Webber'in, Rakiplerine Göre Yeni Motor Avantajı Olacak

yazar:

kategori:

Ferrari’den Fernando Alonso ve Felipe Massa şu anda 8. motorlarına ulaşmış durumda ve eğer bir tane daha yeni motora ihtiyaç duyarlarsa 10 sıra cezası alacaklar.

Stefano Domenicali: “Yeni motoru ilk defa Monza’da kullanıp, sonrasında ömrünü idare etmeyi tercih ettik.”

McLaren’den Lewis Hamilton ve Jenson Button ise 7. motorlarında. bu yüzden her birinin yedekte birer motorları mevcut.

Webber: “McLaren pilotları birer tehdit. Çünkü motorlarındaki dayanıklılık konusunda biraz daha iyiler ve senenin sonunda ne olacağını bilmiyoruz.”

Şimdiye kadar 7 motor kullanan diğer takımlar Mercedes, Force India, Toro Rosso, HRT, Virgin ve Lotus pilotlarının yanı sıra Williams’tan Nico Hulkenberg ve Sauber’den Kamui Kobayashi.

Sebastian Vettel ‘in yedekte sadece 1 motoru kalmış olmasına rağmen takım arkadaşı, şampiyona lideri Webber’in 2 motor hakkı bulunuyor.

Webber: “Eğer referans Monako ise, Singapur’un bize uygun olması gerek.”

“Form çizelgesi üzerinde performans, biraz değişim gösterdi ama kağıt üzerinde önümüzdeki birkaç pist, bizim için daha iyi görünüyor.”

İki motor hakkı bulunan diğer isimler ise Renault pilotları ve Williams’tan Barrichello.

Sauber’den Pedro de la Rosa, geçen ay Belçika’da haklarını doldurmuş ve sıra cezası almıştı. Onun yerine şimdi Nick Heidfeld geçti. Bu da demek oluyor ki Alman pilot, motor değişiminde ceza alacak.


Yorumlar

  1. Renault motorunun güç dezavantajı yanında avantajlarıda var bunu hep söylüyoruz, redbull ve lotus boşuna renault motoru istemiyor. Bide güncelleme izni verilirse güç problemide çözülür işte ozaman süper olur 🙂

  2. Renault motorununa güvenim sonsuz viraj çıkışlarında en iyi çıkışı yakalayan bir motor yakıt konusunda en cimri olan bir motor Kubicada petrovda altıncı motorlarında.Webber bu konuda rakiplerine göre çok avantajlı monzada Ferrari 3 antrenmanlarında yeni motoruna geçtiğinde nasıl hızlandığını görmüştük son 5 yarış kala bu düşünüldüğünde webber daha sağlam temeller ile geliyor.

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari'nin daha önce kullandığı motorlar ne alemde bilmiyorum ancak brezilya ve abu dhabi hızlı pistler ve sorun yaratabilir.

    mclaren pilotları ve vettel'de önümüzde 2 yarışta motor sorunu yaşarlarsa aynı potaya girerler ve bu gerçekten büyük risk.

    bu kural 19 yarışlık takvime dar gelmekte, 2011 ylında takvimde 20 yarış olacak ve bu 8 motor kuralında değişikliğe gidilmeli

  4. serdar yakut avatarı

    bu haber newey otomobillerinin hızlı ama kırılgan imajının bu sezon için geçerli olmadığını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir