Formula 2 Şampiyonu Stoneman, Williams İle Test Yapacak

yazar:

kategori:

Stoneman, Valencia’da aldığı 9.luk ile en yakın rakibinden yeteri kadar uzaklaşarak, gelecek sene tekrar hayata geçirilen serinin 2. şampiyonu oldu.

Stoneman, serideki ilk sezonunda aldığı güçlü sonuçlar ve galibiyetlerle şampiyonluğunu ilan etti ve ödül olarak Williams’ın F1 aracıyla test yapma hakkını elde etti.

Geçen senenin şampiyonu Andy Soucek ise Virgin ile test pilotluğu anlaşması imzaladı ancak sezon içi testleri nedeniyle pek aktif rol oynayamadı ve Soucek bu hafta sonu Superleague Formula serisinde Galatasaray ile yarıştı.

 

 


Yorumlar

  1. Bir iki tane yarış dışında bütün f2 yarışlarını izledim ve bence f2 nin en iyisi de Stoneman. Şampiyonada Palmerin gerisindeydi ama harika bir performansla şampiyona lideri oldu. Ama hataya müsait bir yapısı var. Williams da bunu yapmaz diye düşünüyorum. Yarış bittikten sonra pite yavaş yavaş giderlerken rakibiyle de çarpışmayı başarabilen biri. Birkaç da diskalifiye cezası almıştı biri şampiyonayı kızıştırmak için alınmış bir karardı ama olaylı bir adam. Belki F2 nin özelliğidir bu 🙂
    Neyse Williams zaten F2 araçlarını üretiyor haliyle de şampiyonu denemesi normal. Umarım hak ettiği yere gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir