Raikkonen, İlk Rallisini Fransa'da Kazandı!

yazar:

kategori:

Fransa’nın ulusal organizasyonlarından olan bu ralliye her zaman kullandığı Citroen C4 WRC ile katılan Raikkonen, 6 etapın 6’sını da kazanarak Dünya Ralli Şampiyonası’nın sıradaki yarışı olan Fransa Rallisi öncesinde biraz daha deneyim kazanmış oldu.

Raikkonen “Fransa Rallisi için iyi bir hazırlanma oldu. Bana söylenenlere göre bu rallideki yollar, Fransa Rallisi’ndeki yollara çok benziyormuş bu yüzden mutluyum. Bunun yanında aracı tekrar asfaltta kullanmak güzel ve bu konuda da bu rallinin yardımı olacak.” dedi.

Citroen Junior takımı, 15 günlük test hakkını doldurduğu için Fransa Rallisi öncesinde test yapma hakkına sahip değildi, bu yüzden Raikkonen’in katılmış olduğu ralli test anlamında faydalı oldu.

 


Yorumlar

  1. Aslında Lanterna Rallisi'nde de oldukça iyi götürüyordu yarışı. Son etaba kadar bütün etapları kazanıp, Ogier ile arasında küçümsenemeyecek kadar zaman farkı oluşturmuştu ama son etapta sorun yaşadı ve Ogier'in hızına cevap veremeyince ralliyi 2. olarak bitirmişti =))

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Çok büyütülecek bir zafer değil. 2. olan otomobil Renault Clio. Ogier ile mücadele ettiği bir ralli daha vardı orada ki daha önemliydi. Ayrıca Kubica da Clio ile bir yarış kazanmıştı diye hatırlıyorum.

  3. @ kamui ftw

    Çok güzel bir espriydi doğrusu tebrik ederim =))

    metinmete

    F1 tarihnde Kimi'den cok dedikodusu yapilan var midir?Frr'ye gecis haberi 1.5 yil once basladi,Frr'den ayrilis ve F1'e donus birer yil once!
    about 10 hours ago via Twitter for BlackBerry®
    Reply Retweet

  4. Renault'un yerinde kazandı bu bi mesaj mı acaba 😀

  5. Çok ciddi bir organizasyon olmasa da beklemediğim bir zafer oldu, çok da iyi oldu tabii 🙂
    Çok tecrübeli olmadığını düşünürsek oldukça hoş bir sonuç bu.

    Bu rallinin Fransa için ne gibi katkıları olacağını da merak ediyorum. Umarım orada da güzel ve istikrarlı bir hafta sonu geçirir.

    Etap birinciliğinden sonra tekrar gülümsetti bizi ya şimdilik yeter 🙂

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Asfalt ağlatarak şampiyonluğu çekip almış bir pilot" bu benzetmeyi çok beğendim sinan ergin arkadaşım alkışlıyorum yorumunu 🙂

    Adam F1'e dönmeyi düşünmeye başladı, büyük bir ralli olmasa da kazandı iyi mi 🙂 büyütmesin bu ralliyi bence. önemli olan Fransa Rallisinde ne yapacağı.Haberdede yazıldığı gibi bu sadece test niteliğinde bir ralli.Kendine güveni gelip de uçuşa geçmesin Fransa'da 😀

  7. Gel Kimi gel Fiyat düşürmeye çalışanlarıda ikna et gel senin yerin F1

  8. Aslında bildiğimiz büyük pilotlar yarışmadı ama Kimi bütün ralli boyunca istikrarlıydı ve gösterdiği hızda oldukça iyiydi :))

  9. kimi tebrikler bebem =)
    kimlerle yarıştı onu merak ettim ama=) asfaltta gerçekten diğerlerinden daha iyi, ne de olsa zamanında asfalt ağlatarak şampiyonluğu çekip almış bir pilot 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir