Heidfeld, Mclaren İkilisinin 3. Sıraya Mal Olduğunu Söyledi

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, Mclaren pilotlarının bugünkü sıralama turlarında kendisinin 3.lüğünü engellediğini düşünüyor.

Sıralamaların ardından Hem Heidfeld hem Alonso Mclaren pilotlarının yarış çizgisinde bulunarak kendilerinin tur zamanlarını etkilediklerini söylemişlerdi.

Yarış hakemleri görüşmek için Mclaren pilotlarını çağırdı ve olayın incelemesi devam ediyor.

7. sırada kalan Heidfeld yarış çizgisinden çıkarak zaman kaybettiğini ve kaybettiği zamanın kendisini 3. sıraya rahatlıkla çıkarabileceğini söyledi.

Heidfeld "Eğer yapabileceklerinin en iyisini yaptılarsa bu iyi değildi. Bu benim son turumdu ancak opsiyon lastikler ile ilk turumdu. Bu en hızlısıydı ve eğer ben 289 km/sa ile ilerlerken Mclaren pilotları yarış çizgisinde 80 km/sa hızla gitmiyor olsaydı daha da hızlı olacaktım. Bu gerçekten normal değildi ve tur tur zamanıma neden oldu."

"Virajı döndüğüm için mutluyum çünkü ona yaklaştığımda önümde yaklaştığım problemi gördüm. İlk başta virajı kaçıracağımı düşündüm ancak bunu başardım ama viraj çıkışında zaman kaybettim. "

"Ne yazıkki tur zamanları çok yakındı ve çok az zaman çok fazla kayıba neden oldu. 0.040 sn olsa 4., 0.1 sn olsa 3. olurdum bu yüzden üzgünüm. " dedi.

Heidfeld pilotların yavaşlama turunda daha dikkatli olmaları gerektiğini ve kurallardaki değişimin bu konuya yardımcı olabileceğini söyledi.

Heidfeld "Bu durumları engellemeye çalışmalıyız. Pilotlar ve takımlar daha fazla dikkat etmeli ya da kurallarda değişiklik yapılmalı. Eskiden bazı pilotlar yakıt saklamak için daha yavaş giderken bazıları da hızlı giderdi."

"Bu çok tehlikeliydi ve şimdi daha da az zamanımız var. Belki yeni şeyler eklenebilir kurallara.Bu konu hakkında çoktan konuştuk vedaha önce görüşülmüş olması lazım." dedi.


Yorumlar

  1. ve ben orda olduğumu söylemedim. bunu herkes bilio. ama sende öğrenmek istiosan araştır oku derim ben. kal sağlıcakla..

  2. kimse bişi bilmediği için mi mc laren bu kadar ceza aldı yani..

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sen okuduklarını anlamıyorsan bnm yapabilecegim bişi yok arkadasım..ucuz hatayı savundugum yok ama sen de arkasında ucuz seyler arıyorsun olayın ve ben de sana cevap verdim sadece basit bir hata ve tecrubesizlik dedim..daha nasıl kabul edilir ki hata?casusluk skandalı hakkında ne biliyorsun ki kimse bişi bilmiyor da..ron un burda ne gibi bir kurnazlık yaptıgını biliyorsun mesela olayların gelişimde sen de mi vardın da bu kdr eminsin..

  4. casusluk sıkandalı en büyük örnektir mesela. işte ben de bunu anlamıyorum. bile bile niye lades oluyolar. tamam pilot tecrübesiz diyelim. takım f1 in en eski takımlarından. bunu ona hatırlatmaları gerekmez miydi sence? ve ayrıca seni anlamıyorum mc laren taraftarı.. bu ucuz hatayı bu derece savunuyosun. aynı hatayı kimi ve ferrari yapsaydı ben onlara kızardım. öz eleştiri yapmak gerekiyo bazen arkadaşım…

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    gecmişteki kurnazlıklara ornek verir misin arkadasım biraz bizler bilmiyoruz..mclaren alonsoyu mu engelleyecek nick i mi engelleyecek işi gücü yok da?ayrıca boyle bişiyi yaptıklarında ceza alacaklarını bilirler ve 1 sıra kazanıcaz diye 5 sıra kaybetmeyi göze almazlar merak etme..oldu bir yanlıslık ve tecrubesizlik hepsi bundan ibaret.

  6. mc larenin bu durumunda şahsen pilotların bir suçu olduğunu düşünmüyorum. oyun bozanlık ve kurnazlık mc laren in, özellikle ron denis in her zaman kullandığı bir koz olmuşmtur daima. geçmişte buna çok örnek var. ron amca çok zeki bir adam.ama bunu bu yollarda boşa harcıyor bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir