Massa, Ferrari'nin Formunun Devam Etmesini Umuyor

yazar:

kategori:

Ferrari, son 4 yarışta en fazla puan toplayan takım oldu ve yakalanan bu form, Alonso’nun şampiyonluk umutlarını yeşertmesini sağladı.

F10’un, özellikle yeni ön ve arka kanat ile yeni zeminin dahil olduğu aerodinamik paket sayesinde Singapur’a uyum sağlaması beklenirken Massa, şampiyonluk şanslarını arttırabilmeleri için takımın şansı konusunda iyimser ama aynı zamanda temkinli.

Massa: “Singapur’da, önümüzdeki 5 yarışta rekabetçi olabileceğimizi umuyorum. Ama her zaman hazır olmalı ve rakiplerimizi kontrol etmeliyiz. Bütün şampiyona boyunca çok ama çok güçlü bir Red Bull gördük ve McLaren, bazı yarışlarda çok güçlü iken bazılarında biraz daha az rekabetçiydi.”

“Bu yüzden, şundan emin olmalıyız: Çıkılan her yarışta, her şey için tamamıyla hazır olmalıyız. Monako’da rekabetçiydik; bu yüzden Singapur’da da rekabetçi olacağımızı umuyorum”

Bununla birlikte Massa, kendisinin şampiyonluk şansının kalmadığını kabul ediyor.

Massa: “Şampiyona boyunca bazı iniş çıkışlarımız olduğunu hissediyoruz. Puan alamadığım üç tane çok kötü yarışım oldu: Kanada, Valensiya ve Silverstone”

“İyi puanlar alabileceğimiz yarışlardı ve şampiyona için iyi bir konuma gelebilirdik. Bu yüzden şampiyona açısından pek iyi olmadı. Ama son dört yarışta diğerlerinden fazla puan aldığımız da bir gerçek. Beş yarış kaldı ve son dört yarıştaki gibi devam edebileceğimizi umuyorum”

Massa, Singapur’da yeni şasiye sahip olacak ama bunun, formunda bir fark yaratmasını beklemiyor.

Massa: “Şu anda F1’de sahip olduğumuz teknoloji ile şasi değiştirdiğimizde değişim olmayacağını düşünüyorum. Şaside sorun olduğunda bunu görebilirsiniz. Ama bir şampiyona sırasında her halükârda şasiyi 2-3 kere değiştirebiliriz ve normal olarak hepsi de aynıdır”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir