Button Mücadelenin Sonuna Kadar Sürmesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Mark Webber, şu anda lider konumda ve Lewis Hamilton’un 5, Fernando Alonso’nun 19 puan önünde.

Button ise Alonso’nun sadece 1 puan gerisinde ve hemen arkalarından Vettel geliyor.

Monza’da aldığı ikincilik ile ümitleri yeşeren İngiliz pilot, zorlu bir mücadele bekliyor.

Button: “Kesinlikle. Çünkü fırsat ellerime geldi ve Lewis’in puan alamadığı, Sebastian’ın 12, Webber’in 8 puan aldığı günde ben 18 aldım”

“Şimdi bir pilotlar sıralamasına bir bakın. ‘Vay be! Nasıl bu kadar yakın olabilir’ diye düşünün. Eğlenceli. Spa’dan sonra herkes, Mark ile Lewis arasında ikili yarış olacağını söylüyordu ama bu şampiyonanın son yarışa kadar devam edeceğini görebiliyorum”

“Dünya şampiyonluğunda hiçbir pilotun alıp başını gitmediğini gördük. En sonuna kadar mücadele devam edecek.”

Bu seneki şampiyonada istikrarın önemli olduğunu düşünen Button, pilotların zafer için de zorlaması gerektiği zamanların olduğunu söyledi.

McLaren pilotu ayrıca son yarışlarda, geçen sene edindiği tecrübenin de faydalı olacağına inanıyor.

Button: “Her bir yarışı, zamanı geldiğinde düşünmeniz gerektiğine inanıyorum. Bana göre sadece belli bir puan için mücadele etmek yarış pilotlarının ruhuna aykırı. Bunu geçen sene biraz hissettim. Şampiyon olmak için istikrarlı bir şekilde puan almaya devam etmem gerektiğini biliyordum ama bu, kafanı önüne eğip görevini yapmak değil de işin daha çok zihinsel yönü ile ilgili.”

“Mesela geçen sene İnterlagos’ta kaybedecek pek bir şeyim yoktu. Gridde 14.’ydüm ve takım arkadaşım ilk sıradaydı. İstikrarlı bir şekilde sürüp bir avuç dolusu puan alarak ne kazanabilirdim? Bunun için çalıştım ve benim için özgürce bir yarıştı, o tecrübe bana bu sene yardım edecek.”

“Bazı şekillerde de istikrarın önemli olduğunu düşünüyorum. Açıkçası her yarışı bitirecek bir yarış aracına ihitiyacınız olacak. Ayarlarda veya stratejilerde refleks, radikal kararlar almaya başlamak istemezsiniz. Çünkü bu şekilde avantaj kazanabileceğinizi düşünürsünüz.”

“Bizler yarışçılarız. Bu yüzden her zaman yarışacağız. Ama şimdi hepimizin üzerinde baskı var. Çünkü hiç birimiz bir daha yarış dışı kalamaz veya hata yapamaz. Ve en az sorun yaşayan, dünya şampiyonu olacak.”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Button'un bu yıl şampiyon olabilme oranı massanınki ile aynıdır.Yani yüzde 1 bile değil.Tabi ki bu buttonun kötü bir sürücü olduğu anlamına gelmez.Lakin takım ve 1.pilotu buna müsade etmez.Hiçbişey yapamazlarsa radyatöre bir göz atarlar olay biter.
    Buttonun F1 kariyerinde çok şeyler istediğini sanmam.İstediğini elde etti.1 kere dünya şampiyonu olmak ona yeter bile.Şu anda tek hedefi iyi bir takımda adından sözettirip kariyerine birkaç zafer daha ilave edebilmektir.Ben mclarene geliş sebebinin ve amacının şampiyonluk olduğunu sanmıyorum.O takımda hamilton varken diğer pilotun kıpırdamasına kimse müsade etmez.

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    button şampıyon olursa pek sanmıyom az hata yaptığından olur diye düşünüyorum etliye sütlüye karışmadan adam aracını kullanıyo bekleyip görelim

  3. Hamilton'ın şampiyon olmasını %51 isterim,
    Button'ın şampiyon olmasını %49.

    Bir takım taraftarı için bundan daha harika bir oran olamaz sanırım.

  4. Doğru söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir