Ecclestone: "Yirmiden Fazla Yarış Olmayacak"

yazar:

kategori:

Bu sene takvimde 19 yarış var ve gelecek sene 20 yarış olacak. Bu da Formula 1 tarihinin en uzun takvimi olacağı anlamına geliyor.

Bunun yanında gelecek seneden sonra takvimden yarış düşmemesi halinde Amerika ve Roma GP’leri ile yarış sayısının daha da artması bekleniyor.

Mercedes’ten Ross Brawn “Bu ekstra yarışları istiyoruz çünkü Formula 1 için iyi olduğunu düşünüyoruz ancak sayı anlamında insanların başarabileceği kritik noktadayız.” dedi.

Lewis Hamilton “Sponsorlar ve yatırımcılar açısından 19 yarışlık sezon oldukça zorlayıcı. Promosyon etkinlikleri, testler ve güncellemeler gibi bir çok şey var.”

“Bu yüzden fazla yarış fazla baskı anlamına geliyor ve zamanı daha etkili kullanmamız lazım.” dedi.

Bernie Ecclestone da bu şikayetler karşısında “Dürüst olmak gerekirse 16 olmalı. 20 çok fazla ve sınır. Daha fazlası olmayacak.”

“20’yi geçebilirdik ancak bunu arttırmak istemiyorum. Aksi takdirde kargaşa olur.” dedi.


Yorumlar

  1. Emre Yıldız avatarı
    Emre Yıldız

    İst.Park'a bişi olacağını sanmıyorum.Taraftar sayısı dediler onu da bu sene karşıladık.Diğer ülkelerin standartları yakaladı Türkiye Gp.2.sebepte ğistin işletme hakkı Ecclestone'da şuan.Kendi sahibi olduğu pisti out yapacağını düşünmüyorum.

  2. Ülkemde olması çok daha iyiydi ama arkadaşlar ben yavaş yavaş yurt dışındaki yarışlar için paramı biriktirmeye başladım.

  3. Yusuf Hitay arkadasim 2-3 yildir bu filmin sonunu bilerek izliyoruz ve maalesef biz f1 severler için korkunç son yaklasiyor,ama maalesef birseyede eminimki biz onumuzdeki yildan sonra f1 yapma sansimizi kaybettikten sonra birkaç yil içinde tekrar f1 i bu sefer iki kati fiatina Turkiyeye getirmeye,sozlesme yenilemeye çalisiriz…

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    gitti bizim istanbul park desene

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir