Lopez: "Raikkonen için Ticari Durumumuz Kilit Nokta"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu ile anlaşmaları halinde gelecek sezon şampiyonluk umudunun alevleneceği düşünülen Renault takımında Lopez, takımın Raikkonen gibi bir starla anlaşmak için gözünü karartmadığını belirtti.

Autosport ile yaptığı özel röportajda Lopez, takımın Raikkonen seçeneğini takip edip etmeyeceğini söylemek içi henüz erken olduğunu ve takımın ünlü bir yıldızla anlaşma ve Vitaly Petrov gibi çekici finansal seçenekler sunan bir pilot ile yola devam etme konusunda dengenin kurulması gerektiğini söylüyor.

“Bu gerçekten komik çünkü insanlar şimdi pilot değişikliği yapacağımızı düşünüyor. Formula 1’ile ilgilenmeyen bir ralli pilotu vardı ama şimdi iletişim kurarak, Formula 1’e dönmeyi düşündüğünü belirtti. Bu gerçekten tuhaf ama henüz o aşamada değiliz.”

Lopez takımın ikinci pilotu konusunda karar vermek için finansal etmenlere bağımlı olduklarını ve takımın sponsorluk anlaşmalarını ve yatırımlarını genişletmeye çalıştığını söyledi.

“(Finansal durum) halâ çok önemli. Daha önce söylediğim gibi, Formula 1’i kullanıyoruz ve takımızı başarı için zorlamak zorundayız çünkü biz bu platformu iş yapmak için kullanıyoruz. Ayrıca bildiğiniz gibi bir de imaj meselesi var.”

Vitaly Petrov’un sezon başında sponsorlar sayesinde takıma büyük katkı yapmış olmasına rağmen Lopez,Rus pilotun takımdaki varlığının sadece mali gerekçelerle olmadığını belirtti: “Vitaly bize para ödemiyor, onun sayesinde gelen, Lada gibi sponsorlar, gerçekten çok iyi ama Vitaly, bazı insanların söylediği gibi bize ayrıca bir para ödemiyor. O çok iyi bir pilot. GP2’de çok iyi yarıştı. Ona inanan 250 milyon Rus var ve bizler de bunu görmezden gelerek aptal rolü oynayamayız. O bizim için tıpkı Robert gibi önemli bir element.”


Yorumlar

  1. ahh be kimi!!!! f1 bnm için 2006 dan sonra bittii… sen ve mclaren birbiriniz için yaratılmışsınız…. sana beyaz tulumdan başkası haram kimiii 😀

  2. oyle yada boyle doncek kimi.arkadasların dedigi gibi iyi reklam yaptılar yada sartlarda esneklik için boyle acıklama yapıyorlar ama emin olun doncek oyle gerekli bence..

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Renault kimi üzerinden reklamını yapıyor gibime geliyor, bu sezon artık bu saatte sonra gündemde kalabilecekleri bi durumda kalmadı ayrıca, oyalanıyorlar sanki, sezon sonuna doğru belli olucak herşey…
    Ayrıca "Formula 1'ile ilgilenmeyen bir ralli pilotu vardı…."
    biraz ağır bi cümle olmuş, kırk yıllık kani olurmu yani, kimiyi ralli pilotu yaptı lopez yarım sezonda :))

  4. Fernando ALonso avatarı
    Fernando ALonso

    Raikkonen'i Kullanıyor Renault.Gelecek Sene Renault'ta Göreceğimizi Sanmıyorum Raikkonen'i

  5. valla takım renault'un olsa inşallah çok araba satarda raikkonenin fiansmanını bulur derdim ama takımın %75'i başkasının ne iş yaptıklarınıda bilmiyorum ama yinede umarım raikkoneni alacak paayı bulurlar.

  6. Sir Jack B.  avatarı

    Olan şu Spa da iletşime geçildi takım 20 milyon teklif etti. Spa yarışından sonra Eric Boiller bunu açıkladı. Şimdi Lopez farklı konuşuyor. Belki 20 milyon ödemenin fazla olacağını düşünüyorlardır. Bence de fazla yeni anlaşmaların daha düşük seviyede olduğunu biliyoruz. Bu rakamı Petrov'un sponsorları bile getirememiştir bence. Raikkonen'in beraberinde sponsorda getirmeyecek. Onun katkısı performans ve prestij olacak. Takımın bunun üzerinden büyük sponsorlarlar bulması gerekiyor. Bence bunu yapabilirler.

    Belki bunlardan daha önemli olan konu Renault markasının Rusya pazarı hedefi. Bu sponsor hesaplarından daha fazlasını markaya getirebilir. Petrov'un gönderilmesi de Rusya açısından daha negatif sonuçlar doğurabilir.

    Takımda hala markanın hisseleri var ve takımı geri almak istedikleri haberleri çıkmıştı. Bu 2. pilot meselesininde bunlarla ilgisi olduğunu düşünüyorum.
    Lotusun Renault ile anlaşmak üzere olduğunu biliyoruz. Petrovu Renault motoru ile oraya gönderebilirler ve fazla bişey kaybetmezler. Daha önce Kovy ile takas edileceği haberleride çıkmıştı. Raikkonen gelecekse takas işi yatar. Ozaman da Lotustan birinin gitmesi gerekir.

    Durum baya karışık 🙂

  7. En bastan reklam amacli oldugunu dusunuyordum zaten, 20 milyon dolar teklif (aslinda teklif degil hikaye) edip sonra boyle aciklamalar gercekten komik 🙂 Robertson gecen gun teklifi aldiklarini ve Renault a durumun ne oldugunu sorduklarini soyledi, yani mali durumunuz nedir, iyi bir arac hazirlayabilecekmisiniz, bizim maasimizi nasil odeyeceksiniz gibi. Baktilar yemiyo aynen yan ciziyolar, Reklam tutar insallah ama bazi kesimlerde bunu iki yuzluluk olarak niteleyebilir, Renault takimini Renault kendisi yaristirmali, kendi markani bole sonu ne olacagi belli olmayan yatirimci sirketlere verirsen olanlara katlanmak zorunda kalirsin cimri Carlos Ghosn..

  8. Bence fiyat düşürmeye ya da Kimi'nin bazı taleplerini azaltmaya yönelik bir açıklama.

    Öyle haberler çıkmaya başladı ki İtalyan basını Kimi'nin tekrar Ferrari'ye Massa'nın yerine geçmesi gerektiğini söylüyor diğer haber ise WRC'ye geri dönen Mini'nin Raikkonen'e teklif götürdüğünü söylüyor bir başka haberde ise Helmut Marco'nun WRC'de out olmasından dolayı rahatsız olduğunu Mark'ın bırakması durumunda F1'e geçebileceğini söylüyor.

    Sadece bu yıl Kimi'nin nerede yarışacağı hakkında çıkan haberler aptal sezonu oluşturacak kadar fazla. Bakalım hangisi doğru çıkacak.Klasik Kimi kapanışı "Bekleyip göreceğiz." :))

  9. MagicAlonso avatarı

    sertuğ adam demiş zaten para önemli.eğer bütçemiz yetmezse kimiyi alamayız diyor.daha nasıl desin.sokak ağzıyla söyleyecek hali yok.Gayet net konuşmuş.kiminin takıma gelmesi renonun bütçesine bağlı.petrov ucuza çalışan bunun yanında sponsor getiren bir pilot olduğu için şimdilik beklemedeler.

  10. efendimayin  avatarı

    Evet bu bir blöf fazla para isteme demek bencede doğru bir hareket

  11. "Bu gerçekten komik çünkü insanlar şimdi pilot değişikliği yapacağımızı düşünüyor."

    Komik bir şey varsa o da sizin çulsuz kalıp dünya şampiyonu yarıştırmak yerine vasat ve sadece sponsorlar sayesinde burada olan pilot yarıştırmanız. Adam gibi çıkıp Raikkonen'in maaşını ödeyecek paramız yok demiyorsun da pilot değişikliğini bahane diyorsun. İmaj meselesi demişsin, takımda şampiyon bir pilot yarıştırmak sponsorla yarışan bir pilottan daha fazla imaj kazandırır takıma bence. 250 milyon Rus, Lada olmasa acaba dönün Petrov'un yüzüne bakar mısın ya da Raikkonen maaşını yükseklerde tutmasa böyle konuşabilir misin.

  12. djarum alacağın olsun bazen sürtüşmelerimiz oluyor ama o kadar da değil

  13. R 30 🙂 seninle bir gün aynı fikirde olacağımız aklıma gelmezdi,ama güzel.

  14. djarum sana katılıyorum Rusya Renault pazarı için önemli ama takım yüzde yüz Renault değil otomobil fabriklarıyla bir alakaları bir bağları yok o zaman Takım halen Renault un singapurda alınmış olan ceza geçtikten sonra takım geri Renault olacak yüzde yüzde benim aklıma bu gelirr

  15. Bu lopez denen h…r,ya raikonen'i bedeva yarıştırmak için blöf yapıyor yada bir insanın onurunun ne kadar kolay kırılabileceğini gösteriy dünya aleme,tamam rusya pazarı reno için önemli olabilir lada petrov sayesinde gelmiş olabilir,bunlara vurgu yaparken diğer taraftan dünya şampiyonu olmuş mclaren gibi takımla sözleşme yapmamış,ve bir sürü sponsor getirebilecek bir konuma sahip raikoneni yerin dibine batırma hakkını vermez,

  16. ya kıvırmak işte buna derler bu kadar kısa sürede bu nasıl bir u dönüşü valla cok istiyodum kimi dönsün diye ama böyle dansöz biriyle calışacana dönmesin daha iyi eger kimi bunları okuyorsa zaten daha asla gelmez renoya sanki sıradan bir pilot alacaklar bu ne trip ya

  17. bu işe anlam veremedim daha geçenlerde kimi ye 20 mılyon teklif edip kimi yle çalışmak istiyoruz diyorlardı şimdi bu tarz açıklamalar gelmesi gercekten ilginç.heralde kimi onlarla görüşüp miktarı biraz daha attırmak istedi 🙂

  18. Lopez şaşırma sabrımızı taşırma keşke Carlos Ghosn elini cebine atmayı deneseydi bu takım Mr.Ghosn'un cimriliği yüzünden bukadar gerilere düştü..Hedef şampiyonluga oynamaksa Raikkonen'den başka bir pilot kurtarmaz bay Lopez

  19. Bir aralar milyon dolarlar havalarda uçuşuyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Renault, Kimiye 20 milyon dolar teklif etmememiş miydi ? Peki şimdi neden yan çiziyorlar? Bunun Kimi üzerinden reklam olmasından şüpheleniyorum.

    Aslında bir bakıma bu yapılanlar Kimiye
    müstehak (Yanlış anlaşılmasın hatta politik bir pilot olmadığı için severim de). Çünkü Ferrariden ayrıldıktan sonra Toyota ona çok iyi bir teklif götürmüştü ve o, bunu kabul etmedi, şimdi ise takım arıyor. Eğer o teklifi kabul etseydi şimdi hem Toyota F1'de olurdu hem Kimi çok iyi paralar kazanırdı, hem de belkide şampiyonluk yarışında Renaultun önünde olurdu ama hep en iyi araçlarla yarışmak istedi. Birilerinin bunun her zaman mümkün olmayacağını söylemeli. Bu yaşına rağmen Schumi de geri dönüp rekabetçi olmayan bir aracı yarış kazanacak seviye çıkarmaya çalışıyorsa, bir zahmet Kimi de bunu denesin.

  20. normalde düşünülürse, kimi daha fazla sponsor getirecektir. finlandiyalı birçok dev marka var. ama asıl konu bu değil, görüşmelerin ne şekilde yapıldığı ve ne şekilde tekliflerin olduğu.

    f1 medyası genelde tiraj yaratacak şekilde içerik kullanmayı seviyor. "kimi, teklif götürdü", "kubica, kimi ile iyi bir takım oluruz" türünden başlıklar kullanmayı seviyor. sadece kiminin menajeri görüşmeyi doğruladı ve onun haricinde resmi ağızdan çıkmış herhangi başka bir şey bilmiyoruz.
    bunun yanında wrc içerisinde de bir çok haber çıkıyor, citroen fabrika takımı ile anlaşma haberi dahi duyuyoruz.

    bütün bunların sağlam dayanağının olması için resmi ağızların birebir açıklama yapmış olması gerekir.

    kimi her seferinde f1 e şu anda ilgim yok diyor, bir başka yerde nascar deniliyor, renault deniliyor. heryerden bir haber doğuyor. sezon sonuna doğru hepsinin netleşeceğini düşünüyorum. 2-3 yarış kala netleşecektir. çünkü iyi koltukların hepsini yıldız ve yetenekli adaylar doldurmak isteyeceklerdir.

  21. Vaybe şimdi Renault un yokluğunu anladım.Bırak bu ayakları Lopez şuna paramız yok dede yakışsın.Bu saatten sonra aklından neler geçiyor bilmiyorum ama ya fiyat düşürmeye çalışıyorsundur yada bu kadar insanla dalga geçiyorsun.Çok gördüm gp 2 de iyi sürüp de f1 e gelip varlık gösteremeyen pilot örnek nelson hami ile çekişti gp2 de ama f1 de kaboldu gittii.Geçen siz değilmiydiniz 20 milyon $ teklif ettik diye Kimi ye yazıklar olsun insanlarla dalga geçmeniz çok ayıp kınıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir