa aero dinami kitapçığınız buhar oluverir.Allah muhafaza.Beterin beteri vardır.

  14. Ferrari'ye geçin canavar gibi motor. Sürekli güçlü olmuştur motorlarımız. 2009'da Mercedes ön plana çıktı, ama Ferrari hala güçlü.

  15. Ayrıca red bull kersi magneti marelliden alıcak.hornerin geçenlerde bir röpörtajında okumuştum

  16. Eyer sezon sonunda bu şampiyonluğu da kaybederlerse kimse red bullun mercedes motoruna geçişini engelleyemeyecek çünkü bu adamların motor yüzünden kaybettikleri 2 şampiyonluk.motor konusnuna gelince ferrari ile şanslarını denemelierini tercih ederim renault motoru kesinlikl çok yetersiz bir de bana kalırsa bmw seçeneği var neden hiç düşünmüüyorlar anlamıyorum emin olun renault motorlarından daha iyidir.aynı şekilde bmw motor bölümünü açsın eminim başka müşterilerde çok rahat şekilde bulur.neyse şu dandik motodan kurtulmamız lazım

  17. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Bedavayamı veriyo ?

  18. Kersin bizden nevey usta sen buseneye en hızlı takım olarak kapatmaya bak

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Seneye kers te var, işin bayaa zor newey usta…

  20. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Ferrari para mı kazanıyor? Adına Scuderia yazmadan önce bi Ferrari'yi araştır.

  21. Olup olacağı o neveyim 2013 ortalık karşır Ferrari bile çekilme tehdidinde bulunacak ogünler gelsin bir

  22. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Niye Ferrariye karşı bu kadar ön yargılısn ki ? Ferrarinin işine gelir para kazanıyo bu işten ayrıca Mercedesi yenmeniz halinde – ki yeniyosunuz – onların aynı şeyi yapmıycağını nerden biliyorsun ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir