Beş Adayla Son Beş Yarışa Giriliyor

yazar:

kategori:

Jenson Button ve Lewis Hamilton ile şampiyonluk mücadelesinin içinde olan McLaren’in patronu Martin Whitmarsh: “Bir tahminde bulunmak istemem”

Red Bull’dan Mark Webber’in liderlik yaptığı grupta Sebastian Vettel ve Fernando Alonso da yer alıyor.

Bild’e konuşan Niki Lauda: “Bu beşliden sonunda işin Webber ile Vettel arasında kalacağını düşünüyorum”

“Avantaja sahipler. Çünkü paketleri, genel olarak en iyisi.”

Aslında Ferrari, İtalyan’daki yarış öncesinde Alonso’nun şansını tamamen silecek gibiydi ve Monza’da ya hep ya hiç mücadelesine çıkmıştı. Sonunda Maranello kökenli takım, Alonso ile alınan zafer ile tekrar potaya girdi.

Alonso: “Artık bundan sonra her yarış podyumda olmam gerekiyor.”

“Ne kadar puanım var bilmiyorum ama liderden 21 puan geride olduğumu biliyorum”

F10, Monza’nın uzun düzlüklerinde en hızlı araçtı ama takım patronu Stefano Domenicali, bu hafta sonu aynı başarıyı beklemiyor.

Domenicali: “Singapur, Red Bull’un normal seviyesine geleceği bir pist ve McLaren de güçlü olacak.”

Ama Domenicali yarışlarda her şeyin olabileceğini de inkâr etmiyor.

Domenicali: “Gerçek şu ki bu sene neler olduğunu kimse anlamıyor diye düşünüyorum Her bir yarışta, bir öncekine göre farklı şeyler yaşanıyor.”

Vettel ise RB6’nın Singapur’da güçlü olmasını bekliyor.

Vettel: “Avantaj Red Bull’da, dezavantaj McLaren’de”

Ama Whitmarsh pek de öyle düşünmüyor

Whitmarsh: “İnsanların orada güçlü veya zayıf olacağımızı söylediklerini duyuyorum ama bunu nereden çıkarıyorlar bilmiyorum”


Yorumlar

  1. ASUMAN hanım,

    can budy ile sitenin hiçbir ilgisi yoktur ve hiçbir ayrıcalığı da yoktur. editör arkadaşlar şikayet edilen yorumu gördüğünde uygunsuzsa gerekeni yapmaya çalışıyor. siz de yorumun yanındaki uyarı tuşuna basarsanız bu konuda editör arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.

  2. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Her ne ladar bu sitede yorum yapmayı sevmesemde sadece bir konuya açıklık getirmek için aşağıdaki biyografiye bakmadınızı rica ediyorum.

    Fernando Alonso Diaz, 29 Temmuz 1981’de İspanya’nın kuzeyindeki Oviedo, Asturias’da dünyaya geldi. Alonso soyadını, maden endüstrisinde patlayıcı uzmanlığı yapan babasından, Diaz soyadını ise bir alışveriş mağazasında çalışan annesinden aldı.

    Alonso demek ve Diaz demek aynı şey. Bence çok takılmamak lazım.

  3. speeder ben uzunca zamandır yorum yazmıyorum. 1 ay oldu neredeyse(benim için uzun:))…sadece can bundy e sevgilerimi ilettim o kadar. kaldıki ben alonsoya hiç diaz demedim. gerçi desemde kötü birşey olmaz. pilot alonso olunca yaptıkları ortada olunca böyle yorumlar normal. size göre bu haberlerde yapılmamalı…dünyanın en şerefli(!) en karakterli(!) en doğru(!) en şaibesiz(!)pilotu için neden bu haberleri yaparlar anlamam:) şimdilik bu kadar diyelim sözlerimi dem de bekletip ilerleyen günlerde servis yapacağım.

  4. bu yarışta kimsenin beklemediği kubika polü alabilir

  5. cana bir soru sormuştum.yorumumu beğendinmi diye cevap gelmemişti.

    hani biri diaza söylesin diye başlayan yorumuna cevaben lewisin monzadaki kazasını hatırlatmıştım cevap gelmedi. birde hakan bilir beni az çok.allaha şükür dualarım pek geri çevrilmiyor.ba birde singapur için dua ederim pilotuna görürsün:)

  6. Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar:
    – Ortamı gerecek, gereksiz tartışma çıkartabilecek tahrik edici mesajlara izin verilmez.
    – İki yada daha fazla kişi arasında karşılıklı kavgaya dönen tartışmalara izin verilmez.

    Sayın Editörler ve site yetkilileri Can bundy kimdir.Bu sitede neden ayrıcalık gösterilmektedir.Bu sitede istediği zaman istediğini yazabilme hakkını nasıl elde etmiştir.Neden onun tahrik edici yorumları silinmiyor da benim ona verdiğim cevaplar siliniyor.O çocuğun babası mı zengin yoksa bu siteye sponsor falan mı oldu.Lütfen aranızdaki ilişkiyi açıklayın.Biz de bilelim ona göre yazalım.arkadaş sürekli tahrik edici yorumlar yazmaktan başka bişey bilmiyor ve bununla da yetinmeyip istediği gibi babasının çiftliği gibi at oynatıyor ve siz de buna duyarsız kalıyorsunuz.Sizden ricam 'yorum yazarken dikkat edilecek hususlar' bölümünü kaldırın çünkü işe yaramıyor ve gülünç oluyor.

  7. @can bundy ve @herkül tam bir körler sağırlar birbirini ağırlar durumu yaratmışlar;)Diazlar kovalasın sizi emi:D bırakın artık şu Diaz nefretini yoksa daha çok üzer sizi Diaz:D

    Zaten şuan kaçıncı olduğunu bilmek önemli değil, önemli olan puan farkını bilmek ki Alonsoda biliyor bunu yani neymiş bilmesi gereken konuları biliyormuş Alonso.

  8. Herkül

    Saygılarımla kardeşim.

  9. serdar yakut avatarı

    şimdi farkettim kiminin ne işi var orada.

  10. sen bir ay kadar önce !!bir daha yazmayacağım!! diye veda etmemişmiydin:):):)

  11. cun bundy…gözümsün:)

  12. soru:Cabn bruny sen kafadan sakatmısın.
    cevap: evet
    soru:alonsoda sana batan ne var.
    Cevap:kuyruk acısı nedir bilir misin.Bendeki de öyle bişey.
    Soru: Hakkinenin kupalarına ne oldu biliyormusun.
    Cevap: hayır ben alonso ile ilgileniyorum.Çünkü benim yaşam tarzım bu.
    Soru:2009 melbourne de ne oldu.
    cevap : onları yazmak işime gelmez.

  13. diaz: Ne kadar puanım var bilmiyorum.

    Soru: 2008 singapurda ne oldu
    Diaz: Bilmiyorum. Hiç birşeyden haberim yok.

    Soru: Bu sene almanyada ne oldu.
    Diaz: Bilmiyorum. Hiç birşeyden haberim yok.

    Soru: 2006 Çin'de takımının seni sabote ettiğini iddia ettin. kanıtın var mı?
    Diaz: Bilmiyorum. beni şampiyon yapan takımı sabote ile itham ederken yemin ederim, ne düşünüyordum bilmiyorum.

    Soru: 2007 Monaco'da ne oldu.
    diaz: Bilmiyorum. iyi de hep bilmediğim yerlerden soruyorsunuz.

    Soru: 2007 İndianapolis'te, Hamilton'la yan yana geldiğinde sana "öne geçiş" hakkı tanınmadığı için tepki olarak yaptığın manevranı biraz açıklar mısın? (buradan en azından McLaren'in daha hiyerarşik bir takım olduğu belli oluyor, telsizden hakaret ederek yol isteyemedi.)
    diaz: Bilmiyorum. araç sıcaktı ya da bana öyle geldi, bir hava alayım dedim.

    Soru: 2007 Macaristan sıralamalarında ne oldu. Hamilton'ı fark edemedin mi?
    diaz: Bilmiyorum.

    Soru: İyi misin?
    Diaz: Hamilton'ı seviyorum.

  14. utku eray,
    can brundy i yanlış anlamışsın.Arkadaş, neden burada hamiltona söz hakkı verilmemiş demek istiyor.Laudaya bile mikrofon uzatılmış ama hamiltona yok.Acı buradandır.Başka nedeni olamaz.

    Anlaşılan o ki Bundan sonraki yarışlarda redbull kilit rol oynayacak.Ferrari ve mclaren de redbuulun hatasını kollayacak.

  15. Aday sayısı 5 olabiilir ama şimdiye kadar çok fazla heyecan göremedik en azından kendi adıma söyleyeyim. Hiç hatırlıyor musunuz 6. ya da 7. likten başlayıp da birinci olan bir pilotu? Bu sene genelde ilk iki çizgide başlayan pilotlar kazandı. Bazen öndekiler hata ya da kaza yaptığında sıralama değişti ama genelde de hep başlandığı gibi bitiyor. Gelecek sene için yakıt ikmali yasağının kaldırılmasını umuyorum ama olmayacağı kesin gibi.

  16. kuşkusuz tarihin en heyecanlı sezonu.

  17. can-sız bundy-k arkadaşın algısında sorun var. demeçlerde ne denmek istendiğini anlamıyor biri ona açıklasın…

  18. Diaz:Ne kadar puanım var bilmiyorum ama liderden 21 puan geride olduğumu biliyorum.

    Yarışa çıkmadan kaç puanda olduğunu, yarış birincisine kaç puan verildiğinide mi bilmiyor bu adam. ilginç.

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    @burak bocek

    güzel yorumlar getirmişsiniz. Ancak şu varki, geçen 14 yarışta bariz bi şekilde anlaşıldıki her takımın kendine has bir yapısı mevcut. Hızlı virajlar deyince kala kim geliyor ? force india'mı ? 🙂

    değindiğin bir çok konuyu kimse inkar etmiyor zaten, bu spor birazda şans işi. Tıpkı valencia'da güçlü ferrari'nin önüne çıkan güvenlik aracı gibi, bir anda yarışınız elinizde olmayan sebeplerle mahvolabilir. Yada italya'da olduğu gibi küçük bir hatayla kazanabileceğiniz yarışa ilk turda havlu atabilirsiniz. Öyle bir şanski, viraja 1000 kez öyle girsen belki bir keresinde o süspansiyon o şekilde kırılabilirdi, ama işte o ihtimalden daha kaçınan ve istikrarlı süren şampiyon olacaktır.

    elbette şu durumda webber'in avantajı yadsınamaz, ancak bu yılki ivmesini bir kenara bırakırsak webber webber'dir işte, her an bi lotus'un üzerinden uçabilir 🙂 hata yapmaya çok meyilli bir pilot. Vettel desen, zaten bana göre bu yıl şampiyonluktaki en zayıf aday, ancak alonso içinde spa'dan sonra aynı yorum yapılıyordu ve bir yarış galibiyeti tekrar onu potaya soktu.

    sözün özü hiçbir şey belli olmaz, ben sadece pistlerin karakteristiğine bakarak bir yorum getirdim. Ve evet 2 tane uzun düzlük yarış kazandırmaz ama avantaj sağlayabilir 🙂

  20. burak bocek avatarı

    Bir de takımlar buraya özellikle Mclaren ve Ferrari'nin büyük updatelerle gelceği söyleniyor bazı kaynaklardan.Ve sonra tüm takımlar genel olarak 2011e kaynak ayıracaklar daha agresif bir gelişim pek beklemeyin derim.Çünkü şampiyonada yatırım yapıp kaybedince seneye daha yıpranmış ve zaman kaybetmiş olarak başlıcaksınız.O yüzden hemen hemen aynı sürelerde takımların seneye odaklanacağı söyleniyor bilgilere göre.

  21. burak bocek avatarı

    Bazı arkadaşların sürekli garanti şöyle olur böyle olur demeleri beni çok şaşırtıyor gerçekten.Mclaren yeni ve büyük bir paketle geliyor.Araçlarının zayıf olan noktalarını uzun zamandır iyileştirmiş durumdalar ki biraz güven gelmiş.Ancak önlerindeki 2 takıma göre ne kadar ilerleme oldu yada pistte ne durumda olacakları haftasonu görülecek.F1de hiç bir zaman kesin yok bu kadar avantajlı bir araca sahip olsalarda bunu bir türlü sonuca dökemediler.Nerden biliyoruz belki fren problemi,bir kaza yada olumsuz giden bir şeyler olmayacak?Pist istediğine uysun kalan pistler daha çok Redbulla uyuyor zaten bunu hepimiz biliyoruz.Ancak 14yarış geçti ve bunun bir anlamı yok.5 pilotta kazanabilir önemli olan istikrar ve hata yapmamak.Doğru zamanda doğru yrde olmak.Mclarene bakıyorsun en hızlı araç değil ama bu noktaya kadar geldiler Alonsoya bakıyorsun en hızlı araç onda da değil ve bütün hatalara rağmen 3. sırada.Demekki hız işin 2.3.kilit noktası.Lauda tamamen düz mantıkla en hızlı paket onlarda o zaman şampiyonlar demiş.Webber-Hamilton ve Alonso diğer 2 pilottan biraz önde bence.Birde 2 tane düzlük var diye o pist 1 takıma uymaz.Malezyada ve Bahreynde de uzun düzlükler vardı

  22. ferrari ve mclarenin kalan yarışlarda güçlü olup kazanabileceği tek yarış kaldı orasıda abu dhabi. Uzun düzlüklerde yine monzadaki gibi ferrari ve mclaren çekişir. Ferrari belki brezilyada güçlü olabilir her zaman hızlı olmuştur orada. Ama red bull için artık normal pistler başlıyor. Esneme kuralları fazla etkilememişse yine eskisi gibi bize güzel bir son seansın son turunu fark atarak izlettirirler. Ferrari singapura büyük güncellemelerle gelecekti ama dominik Ali monza gibi olmasını beklemiyoruz dediğine göre burada fazla bi numara olmayacak. Herkes redbull'u işaret ediyor. Ferrari'nin bu pistte avantaj kazanacağı tek yer yüksek körbler çok virajda var bunlardan. Mclaren ve ferrari yarışlarda bi sürpriz olmasını bekleyecek artık.

  23. Birçok kişi gib ben de McLaren ın sezon sonuna doğru yapacağı gelişimle RedBull u yavaş pistlerde geçeceğini düşünüyordum. Şimdi bu büyük farkın kapanamayacağını düşünüyorum. Üstelik hızlı pistlerdeki avantajı da koruyamadı. 5 pilot içinde en dezavantajlı konumda McLaren pilotları geliyor.

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    @f1ilyof1

    abu dhabi konusunda size katılıyorum, takvimin kalan 5 yarışından hangisinde takımını favori görüyorsun deseler gözüm kapalı abu dhabi derim. uzun düzlükler ve yavaş virajlar, tıpkı kanada gibi.

    ancak brezilya'da ne olacağı belli olmaz, uzun düzlükler hızlı virajlar ve yavaş virajlar,3 takımda güçlü olacaktır.

    evet singapurda yağmur yağarsa ne olacağı belli olmaz, tam senesini hatırlayamadım ama mika zamanıydı sanırım, monaco'da olduğu gibi 2-3 araç bitirebilir yarışı =)veyahut sürpriz bir galibiyet gelebilir, mesela petrov 😛

    suzuka konusunda kesinlikle size katılmıyorum, o piste 2 tane spa düzlüğü koysan bile ilk sektörde redbull ortalığın tozunu alacağından fayda etmeyecektir. yani redbull japonyada kendisi ile yarışacaktır, kalkışlarda zayıf olduklarından belki hamilton ya da alonso bir rb6 yı arkalarına alabilir ancak redbull bariz üstün. o zamana kadar araçlar ne kadar değişir bilmem(artık yarışlar deniz aşırı olduğu için aman amanda değişmez)ama sıralama turlarında rb6 nın ilk iki sırayı alacağına bütün paramı basarım =)

    kore sürüşünü izledim, açıkcası japonyadaki gibi öyle aşırı bir rb6 avantajı olacağını sanmıyorum, ayrıca düzlüğü bir hayli uzun, mclaren bu düzlüklerde avantaj sağlayabilir.

    keyifli bir 5 yarış bizi bekliyor, yağmur yağmazsa sıkıcı bir singapur yarışı daha bizi bekliyor ancak diğer yarışlar heyecan dolu olacaktır.

  25. Suzuka pistine bakınca direk Red Bull dedim,Kore'nin 2. ve 3. sektörleri de Red Bull'a gider gibi görünüyor.Bu yarışta en avantajlı takım Red Bull,pilotları şampiyon olamasa bile takımlar şampiyonasını Red Bull kazanacaktır.

  26. Ben bu yarışta Redbulldan duple bekliyorum podyumun son basamağı içinde Renault Ferrari Mclaren çekişir

  27. McLaren ın garanti kazanacağı Abu Dhabi var. Ferrarinin Motor dezavantajı olsada Brazil ya olabilir. Red Bull un Singapur garanti olmasada Brezilya var. Singapur bile garanti olmayabilir çünkü yağmur bekleniyor galiba.

    Suzuka pisti herkese uyan sektörleri var. Birinci sektör Red Bull ikinci ve üçüncü sektörler McLaren ağırbasada Alonso ortak olur.

    Kore hiç bilbiyorum. Şampiyon Webber Lewis az da olsa Alonso diye düşünüyorum. Takımlarda McLaren bir adım önde sanki.

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren'in zayıf olacağı gün gibi ortada yahu

    dombilik ali'de mclaren güçlü olacak demiş ? neye göre güçlü olacağız allah aşkına

    evet yeni bir paket götürüyoruz oraya ancak redbull'un o inanılmaz performansına yetişmenin imkanı yok.

    bizim martin'de anca gözdağı verir,mp4-24'ün son hali kesinlikle olağan üstü bir mekanik yol tutuşa sahipti.

    o aracı nasıl o hale getirdiniz bilmiyorum ama aynı yöntemi mp4-25'e de uygulasanıza yahu 😛 tabiki bu işler bu kadar basit olmuyor.

    ancak takvimde bu saçma salak yavaş pist varken, sadece hızlı pistlerde avantaj sağlayan ve rakiplerine oranla uzun bir araç üretmek pek akıl karı değil derim noktayıda koyarım.

  29. serdar yakut avatarı

    benim adayım vettel.ama sağolsun olmamak için elinden geleni yapıyor.ama 5 pilotta şampiyon olmayı haketti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir