McLaren: "Yüksek Yere Basma Kuvveti Sorunu Çözüldü"

yazar:

kategori:

Yüksek yere basma kuvveti gerektiren son yarış Macaristan’daydı ve McLaren orada zayıf bir sonuç almıştı.

Bununla birlikte Prew, bu hafta sonu McLaren’in Red Bull ve Ferrari ile mücadele etmesini beklediğini belirtti.

Prew: “Büyük bir hafta sonu olacak, özellikle de yüksek yere basma kuvveti, düşük hız için referans aldığımız Macaristan’daki zayıf tempomuzla yaşadığımız zorlukların ardından. Red Bull, Ferrari ve bizim aramızda bir rekabet olmalı”

Prew ayrıca FIA’nın ön kanat ve zeminle ilgili yeni testlerin, Red Bull’un Macaristan’daki gibi egemen olmasının önüne geçeceğini düşünüyor.

Prew: “Karoser ile ilgili şimdiki kurallar, artık herkesin eşit şartlarda olduğu anlamına geliyor. Eğer gerçekte böyle bir şey varsa Red Bull ve Ferrari’nin elinde olduğuna inanılan o avantajın artık ortaya çıkması daha zor.”

“Çok yakın olacağını düşünmek isterim ama hepimizin nerelerde olacağını söylemek için biraz cesur olmak gerek.”

Prew, Singapur’da beklenen gelişimin, güncellemelerin yanı sıra önceden araca eklenmiş yeni parçalardan daha fazlasını elde edebilmenin görülmüş olmasından kaynaklandığını ekledi.

Prew: “Fazlaca güncellememiz var ama bunun yanında Macaristan’dan bu yana aracımızı ve ondan faydalanmayı anladık, ondan nasıl yere basma kuvveti elde edeceğimizi gördük. Farkı kapatabileceğimiz konusunda iyimseriz ve rekabetçi olmayı umuyoruz”

“Macaristan’ın ardından tempomuzun gerektiği gibi olmadığını gördük. O zamandan bu yana aracımıza birçok yenilik ekledik. Bazıları zaten Spa ve Monza’da araçtaydı ve öyle kalacak.”

“İlave olarak burada Singapur’da da yeniliklerimiz olacak: yeni bir ön kanat ve yere basma kuvvetini geliştirecek diğer donanımlar”

“Yeniliklerin bazılarının işe yaradığını biliyoruz. Çünkü, her ne kadar da farklı yere basma kuvveti seviyelerinde olsa önceki yarışlarda bunu gördük. Son 6 haftada araca eklediklerimizin, farkı kapatmada yeterli olacağında umutluyuz”


Yorumlar

  1. F kanalsız yarışan bir Hamilton monzada 53 turu, sonucu ne olursa olsun tamamlayabilseydi, elimizde harika bir veri öbeği oluşacaktı.

    Her yarış araçta yeni şeyler deneniyor ve sınanması için pazar günü en önemli nokta, kısacası testin yasak olduğu bir sezonda ilk tur yarış dışı kalmak bir sonraki yarışıda olumsuz etkiliyor.

  2. Mclaren herzamanki gibi politika yapıyor.ben şahsen inanmıyorum.ama şunu da belirtmek isterim en akıllı yöneticiler açık ara mclaren ne zaman ne konuşacakları önceden hesaplanmış çok akıllı adamlar.takdir ediyorum

  3. serdar yakut avatarı

    yarış için faydalı olacaktır.ama tek turda redbullu geçebileceklerini düşünmüyorum.

  4. Araç hızlı yön değiştirmelerde sorun yaşıyordu bu sene. Özellikle yüksek donforsda. Yeni ön kanatla çözmüşüzdür inşallah.

    Ama Red Bull gibi olucağını zannetmiyorum. Fakat Singapur da Macaristan değil bu arada.

  5. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Keşke yağmur olmasa da araçların son performansını görebilsek.. Ama zor görünüyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir