Mclaren Yaşananlarla İlgili Pilotlarını Savundu

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, pilotları Hamilton ve Kovalainen’in sıralamaların son anında yoldan çıkmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptığını iddia etti.

Mclaren pilotları sıralamaların son anında Nick Heidfeld ve Fernando Alonso’nun tur zamanını etkilediği gerekçesiyle hakemler tarafından inceleme altına alındılar.

Sıralamaların ardından Heidfeld ve Alonso tarafından eleştirilen Mclaren pilotları suçlu bulunmaları halinde grid pozisyonlarını kaybedebilirler.

Ancak Whitmarsh pilotlarının yakıt saklamak için yavaş yavaş gelirken yanlış bir şey yapmadıklarını söyledi.

Whitmarsh "Hakemler önünde 2 pilotumuz var ve tedbirli olmamız lazım."

"Orada bir olay oldu ve talihsizdi. Eğer videolara bakarsanız pilotlarımız mümkün olduğu kadar içeriye girdi ve yavaşladı ve açıkçası Nick’in zamanını etkilediğimizi düşünmüyoruz."

"Ancak görünüm olarak bunu anlayabiliyorum. Eğer hızlı tur yapmak isterken o kadar araç varsa rahat ve mutlu olamazsınız."

"Anladığım kadarıyla Nick hakemlere şikayette bulundu ve onlar telemetre verilerini inceleyecekler. Açıkçası Nick o tur her sektörde en hızlı zamanlarını kaydetti ve onun aşırı derecede ve fiziksel olarak zarar gördüğünü düşünmüyorum. Ancak hızlı tur atarken o kadar aracın orda olmasının odaklanma bakımından iyi olmadığı görüşünü anlayabiliyorum."

"Pilotlarımızın ikiside bunu bilerek yapmadı ve her ikisi Nick ve Fernando’nun hızlı turlarını atabilmesi için yapabilecekleri heerşeyi yaptı." dedi.


Yorumlar

  1. En başından yarış çizgisinden çıkılmalıydı.

  2. vayyy Martin =) Martini mi içtin? pitte ne biçim savunma bu? yenilir cins birşey at. açıkca sıralama turu atan diğer araçları unutmuşsunuz ve sizinkilerin yanından geçerken haberiniz olmuş. elinizden gelen bu yani…

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Tam fren noktasında kovy vardı ve çizgi üstündeydi. Nick viraja girmeden ters bir manevra yapmak zorunda kaldı. Orada kontrolü bile kaybedebilirdi. Yapılanan hatanın böyle bir savunması olamaz.

  4. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    Mclaren F1 CEO'su Martin Whitmarsh çocukça bir savunma yapıyor.zaman turu atan bütün pilotlar kuzu kuzu yarış çizgisi dışında ilerliyorlar sizin iki pilotunuzda öyle yapsalardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir