Whitmarsh Singapur Öncesi Takıma Güveniyor

yazar:

kategori:

Whitmarsh, yapılan takım açıklamasında, “Singapur Grand Prix’si sadece iki yılda Formula 1 takviminin gözde yarışlarından biri  oldu.”

“Bu yarışın sporun ne derece geliştiği konusunda bir fikir oluşturduğunu düşünüyorum. ve eminim ki takvime katılacak her pist Singapur’daki organizatörlerden bir şeyler öğrenip bundan fayda sağlayacaktır.”

Ağustos ayındaki Macaristan yarışından bu yana burada ilk kez düşük hızda, yüksek yere basma seviyesinde yarışacağız. Ayrıca FIA’nın esneyen parçalar konusundaki düzenlemeleri sıkılaştırmasının ardından ilk kez yüksek yere basma gücü gerektiren bir pistte olacağız. Tabii Belçika ve İtalya’daki çok belirleyici olmayan iki yarışın ardından tepedeki takımların performansı konusunda daha iyi bir fikrimiz olacak.”

“Tüm takım bu yarışı sabırsızlıkla bekliyor ve önlerde yarışacağımız konusunda oldukça iyimseriz.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. yusuf bence yine de mclaren bu pistte avantajlı olur mekanik tutuş açısından mclaren iyi durumda diğer takımlara göre,
    ama redbull virajları yumuşak ve hız kesmeden alacaktır. dolayısıyla 0,7 saniye civarında fark bekliyorum.
    renault da burada iyi bir sonuç alacaktır tahminimce.
    ferrari açısından bakılırsa yapacağı araç ayarlarıyla güzel bir sıralama elde ederler bence, ferrari düşük downforce gerektiren pistlerde çok olumlu sonuçlar alamadı fakat ikinci yarıda çok aşama kaydettiler.
    mercedesin ise bireysel anlamda pilotların birşeyler yapabileceği bir yarış olacaktır. yanlış hatırlamıyorsam, singapurda bir güncellememiz daha olacak demişlerdi.
    tüm bunların yanında kobayashi ve torro rosso pilotlarından süpriz bekliyorum, burada yeteneklerini konuşturabilecekleri durumlar olabilir, her ne kadar geçişe izin vermese de uzun süre pistte kalıp geç pite girerek bir kumar deneyebilirler, ama güvenlik aracı ihtimali her zamanki gibi yüksek bence..

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    @sinan ergin

    malesef bu yıl o mekanik tutuş başarısından eser yok. Bu yıl düşük downforce gerektiren pistlere uyan bir aracımız var.

    pek beklenti içine girilmemeli, ancak yağmur olursa işler değişir

  3. mekanik tutuş açısından mclaren, redbull ve renault avantajlı olduğundan bu pistte ilk sırayı zorlayacaklardır. diğer takımların daha yüksek downforce ayarı yapması gerekli, araç tasarımlarını yüksek hızlı pistlere göre ayarladılar.

    özellikle bu pistte redbull 2. bir macaristan sonucunu çıkarırsa kimse şaşırmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir