Renault, Raikkonen'in İlgisine Karşı Aceleci Değil

yazar:

kategori:

Bu hafta Formula 1 dünyasına düşen en bomba haber kuşkusuz 2007 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen’in Renault’ya yarışma için teklif götürmesiydi.

Renault, Rusya’dan beklediği sponsor desteklerini bulamaması ve Vitaly Petroc’dan da istediği sonucu alamaması nedeniyle gelecek sene için seçenekleri değerlendirdiğini bir çok kez açıkladı.

Lopez “Eğer Vitaly ile devam etmezsek, hem Formula 1’den hem de Formula 1’i bırakmış ancak dönerse mutlu olacak başka sürücüler var.”

“Geçen sene kimsenin istemediği koltuğu bu sene herkes istiyorsa, siz de biraz zamanınızı kullanırsınız.”

“Ancak şu anda Vitaly bizim 2. pilotumuz ve onun 2. pilot olarak devam etmesi için her şeyi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. McLaren,Ferrari ve Red Bull Kimi'yi alır mı sanıyorsunuz bu iki yılda.En mantıklısını yapıp Renault'a geçmeye çalışıyor adam işte.Renault aracı yabana atılacak bir araç değil takım hiç yabana atılacak bir takım değil.Kimi'yi burda görüp biraz Schumacher tarzı bi geri dönüş beklerim ondan

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kim derdi ki bundan birkaç ay önce f1 e dönmeyeceğini söyleyen raikkonen bir anda geri vitese taksın ve reno nun kapısına gitsin.Atalar ne kadar güzel söylemiş.Büyük lokma yut ama büyük laf etme.
    Reno, petrovu sponsorları ve rus seyirciler için tutuyordu.Bu yıl İstanbul parka giden kişilerin söylediğine göre tribünde epey rus seyirci varmış.
    Raikkonen de elbette yanında sponsor getirecektir.Elini kolunu sallaya sallaya gelecek değil ya.
    Bir de takımın sahibi resmen 1 ve 2. pilot olayından bahsetmiş ve petrovu resmen 2.pilot ilan etmiştir.Lafa geldi mi bizde 1 ve 2 yoktur.Eşitlik vardır derler.Buna göre kubica takımın 1.pilotudur ve yanına (petrovun yerine) gelecek olan kişi 2.pilot olacaktır.
    Raikkonen mclarene hamiltonun yanında 2.pilot olmak istemediği için gitmedi ama reno nun 2.pilotu olmaya razı olmuş.Demek ki wrc de işler iyi gitmiyor.

  3. Belki de soyle bisey var, Boullier gecen hafta 20 milyon teklif ettik bekliyoruz demisti, Kimi`nin menajeri de bunu degerlendirmis karsi bir teklif goturmustur 30 milyon gibi, anlasma zemini ariyor olabilirler ve bu aciklamalar pazarlik politikasi olabilir. Ben hala Kimi`nin F1 e donecegini pek sanmiyorum, donerse Redbull, Mclaren veya Mercedes ile doner gibime geliyor ama insallah bir an once doner..

  4. 1 Kimi kendini ağırdan satacak bir pilot değil
    2 Renault u beğenmeyenler ilk önce geçmişine ve geleceğine baksın takımın kaldiki 2005-06 yıllarında Kimi R25 ve R26 da olsaydı o şampiyon olurdu Mclarende de gördük neler olup bittiğini
    3 Dünyaca ünlü f1 sitelerinde Kiminin Renault a bir teklif götürdüğünü yazıyor yalan değildir yalan uydurma olsa şimdiye kadar menejari yada kendi bir açıklama yapardı
    4 Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Bunun burası formula bir 2009 da kimin neler yapabilieceğini gördük Renault patronu çıkıp kimi birinci seçenek diiyp Ptrovun olmayan konsentrasyonunu iyice bozamaz ben olsam bozarım gerçi anlaşmada sezon sonuna kadar Kubicanın topladığı puanın yarısını toplayacak maddedi vardı şimdiye kadar toplayamamış 5 yarıştamı toplayacak

    Diyeceğim şuki Renault hiç bir zaman kolay lokma olmamıştır sadece yanlış yerde yanlış adamlarla çalıştı hepsi bu ama şimdi doğru yolu buldu.

  5. kimi bir yıldız pilot ve tüm takımların gözü üzerinde. bu takımların bu şekilde beyanatlarını gerçekçi bulmuyorum. emin olun gelmeyi düşünse birden fazla takım transfer etmek için büyük paralar vereceklerdir.

    son olarak toyotaya para için değil, toyotanın hızlı olmadığını düşündüğü için gitmemişti..

  6. Bunlarda bişey sandı kendini kimi isteyecekte bunlar kabul emeyecek bizde inandık haa belki 40 takla atmazsınız kimi kabul etse kimi kandırıyonuz aklınız sıra ağırdan alıp kimide fiyat kıracakalr …

  7. mercedes ve ferrariye gelemeyeceğine göre, webberin de şampiyon olması durumunda bence renoya muhtaç kalacak

  8. serdar yakut avatarı

    kaçan kovalanırmış.şimdi kimi renaultu istiyor.ama önümüzdeki ay sonuç belli olur herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir