Massa Sauber'e, Kubica Ferrari'ye?

yazar:

kategori:

İspanya’da bir televizyondan çıkarılan söylentilere göre anlaşmalar imzalanmış olmasına rağmen Felipe Massa 2011’de Ferrari’den ayrılabilir ve yerine Robert Kubica gelebilir.

Aynı şekilde Motorsport Aktuell de Massa’nın sezon sonunda Ferrari’den ayrılacağını ve Kubica’nın yerine geçeceğini iddia etti.

Brezilya’da çıkan bir haberde ise Massa’nın Kubica ile takas edilmeyeceğini, Brezilyalı sürücünün 2002, 2004 ve 2005 yıllarında yarıştığı Ferrari destekli Sauber’e geçeceği iddia edildi.

Spox.com’a konuşan Kubica ise Tüm söylentileri tabiki okuyorum ancak sonunda önemli olan tek şey kazanmak.”

“Hepimiz burada kazanmak istediğimiz için varız ve bunun için en iyi araca sahip olmalısınız. Şu anda Renault’dayım ve bu takıma ve birlikte gelişmeye odaklandım.”

“2011’de şampiyonluk mücadelesi vermek istiyoruz. Bakalım gelecek sene ne olacak.” dedi.

Kubica, bir gün Ferrari’de yarışmak istediğini kabul etti.

Polonyalı sürücü “Karting, Formula Renault ve F3’te hep İtalyalı takımlardaydım ve bir seneden fazla Monza’nın yakınlarında yaşadım.”

“Ferrari diğer takımlara benzemiyor. Duygular ve tarih yegane. Her pilotun Ferrari’de yarışmayı istediğini düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. şaka yapıyorum yahu 🙂 bakayım dedim nasıl hissetiriyormuş diye ama yok kardeşim aklı selim olup bunları yazmak zor oluyor (kendimce),yazdığıma inansam sorun yok.yanlız bu sene kim şampiyon olursa olsun şu andan sonra kesinlıkle hak ederek kazanmış olacak bu ister alonso ister webber ister hamilton ister vettel yada button olsun.heyecanlı güzel bir sezon sonu bizi bekliyor.inşallah singapurda şampiyonluk için yarışan bütün pilotlar yarışı tamamlarlar.bizimkiler önde tamamlasın diğerlerının önemı yok onlar arkada sıralansınlar,schumıde kürsüde 3. sıraya çıksın.o olmassa sutil olsun 🙂

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Uzun zamandır beri kirve12 arkadaşın yaptığı en mantıklı yorum olmuş, kirve tebrik ederim sonunda gerçekleri sende gördün …

  3. öncelikle pilotlar takım seçer ama, pazardan karpuz seçer gibi, şöyle eline alıp iki şap şup vurup bu kelek diğerini ver bana diyerek seçmez. Araçlar daha piste çıkmadan anlaşmalar yapılır, hangi aracın hızlı olduğunu bilmeden pilotlar sözleşme imzalar… potansiyeller vardır tabi, fakat bu konuda Alonso'ya zaten bir şey söylemek saçma olur, gittiği takımlar mclaren ferrari ve renault gibi takımlar. mclaren ve ferrariyi anlatma gereksinimi bile duymuyorum fakat renaulta değinecek olursak, son 5 yılda 2 şampiyonluğu var ve şampiyonayı önde götüren takımlara motor tedarik ediyor, yani gittiği takım bir virgin, minardi veya toyota bile değil, şampiyonluk kazanacak bir araç üretme potansiyeli olan takımlardı. her zaman bu potansiyel ortaya çıkmıyor bu oldukça bariz zaten.

    Bir diğer şeyde şu, pilotları karşılaştırırken bir çok değişken var, iki pol pozisyonu iki üç yüzde oranıyla sidik yarıştırmak bir şeyi ispatlamaz. Benim için kriter olan nokta şampiyonluk için yarıştıkları sezonların istatistikleridir, ki burada bile bir çok dengeyi bozacak değişken var. Performans değerlendirmesi yapacak kalifiyeye sahip miyiz? hangimiz o ortamda bulunduk? aranızda f1 de görev alan mühendis varsa çıksın biz de tanışalım.

    Alonso lewis kıyaslamasında 2007 sezonunu baz alabiliriz, lewis'in çaylak sezonu olsa da gp2 lastikleri benzeri bridgestone lastikleri ile kendisi iyi bir performans göstermiş ve Alonso ile aynı puanı toplamıştır. Fia'nın yayınladığı listede aynı puanda ki iki takım arkadaşından birinin üstte veya altta olması bir şey değiştirmiyor bence. Alonso ise 2007 ye kadar kariyeri boyunca bir kez bile bridgestone lastikleri ile yarışmadı. Tüm f1 takımlarında michelin kullandı. Lastiklerin insanı rezilde vezirde ettiğini bu sene görüyoruz, schumacher 7 şampiyonluğa sahip ama daha galibiyeti olmayan rosberg'e yeniliyor hemde farkla, en büyük sebeplerden biri ise lastikler.

    benim şu yukarıda ispatlamaya çalıştığım şey, saf performansı karşılaştırırken bir çok değişkeni ele almamız gerektiği ve açıkcası bunu yapamayacak olmamız. 2007 de lewis çaylaktı fakat lastiklere alışık olan oydu, takımla kavgalı olan alonso desteklenen ise hamiltondı, tecrübeli olan alonsoydu, bu liste uzar gider. Hamilton ne kadar iyi bir pilot olsa da kariyerine mclaren'de parlak bir başlangıç yapması en büyük şansıdır, mclaren iyi bir araç üretecek diye bir kaide yok, sadece üretme potansiyeli yüksek, 2004 başındaki gibi bir araçla 1-2 sezon geçirsin, o zaman bu bütün istatistikler gümler 🙂 Bunun pilotajla bir ilişkisi var mı peki? yok. aracınız kadar iyisinizdir.nokta.

  4. 2007 mclaren lewis desteklendi o yüzden alonso kendini gösteremedi
    2010 ferrari massa yavaş bu kadar geri kalmasının tek sebebi bu takım eşit davranıyor yoksa ikisine
    önde olunca eşit olmadıklarını düşünmüyorsunuz geride kalınca takım hamiltonu kayırdı
    hadi ya 😀
    massa yırtıyor kendini sertleri kullanamıyorum diye bir allahın kulu çıkıp ferrari bu sorun üstünde çalışıyor veya çözdü demiyor
    ama eşitler değil mi?

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    can budy istersen 1000 yarışa katılsın ikiside istatistikler şu anda alonsoyu önde gösteriyor o yüzden çok konuşma bence

  6. minardi tamam tamam sana da aferin hah şöyle yola gelin bakalım.başka çareniz yok zaten illaki birgün doğrularını göreceğinizi biliyordum.

  7. Arkadaşlar lütfen, Alonso aslında minardide de şampiyon olurdu ama, işte malumunuz minardi takım olarak kötü alonso minardiye 3 saniye kazandırdı ama takım 7 saniye geride olduğundan değişen birşey olmadı. yoksa gerçeği hepimiz biliyoruz.

  8. sedat birgün doğru yolu bulacağını biliyordum seni tebrik ederim.zaten sende geçici bir sendrom olduğunun farkındaydım ama belli etmiyordum:)

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gelmiş geçmiş en iyi 10 formula 1 pilotu! Tüm zamanların en iyi formula 1 pilotları:

    1- AYRTON SENNA (BRAZİL)
    2-MİCHAEL SCHUMACHER (GERMANY)
    3-JUAN MANUEL FANGIO (ARGENTİNA)
    4-ALAİN PROST (FRANCE)
    5-JİM CLARK (BRİTAİN)
    6-JACKİE STEWART (BRİTAİN)
    7-NİKİ LAUDA (AUSTRİA)
    8-STİRLİNG MOSS (BRİTAİN)
    9-FERNANDO ALONSO (SPAİN)******
    10-GİLLES WİLLENEUVE (CANADA)

    Bu listeden de anlaşılacağı gibi Fernando Alonso 9.sırada yer alıp dünyaya kendini kabul ettirmiş ve efsanelerin arasında yerini almıştır. Bir kaç çapulcunun iyi olmadığını söylemesi hiç bişeyi değiştirmez.Tüm dünya asıl olan gerçekleri biliyor.

  10. alonso yarışan pilotlar arasında en iyisidir.istatistikler çok önemli değil.schumayerle ayton sennanın arasına girer alonso.en az 3 şampiyonluk daha alacaktır alonso yarış hayatına son vermeden önce.2008-2009 da aracı çok kötuydu yoksa o yıllardada şampiyon olurdu çünkü hamilton-raikkönen-massa-button-barichello ondan bir alt kademe pilotlardır onlarla aynı araçlarda geride kalması imkansızdır alonsonun..belki takım engellerse alonsoyu o zaman geçebilirler.

  11. —- "Lewis Carl Davidson Hamilton" —
    Katıldığı yarış sayısı:………..65
    Bir yarışı birinci bitirme oranı:.%21,5
    Pole kazanma oranı:……………%26.2
    Podyuma çıkma oranı:…………..%52,3
    Yarış başına ortalama puan:…….6,738
    Yarış dışı kalma oranı:………..%9.23

    —————-"diaz"—————–
    Katıldığı yarış sayısı:………..154
    Bir yarışı birinci bitirme oranı:.%15,6
    Pole kazanma oranı:……………%13,0
    Podyuma çıkma oranı:…………..%38,3
    Yarış başına ortalama puan:…….4,824
    Yarış dışı kalma oranı:………..%19,5

  12. Nebuchadnezzar (307) Tarih: 23.09.2010 12:38:17

    Bu yıl şumi nin hali ne olacak.Şu anda 9.sırada.Sezon sonunda muhtemelen 11veya 12.bitirebilir.Çünkü 8.ile fark çok ama 10 ve 11.ile pek fark yok.Yani şumi klasmanda geriye düşebilir.Sezon sonunda en az 10 pilot şumiyi yendik,şumiyi geçtik,şumiyi ezdik diye sevinecekler.Halbuki altındaki arabadan haberleri yok.Tabi fanları da öyle.Bilmezler ki kıyas yaptıkları adam tüm zamanların istatiksel en iyi pilotudur..Bir sezon kötü ve yavaş araca binince ortada ne tüm zaman kalıyor ne de rekor…..

    Yahu olay da o değil mi zaten. Diyorum ki pilot takım seçer, bu yüzden kötü araca binmek zorunda kalmış pilot yoktur, kötü araç seçmiş pilot vardır. Burada pilot da suçludur, çünkü o aracı seçerek risk almış, karşılığını görememiştir. Alonso da da aynı şey geçerli. Seçtiğin takım araç kötü olunca şikayet etmeye hakkın yok. Bugün kötü araca bindi diyorsan dün de iyi araca bindi demek zorundasın. Schumacher zaten takım arkadaşına bile geçildiğinden, onun hakkında pek söylenecek birşey yok. Alonso içinse 2008-2009 da yanlış takım seçti sonuçlarını gördü kimse zorla oturtmadı onu oraya. o yüzden vay 2008 mclaren ile 2008 renault kıyaslanır mıymış demeyin.

  13. minardi ya yazmış olmak için yazmışsın yada canın ikinci versiyonusun.desteklediğin pilot varsa söyle seninkinide karşılaştıralım ha yok ben takım tutarı (tuttuğun takımda takım olsa bari) pilot tutmam diyorsan maydanoz olma başka haberde görüşürüz.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Birkaç yarış izleyip üstüne de birkaç fanatikçe ve kin nefret yorumu yapınca hemen pilot kariyeri karşılaştırılmış.
    Neye yanarım biliyormusunuz.Bu yıl şumi nin hali ne olacak.Şu anda 9.sırada.Sezon sonunda muhtemelen 11veya 12.bitirebilir.Çünkü 8.ile fark çok ama 10 ve 11.ile pek fark yok.Yani şumi klasmanda geriye düşebilir.Sezon sonunda en az 10 pilot şumiyi yendik,şumiyi geçtik,şumiyi ezdik diye sevinecekler.Halbuki altındaki arabadan haberleri yok.Tabi fanları da öyle.Bilmezler ki kıyas yaptıkları adam tüm zamanların istatiksel en iyi pilotudur..Bir sezon kötü ve yavaş araca binince ortada ne tüm zaman kalıyor ne de rekor…..İşte sizin mantığınız bu..

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa dünyanın en iyi pilotudur.Yalnız Ferrari takımı massaya eşit davranmadığı için geride kalmıştır.Yoksa massanın bugüne kadar birkaç tane şampiyonluğu olurdu.Massaya pole almak,en hızlı turu atmak,antrenmanda lider olabilmek ve yarış kazanmak yasaklanmıştır.Aslında bunları yapmak massa için işten bile değildir.Ama naparsın Ferrari takımı massanın aracını sabote etmektedir.Massanın lastik basıncıyla oynamaktadır.Mekanikerler de massaya küfür etmektedirler.Macaristandan beri domenikali massa ile muhattap bile olmamaktadır.
    Yoksa Massa ,Alonso dan çok çok çok hızlı bir pilottur.Bakmayın kendisinin ''lastiklerimi çalıştırmada ve ısıtmada sorun yaşıyorum ve sert lastiklerde iyi değilim ''' dediğine.Bakmayın 14 yarıştır hiçbir yerde 1 numara olmadığına .Massa bütün bunları sizin iyi şeyler düşünmeniz için yapmıştır.

  16. Aha millet gene birbirine girmiş. Burada pilot kariyerleri karşılaştırılacaksa kariyerler bittikten sonra olmasını tercih ederim Lakin illaki bir karşılaştırma yapılacaksa bu pilotların takım arkadaşı olduğu sezonda olur ki bunda da Lewis önde.

    Bir sözüm de diaz-severlere;
    Hamilton'u Renault da göreyim diyen arkadaş, Alonso'yu da reno dışında gördük, ne hale düştüğü belli. Birinde krallık istedi halk bunu kovdu, diğerinde de şikayete başlar yakında. Ayrıca bu vay diaz'ın aracıyla hamilton'unki karşılaştırılır mı diyenler. Kimse Diaz'ı zorla Renault veya Mclaren e getirmedi kendi tercihlerini yaptı ve yeniliyor 3 senedir. Minardi sezonunu bir kenara bırakalım, diğer sezonlar hep istediği takımlardaydı. Bu istediği takımlarda da 3 senedir diğer pilotların egzoz gazlarını yutuyor kendisi. Bir de şu var:

    Araç iyi olunca aslan diaz kaplan diaz koç diaz, diaz kötü olunca tu kaka renault hain mclaren. Tipik fanatik davranışı yoruma bile gerek yok.

  17. burak bocek , sana birşey sormak istiyorum. Gerçekten sen inanıyor musun senenin başından beri Ferrari; Massa ve Alonsoya eşit davrandığını ? Ben kendim şahsen hiç de inanmıyorum. Eşit şartlarda olsaydı Alonsoyu zorlayacağını tahmin ediyorum. Birileri çıkar bu takım için daha iyi bir stratejidir derse de buna diyecek sözüm yok, pilotlar bunu kabul ettiği sürece. Demem o ki Massanın gözle görülülür bir şekilde Alonsodan geriye kalmasını saf performansa bağlamak dar bir penceren bakmaktan başka bir şey değildir.

  18. çok uzak değil 2009 mclaren aracının ilk zamanlarına bir bakın hele.birde ingilterede 15. miydi 16 mı ne bitirdi diye sevinç spinleri atıp uyarı cezası almıştı galiba .

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    arkadaşların da dediği gibi hamiltonu birde reno da filan görmek lazım, sudan çıkmış balık gibi, iyot gibi kalıcağı kesin de 🙂

  20. oran verirken minardi ps01 i renault r23 r24 r28 ve r29 u, mclaren içinde geçen sezonun aracını gözardı edelim, bakalım oranlar nasıl değişiyor 🙂 İstatistikler yalan söylemez derler ya, bir de şey var, istatistikler aptallar içindir diye bir karşıt görüş. İstediğiniz istatistiğe bakın, at gözlüklerinizi çıkarmazsanız doğru sonuca ulaşamazsınız.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mükemmel bir mantık.
    mp4 23=r28
    mp4 24=r29

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mp4 aracı ile reno r28 ve 29 nasıl kıyaslandı bunu anlamadım.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    can budy nin mantığına göre sıralamada üstte olan daha iyidir.Araç farkı gözetilmez.İster en hızlı araca binsin ister kağnıya binsin isterse aracı gelişimi durdurulmuş olsun.Hiç farketmez sıralamada üstte olan en iyidir öyle mi acaba.Bakınız bu sezon şumi 9 .sırada.Sezon bitimine kadar 8.liğe yükselme imkan ihtimali olmadığı gibi bir kaç sıra daha kaybedip sezonu 11 veya 12.bile bitirebilir.Şimdi bu durum şuminin kötü bir pilot olduğunu mu gösterir..Mantığa bak hizaya gel.Davidsonun altındaki araçlar şumide olsaydı ne olurdu acaba.özellikle de 2007 deki mp4 22 isimli araç şumide olsaydı ne olurdu.Şumi o araçla 2007 brezilyada gülünç duruma düşermiydi acaba.
    Davidsonu reno veya mercedeste görmek lazım.Davidsonu baba desteksiz görmek lazım.
    2007 deki 17 yarışın 10 tanesinde alonso davidsonun önünde bitirmiştir.
    271 adet f1 pilotunun katıldığı oylamada veya ankette alonso dünya 9.cusudur. davidson ise 17.sıradadır.
    sen kimsin de bu sıralamayı değiştirmeye kalkıyorsun.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    davidson gp2 de yarışırken rondennis gizli gizli f1 aracı sürdürüyordu.
    Davidsonu öyle kindar,alaycı ve bencil yetiştiriyordu ki bunu o zamanlar bile anlamak mümkündü.Davidsonun alaycı ve kibirli davranışlarına bikaç örnek vereyim.
    gp2 de yarışırken pike kaza yapmıi strofor bariyerlere girmişti.Davidson,kaza yapmış olan arkadaşı için aynen şöyle dedi:'''Konuşamıyordu muhtemelen ağzı köpük doluydu'''
    İstanbulda 2redbull pilotunun kazası sonucu demeci:''Sanki 3D film izledim''
    Çinden sonra demeci:''Şumiyi geçmenin diğerlerini geçmekten farkı yokmuş.''
    2007 de ise en büyük hayalinin şumi ile yarışmak olduğunu söylemişti.
    valensiyada kobayaşinin son 2 tur kala lastik değiştirip alonsoyu geçtiğinde ise aynı tarz alaycı yaklaşımını sergilemiştir.dev ekrandan ve başka dünyadan bahsetmiştir.
    gridde diğer pilotlarla alay eden kendini beğenmiş başka kim var ki.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2005 de f1 aracı kullanmaya başlamış ve çocukluğundan beri mclaren himayesinde yetiştirilmiştir.Bugüne kadar vasat bir araca binmemiştir.Sürekli gelişim gösteren araçlara binmiştir.Hiçbir zaman ve hiçbir dönem bindiği aracın gelişimi durdurulmamıştır.Çift baba himayesinde özel olarak üzerinde durulmuştur.Bütün bunlara rağmen 2007 brezilyaya rakibinin 7 puan önünde gelip üstüne birde ilk çizgiden start alıp şampiyonluğu orada bırakmıştır.Halbuki kafası çalışsaydı 4 veya 5 .lik bile kendisine yetecekti.Ama kendisinden gömlekce üstün adamlara kafa tutunca şampiyonluk da gitti.Özel eğitim görürken atladığı diğer nokta da yalan söylemenin ne kadar adice bir hareket olduğuydu.

  26. —- "Lewis Carl Davidson Hamilton" —
    Katıldığı yarış sayısı: 65
    Yarış dışı kalma oranı: %9.23

    —————"diaz"————-
    Katıldığı yarış sayısı: 154
    Yarış dışı kalma oranı: %19,5

    neden oran veriyorum?

    Malum Hamilton daha 4. sezonunda, diaz ise 9 (2001 ve 2003-2010)sezondur f1'de. biri 65 yarışa katılmış, biri 154 yarışa. bu tip durumlarda ikili arasındaki farkı öğrenmek istediğinizde oranlara baş vurursunuz. çünkü yarış sayıları eşit değil.

    Aslında gayet iyi niyetliyim. neden mi?

    eğer 2 pilot arasında daha iyi bir kıyas yapacaksanız ikilinin pistte birbirlerine rakip olduğu yılları esas almanız ve yarış sayılarını birbirine eşitlemeniz lazım. yani 2007'den itibaren. oradaki oranlar Hamilton adına çok daha iyi. (onları da hazırlayıp daha sonra yayınlarım)

    fia resmi sıralaması

    2007
    2-Hamilton
    3-Diaz

    2008
    1-Hamilton
    5-Diaz

    2009
    5-Hamilton
    9-Diaz

    2010
    2-Hamilton
    3-Diaz
    (tabii burada iş henüz bitmedi)

    Kısacası 4 sezondur. Hamilton önde. iyi diye tanımlanan bir pilot için açıklaması zor bir durum. yani 4 sezondur gerisinde olduğun bir pilottan daha iyi olduğunu nasıl izah edebilirsin.

    oranda da, sonuçta da diaz, Hamilton'ın çok çok uzağında, yakınında bile değil.

    Lewis Carl Davidson Hamilton: 7 ocak 1985
    diaz: 29 Temmuz 1981

  27. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Gridde Alonsonun tozunu attırabilicek bi pilot yoq malesef…

  28. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    fernando alonso :2 dünya şampıyonluğu 24 yarış galibiyeti 19 pole pozisyonu 59 podyum

    hamilton(karaoğlan):1 dünya şampıyonluğu 14 yarış galibiyeti 19 pole pozisyonu 34 podyum

    can budy konuştukça batıyosun sus

  29. —- "Lewis Carl Davidson Hamilton" —
    Bir yarışı birinci bitirme oranı: %21,5
    …………..Pole kazanma oranı: %26.2
    ………….Podyuma çıkma oranı: %52,3
    ……Yarış başına ortalama puan: 6,738

    —————-"diaz"—————–
    Bir yarışı birinci bitirme oranı: %15,6
    …………..Pole kazanma oranı: %13,0
    ………….Podyuma çıkma oranı: %38,3
    ……Yarış başına ortalama puan: 4,824

  30. Yıl 2007 Ron Dennise sorarlar Lewis ve Alonso nasıl anlaşıyor sezonun ikinci yarışı iyi anlaşıyorlar gayet bir birlerine uyumlu pilotlarımız var der sonrada ama yarın bir gün bir birlerini yenmeye başladıklarında araları nasıl olur bunu hep beraber göreceğiz der ve de gçrdük.İş mefeat çıkarı geldiği zaman arkadaşlık dostluk fos olur gider :))

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bencede Nebuchadnezzar haklısın çoluk çocuk alonsoya laf edio ama onların laf etmesi alonsonun ne olduğunu değiştirmez boş konuşuyolar:D

  32. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gelmiş geçmiş en iyi 10 formula 1 pilotu! Tüm zamanların en iyi formula 1 pilotları:

    1- AYRTON SENNA (BRAZİL)
    2-MİCHAEL SCHUMACHER (GERMANY)
    3-JUAN MANUEL FANGIO (ARGENTİNA)
    4-ALAİN PROST (FRANCE)
    5-JİM CLARK (BRİTAİN)
    6-JACKİE STEWART (BRİTAİN)
    7-NİKİ LAUDA (AUSTRİA)
    8-STİRLİNG MOSS (BRİTAİN)
    9-FERNANDO ALONSO (SPAİN)******
    10-GİLLES WİLLENEUVE (CANADA)

    Bu listeden de anlaşılacağı gibi Fernando Alonso 9.sırada yer alıp dünyaya kendini kabul ettirmiş ve efsanelerin arasında yerini almıştır. Bir kaç çapulcunun iyi olmadığını söylemesi hiç bişeyi değiştirmez.Tüm dünya asıl olan gerçekleri biliyor.

  33. burak bocek avatarı

    Evet ama atladığınız bir nokta var.Siz sene başında Massa hadi koçum aslanım göster şuna Aloyu geçicek yok Kimiyi geçti bilmem ne özellikle sıralama turlarında çok şey bekliyordunuz ama öyle olmadı.Massa bariz şekilde Alonso'dan perfonmans olarak geride kaldı ve bunu söyleyenler şimdi ortalıkta pek gözükmüyorlar.Benim için kimin geçtiği önemsiz umutlarınızı her gün farklı pilota bağlamayın ve Massayı küçük görmeyin.Adam çok tecrübeli tamamı şampiyon pilotlarla yarıştı zaman zaman şampiyonada sona kadar güreşti zaman zaman takım arkadaşını geçti.Demekki oda gayet başarılıymış.Kubica gelirse bu Ferrari için iyi olabilir.Alonsoyu geçmesi yada Alonso nun geçmişte kime geçildiği umrumda bile değil.Ben bize pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu getirebilecek bir araç ve pilot dizilimi istiyorum.X pilotuda gelse sonuna kadar kendini vermeli işe.Bu sene Alonso bunu başarıyor ama çokta hata yaptı.Bunu baskıya bağlıyorum ben ama Kubica Ferrari için çok iyi bir seçim olabilir.Massa nın kalmasıda yine iyi olabilir.Bir çırpıda onu yollamak yaptıklarını unutmayada gerek yok.Mevcut dizilim sonuç vermeye başladı sezon bitsede.

  34. takım alonsoya lewise gösterdiği ilginin %10 gösterseydide görseydik kim daha iyi.(tüccar) ron alonsoya karşı yarıştıklarını açık ve aleni bir şekilde dile getirirken dahi puan olarak alonsoya üstünlük kuramadı.hatta ve hatta o çok beğendiğiniz 2. pilot massa kimiye yol vermeseydi şöyle tüccar rona tokat niteliğinde bir cevap olacaktı ama olmadı. sağlık olsun herkes biliyor o zamanlar ne olduğunu eskileri açtırmayın tekrar.

  35. -alex yoong
    -tarso marques
    -jarno trulli
    -jacques villeneuve
    -giancarlo fisichella
    -nelsinho piquet (takım arkadaşı için gerekirse ölür)
    -romain grosjean
    -felipe massa

    bu listeye aykırı olarak

    çaylak sezonunda "Lewis Carl Davidson Hamilton"

    diaz nerdeyse tüm kariyerinde kendisine gümüş tepsi ile sunulan ve genel itibariyle oldukça silik takım arkadaşlarıyla yarıştı ve kendisini gerçekten iyi bir pilot sandı.
    sadece birinde takım arkadaşıyla mücadele etmek zorunda kaldı ve bundan hiç hoşlanmadı ve sandığı kadar iyi olmadığını anladı.

    ve hoşlanmadığı durumlarda neler yapabildiğini hepimize kanıtladı.

    kısacası kubica ya gümüş tepsilerden hoşlanan biri olacak ya da red bull'dan ayrılacak olan mark webber'in yerine oturacak.

  36. ben ferrari nin alonso ya " biz X pilotu alıcaz. sen ne dersin?" diye soracağını sanmıyorum. ayrıca alonso nun bu transferden şikayetçi olacağını da sanmıyorum. geçenlerde de söylemiştim. alonso ile kubica arasındaki iletişim çok güçlü. çok iyi anlaşıyorlar. bu takımada olumlu yansıyacaktır. yani ben du değişimin olması taraftarıyım. ferrari ye kubica gibi güçlü bir pilot lazım. alonso ya kafa tutabilecek. telsizden alonso senden hızlı lafını duymayacak pilot gerekli. bide olayın şu tarafıda var. renault a kimi nin gelme olasılığıda var. belki kubica bundan hoşnut değildir ve ferrari de en iyi dostunun yanıda olmayı tercih edebilir.

  37. Gridde Alonsonun tozunu attırabilecek pilotlardan bir tanesi de Kubica olduğundan, Alonso Ferrarideyken onun Ferrariye gelmesi zor.

  38. Alonso böyle bir şeyi istemeyecektir.

  39. ferrarinin şampiyonluk mücadelesinde karışmaması için massa kalmalıdır. Çünkü alonso massa'dan bariz hızlı her sıralama turunda açık ara fark atıyor. Kubica'ya emir vermek zor hep kazanmak isteyen zorlayan pilot. Ama Alonso ile çk iyi arkadaşlar karışmayabilir de.

  40. Kubica nın ben de 2. pilot statüsünü kabul edeceğini zannetmiyorum.
    " Tüm söylentileri tabiki okuyorum ancak sonunda önemli olan tek şey kazanmak" dedikten sonra hele hele hiç sanmıyorum.Ayrıca geçen yıl sanırsam takımıyla ilgili bir kaç sivri açıklamalar yapmıştı.Takımın gelişiminin zayıflığından ötürü.Tabi paranın kudreti her şeye nail artık bu devirde bu durumu da es geçmemek gerek.

  41. burak bocek avatarı

    Kimi'nin de anlaşması vardı 2010 için ama ne oldu?

  42. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kubica Renault'u iyi yerlere taşıdı.Skandal sonrası Kubica sayesinde iyi toparlandılar.Şimdi böyle bir pilot, ikinci pilotluk görevini mi üstlenecek…Potansiyelini tamamen gösteremeyecek.Böyle bir durum Kubica'ya yakışmaz bence.

  43. Ertan Akkaş avatarı

    F1'in derinden, sessiz ama en büyük sorunu belkide; Para için yarışan pilotlar ! Eski zamanları güzel yapan paraya düşünmeyen sadece yarışabilmek için ölmeyi göze alabilen pilotlardı.

  44. Anlaşmalar imzalanmış.renault ciddi bir takım artık bırakmaz

  45. Massa ferraride yılda 14 milyon dolar para kazanıyor,sauberde yada başka bir yerde alacağı maximum 2 milyon dolar,o yüzden ikinci pilot olsa dahi ferraride kalmak isteyeceğini düşünüyorum,zaten iki üç yıl daha yarışsa dünya para kazanır ondan sonra istediği yere gider.

  46. Massa Sauber'e gitse iyi olur da Kubica 1-2 yıl daha Renault'da kalmalı bence.

  47. Kubicanın kendi bileceği bir iş bu. Ajda Pekkan’ın dillere destan şarkısında olduğu gibi, kimler geldi, kimler geçti… Ne Schumacher’ler, ne Alonso’lar, Button’lar, Trulli’ler, Villeneuve’ler, ne Alain Prost’lar ve Damon Hill’ler!

    Hemen hepsi de tarih yazmış pilotlardı; 1992-2006 arasında Renault F1 Team’e sayısız şampiyonluklar kazandırdılar.

    Hele efsanevi pilot Michael Schumacher! Alman sürücü, ilk şampiyonluğunu Renault pilotuyken aldı. Yıl: 1995. Benetton ile F1 Dünya Markalar Şampiyonluğu’nu elde eden Renault o yıl tam 14 birincilik kazanmış; Michael Schumacher da Renault formasını giydiği etapların sonunda Dünya Pilotlar Şampiyonluğu’na uzanmıştı.Diyeceğim şuki gidene kapımız her zaman açık ikinci pilotluğu kabul etmiş gitmek isteyen birini tutmak çok saçma olur çünkü Renault da ikinci pilotluğu kabul etmiş bir kişinin işi olmaz Kim diyebilir ki burda Kubica Ferrari ye geçince birinci pilotluğa oynar?Bence oynayamaz oynaması için en sesinin arksasına görmesi gerek ben şunuda biliyorum Kubica malezyada Ferrari ile anlaştı saten 2012 için ama bunun burası F1 ne olacağı belli olmaz herşey olabilir.Sonuna Kadar Renault F1

  48. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    massa için daha iyi bencede sauber'e dönmeli yoksa bu ferrari kariyerini mahvedecek. şampiyonluk savaşı vermiş birine 2.pilotluk yaptırmaya hakları yok. kubica'nın gelmesi iyi olur çünkü o daha dominant bir pilot 2.pilotluk yaptıracaklarınıda sanmıyorum. takıma geldiğinde açık açık söyler zaten.

  49. murat levent avatarı

    "Ferrari diğer takımlara benzemiyor. Duygular ve tarih yegane. Her pilotun Ferrari'de yarışmayı istediğini düşünüyorum."

    Bu cümleden sonra seneye ferraride görürsek hiç şaşırmak kubica yı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir