Avustralya GP, 2010'da Büyük Zarar Açıkladı

yazar:

kategori:

Viktorya Hükümeti, yarışın 46 milyon dolara mal olduğunu açıkladı. Bu tutar, son 5 senenin en fazlası ve 2006’nın tam iki katı.

Bu seneki yarışlara olan katılımın daha fazla olmasına rağmen satış gelirleri geri gitmeye devam etti.

Bu haberler beraberinde türlü eleştirileri de getirdi.

Age gazetesine konuşan Eyalet Milletvekili Craig Ingram: “Bana göre bu bir rezillik. Şakayı da geçti artık. Bu etkinlik için vergi mükelleflerinin süregelen maliyetlerini, politikanın iki tarafının da artık ciddi olarak gözden geçirmesinin gerektiği zaman gelmiştir.”

“Yerel parlamento üyesi olarak sağlık hizmetleri, eğitim, okullardaki özürlü çocuklara destek için para bulmada zorlanırken bir otomobil yarışı için 49 milyonluk harcama yapıyoruz. Bu para ile bir otomobil yarışı yerine birçok altyapıya kaynak ayrılabilir diye düşünüyorum”

Albert Park’ı Koruyun grubundan Peter Logan: “Üç sene önce Sayıştay Başkanı, ekonomi ve turizm için bir faydası olmadığını ortaya çıkardı. Bu 49 milyon dolarlık maliyet, bütün Viktorya vergi mükellefleri üzerine muazzam bir maliyet yüklemiştir.”

Büyük Etkinlikler Bakanı Tim Holding ise aksini düşünüyor.

Holding: “Viktorya’ya olan ekonomik yararı, Formula 1 düzenlemenin maliyetine ağır basar”

“Yarış bu sene Avrupa’da yaklaşık 12.8 milyon insan tarafından izlendi ve Melbourne GP’nin televizyonda bolca görünmesi, gezilecek ve yaşanacak yer açısından dünya çapında ünümüzü arttırdı”

“Bu seneki GP, 5 sene içindeki en büyük katılıma sahne oldu ve Avustralya’da 4.6 milyon kişi televizyondan izledi. Mark Webber’in bu seneki performansı ile gelecek seneki etkinlik daha da heyecan verici olacak”

Melbourne, önümüzdeki 5 sene için anlaşmaya sahip.


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Ben olsam yarıştan vazgeçerdim gerçketen büyük para. Hernekadar sevsemde f1 i ordaki yetkili olsam bir daha yapmazdım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir