Formula 1, Kendi Reklamını Yapması İçin Zorlanıyor

yazar:

kategori:

Renault F1’in Patronu olan Gerard Lopez, Mclaren’in patronu Martin Whitmarsh’ın düşüncelerini desteklediğini belirtti. Whitmarsh, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Formula 1’in kendi reklamını yapmadığını, sadece takımların bu yönde çalışması olduğunu söylemişti.

Lopez “Formula 1, global bir spor olarak kendisini daha iyi pazarlamalı. Bu muhtemelen daha iyi para çıkarır ancak bu farklı bir şey. Pazarlama, bir şeye para yatırma ve daha fazla tanınma anlamına gelir, para çıkarma ise para kazandırır.”

“Bize göre F1 şu anki konumundan farklı seçenekleri paketine eklemeli ve Bernie Ecclestone’nun bunu değerlendiriyor.”

“Sporun geleceği ekstra medya kanalları ve geliri arttırma konusunda evrim gerektiriyor. Bunun yanında yeni coğrafyalara da gitmek gerekiyor. Yeni coğrafyalardan yeni izleyiciler kazanmak için, o bölgelerden başarılı sürücüler çıkarmayı gerektirdiğini iyi biliyoruz.” dedi.

Lopez ayrıca sporun kendi içerisinde de bazı değişikliklere gerek duyduğunu düşünüyor.

Lopez “F1’i spor olarak eleştirmek çok kolay ancak biz sürücülerimizin 1 km uzaklıkta bulunan araçlarına giderken korumasız gitmelerini istiyoruz.”

“Neden mi? Çünkü bu iyi bir şey ve kimse onları öldürecek değil. Kimse onları soymayacak da. İnsanlar onlara dokunabilecekler. Bu dünyanın sonu değil, öyle değil mi? Pilotları çok aşırı korumak, onları taraftarlardan uzak tutmanın ilk adımı.”

“Ve bunun yanında sürücü de bu durumdan keyif alıyor. Onlara bunun doğru olmadığını söylemezseniz onlar da tek gitmekten keyif alıyorlar. Sürücülerimiz 1 saat boyunca imza atıyorlar ve bizler de takım olarak daha iyi iş çıkarmak için bunları yapmalıyız.”

“F1’e iyi bakın. İnsanlar padoğun dünyanın merkezi olduğunu düşünüyorlar ancak öyle değil. Bu yüzden bazı konularda daha rahat olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

“Bazen sürücülerin GP2’den gelip tanınmaya başlandıkları zaman çok mutlu olduklarını görüyorum. 2-3 sene sonra ise sıkılıp bunun vakit kaybı olduğunu düşünen bir hale giriyorlar. Hadi! Bir kaç saat yarış ve bir kaç saatlik konuşma var. Taraftarlarla daha fazla zaman geçirebilirler.” dedi.

Lopez, sporun yaptığı en büyük hatanın interneti gerektiği kadar kucaklamamak olduğunu düşünüyor.

Lopez “F1’in çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum ancak internet için şu ana kadar bir şey yapmamış olması be bekliyor olmasını söylediğim için öldürülebilirim.”

“Bunu müzik sektöründe olduğu gibi, önce bir şey yapmayıp ardından yarı pişmiş bir şey yapıp ve daha sonra sorunlu bir durum içerisine girerek yanlış yapabilirsiniz.”

“Bernie, sektörün olgunlaşmasını bekledi ve güvenlik açısından kimse F1’i eleştiremez. Şu ana kadar çok koruyucu bir model oldu ve artık doğru bir şekilde davranmanın zamanı.”

“F1 daha ünlü olmak zorunda değil ancak televizyon dışındaki sektörlerde kendisini aşmak zorunda.” dedi.

Lopez bunun yanında sporun tüm yarışlarının arşivinin oluşturulduğu bir sisteme her taraftarın kayıt olabileceğini ve buradan büyük gelirlerin sağlanabileceğini de düşündüğünü belirtti.

 


Yorumlar

  1. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Banker Bernie

  2. MagicAlonso avatarı

    çok doğru konuşmuş.pilotlara yaklaşabilmek imza almak konuşabilmek çok zor hatta çoğu zaman imkansız.Bunu düzeltmeleri gerekiyor.Biz yarışları izlerken kendimizi parçalıyoruz çığlıklar atıyoruz.Ama bu kadar sevdiğimiz adamlarla muhabbet edip dokunamıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir