Newey'in Son Harikası Suzuka Tur Zamanını 20 Sn Geliştiriyor!

yazar:

kategori:

Ancak bu araç normal şartlarda pist için geliştirilen bir araç değil. Newey, uzun zamandan beri PlayStation Grand Tourismo 5 için oldukça gizli bir şekilde X1 prototip adı altında geliştiriliyor.

Haberlere göre hiçbir kurala bağlı kalınmadan oyun için tasarlanan araç, Sebastian Vettel tarafından Suzuka pistinde simülasyonda test edildi ve tur rekoru 20 sn civarında geliştirildi.

Yapılan tüm açıklamalarda ise tasarlanan bu aracın, gelmiş geçmiş tüm yarış araçlarından daha hızlı olduğu ve kurallarda sınır tanınmadığı söylendi.

Bu arada Newey, 2011 aracı için çalışmalara çoktan başladıklarını söyledi.

Auto Bild’e konuşan Newey “RB6 için hâlâ bazı güncellemelerimiz var ancak ben % 70 2011 aracına odaklandım.”

“Bazı yenilikçi fikirlerim var.” dedi ve rakiplerinin yine kendilerini şikayet edeceklerini düşündüğünü söyledi.

Newey “Bu oyunun bir parçası ve tüm kariyerimde böyle oldu.”

“Şikayetleri iltifat olarak kabul ediyorum çünkü bunlar aracımın gerçekten hızlı olduğunun kanıtları.” dedi.


Yorumlar

  1. Federer
    Bu adam 1990 dan beri f1 in icinde 199o 97 arasi donemin en baskin takimi Williams da.97 den 2006 ya kadar Mclaren de bulundu.Evet belki 2007 ve 2008 de basarili olamadi tasarladigi araclar.Ama ozellikle boyle arac uzerinde cok az vurgu yapilacak kurallarin bulundugu sezonda pratik zekasini nasil kullandigini ve digerlerine fark yarattigini kabullenmek gerek.
    92-93-96 Williamsla
    98-99 da Mclarenle sampiyonluklar yasamis.2000 li yillarin basinda ise Rory Byrne kendisi ile yarismistir.:)

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Tamam Newey Hocamızı severim de o kadar güveniyorsan kendine le mans orada.
    Hiçbir kural olmadan başkaları da 20 sn geride kalmayacak sonuçta

  3. hocam o kadar kolay mı? şampiyon olacak takımın temellerini attı ilk başta. neweyin de red bulldkai ilk şasisi yanlış hatırlamıyorsam 2007'ydi. bir de o zaman kurallar büyük çapta oturmuştu. büyük takımların tasarım zeminleri iyiydi. newey ise red bullda sıfırdan başladı. 2. tasarımı da gayet güçlenmişti red bullda 2008'de. kural değişiklikleri ise bomba gibi geldi 🙂

  4. anlamıyorum bu newey bu kadar zeki bi adamsa 2007'de ve 2008'de niye ferrari ve mclaren'a karşı rekabetçi olamadı red bull. bu sene red bull hızlı olunca birden herkes newey müthişsin zekisin demeye başladı. farkı anlamak gerek. sınırsız kurallarla mclaren ve ferrari daha mı iyi.

  5. Sir Jack B.  avatarı

    Hangi teknolojiler düşünüldü acaba. Aracın net görüntüsü yok. Lastikler kapatılmış. Ön kısım f1 aracından çok le mans aracına benziyor. arkada belki hareketli kanat felan kullanılmıştır. ama suzukada 20 sn hızlı olabilmesi için manyak downforce üretmesi lazım. yer etkisi felan 20 snlik bir gelişim sağlamaz heralde.

  6. le mans aracı tarzında gibi görünüyor

  7. "RB6 için hâlâ bazı güncellemelerimiz var ancak ben % 70 2011 aracına odaklandım." , "Bazı yenilikçi fikirlerim var." Bu açıklamalar diğer takımları dehşete düşürebilir :)) Şaka bir yana umarım daha uzun seneler takımım rekabetçiliğini sürdürür ve F1 yepyeni bir markaya sahip olmuş olur =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir