Alonso Mclaren Pilotlarını Eleştirdi

yazar:

kategori:

Fernando Alonso bugün sıralamalarda son hızlı turuna engel olan Mclaren pilotlarını eleştirdi. Her iki Mclaren pilotu bu olaydan sonra yapılan incelemede suçlu bulundu ve 5 sıra cezası aldı.

Alonso "4. virajda 4 araç vardı ve yine oralarda 2 Ferrari aracı daha vardı ve sanırım 6 araç vardı toplamda."

"Bunlardan 4’ü yarış çizgisinin dışındaydı ancak iki araç yarış çizgisi üzerindeydi. Bunlar Mclaren’lerdi." dedi.

Alonso ayrıca araçlar arasındaki hız farkından dolayı çok tehlikeli bir durumun oluştuğunu söyledi.

Alonso "Bu olanlar bu seneki Q 3 kuralları yüzünden oldu. Pilotlar farklı zamanlarda, farklı yerlerde yarışı tamamladı ve şanssız bir durumdu."

"Onlar hızlı turlarını bizden biraz önce tamamladılar ancak bu benim için en kötü şeydi. Onlar yaklaşık 60 km/sa hızla gidiyordu biz ise yaklaşık 300 km/sa hızla gidiyorduk ve hız farkı çok büyük olduğu için o kadar büyük tehlikeliydi." dedi.


Yorumlar

  1. ben kaçmadım üye olmayanlar yorum yazamıyodu bnde ondan yazamadm tmm mı ayrıca takımmımın performansından son derece memnununm bız ztn ılk 2-3 yarıs ıcın pek bısy beklemıyoduk muhendıslermzde bunu soyledı avrupa yarıslarını beklyrz fernandonun da dedgı gıbı r28 cok yuksek potansıyele sahıp yeterkı bunu su yuzune cıkarılım ozmn buyuk takımlarla mucadele edblrz bıraz sabır;)

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet bu sıralama formatı böyle devam ederse daha çok sorunlar olur. eskisi gibi pilotlara 1 saat içinde serbest 12 tur atılmasına izin verilmeli.

  3. gülhan ertürk,, öncelikle sıralama formatına ve SC kuralına herkes gibi McLaren taraftarları da ŞİDDETLE karşı. (en azından savunana denk gelmedim) ikisinin de en kısa sürede doğru düzgün bir hale getirilmesi gerek. ikincisi McLaren'e verilen cezaya itirazı olan da yok. üçüncüsü böyle birşeyi kimse bilerek yapmaz hele hele Alonso geçen yıl pitte beklediği için 5 sıra ceza almışken ve 1 hafta sonra vites kutusu tanımı yüzünden takım ceza almışken ve böyle kötü tecrübeleri varken üstelik FİA ile ilişkileri hiçten bile daha azken McLaren takımının ceza alacağını bile bile pilotlarına engelleme yapın dediğini mi söylüyorsun? ya kusura bakma ama sizin televizyon 2 sezondur yarışları iyi göstermiyor herhalde!

  4. bu cezadan en sevindigim nokta yarısta alonsoyu her iki aracımızında gececek olması (tabi startta kaza bela olmazsa) ve gectiklerinde tv karsısında guluyor olmakla beraber burda pilotlarımızla ilgili ileri geri konusan kisilerin yuz halini kafamda canlandıracam. :))sabısızlıkla bekliyorum yarını..

  5. abdullah haksizda bi elestiri yapmamis yani degilmi inceden yada kalindan :))

  6. Alonso konuşsa da konuşmasa da ceza haklı bir ceza. 2005 İtalya'da Alonso'ya da ceza verildi mesela (sanırım Massayı engelledi iddaasıyla). Yani herkese de verilebiliyor ceza.

  7. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Asıl car car konuşan sizsiniz. Üstelik boş konuşuyorsunuz. Adam haklı bir eleştiri yapıyor ki zaten eleştirdiği gerekçeyle bu iki pilot ceza alıyor. Aslında Q2'de de Massa ve Kovalanien gereksiz yere piste çıkıp gereksiz yere trafik yarattılar.Son turlarını atarak ilk 10 içine girmeye çalışan pilotların turlarını engellediler. SC piste girdiği için ideal piststopunu yapamayan veye yakıtı bittiği için pite girene adaletsizce ceza verince bir şey demiyorsunuz.Geçen yıl Kanada'da Alonso ve Rosberg, bu yıl Avustralya'da Rubens ceza aldı.Ama diğer pilotları engelleyen ve bunları kasıtlı yapması muhtemel iki pilota toz kondurmuyorsunuz. Kabahati yine Alonso' ya atın. Bravo sizin ki de zor iş gerçekten.

  8. yasing de mi ya? nerde hakkaten ya? bizi izliyorsan selamlar kardeş :))

  9. bir tek yasin degil bir çok daha renaultcu vardı onlarda ortalıkta yok renault gücünü saklıyor diyenler vardı ortalıkta yoklar.

  10. yasini buralardan renonun performansı ortaya çıkınca kaybettik 😀 reno bu sene podym yaparsa ozaman yapamazsa gelecek sene testlerde görürürz diye tahmin ediyorum 😀

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Alonso yarıştan önce konuşuyorsun yarıştan sonra konuşuyorsun yeter yahu yeter sus be gülüm herşeye bir beyanat veriyorsun kastın artık sanki bu adama renaulta konuşsun diye aldılar ,baktılar bu sene renault performans olarak konuşulmuyor aldılar belki bizi konuşurlar diye bu arada renault satışlarında artış varmı bilgisi olan arkadaş yazarsa sevinirim :))

  12. car car konuşmasa herkes sevecek ama, adam antipatik olmak için herşeyi yapıyor. 2005 deki mutlu günleri çabuk unuttu. yüzü mahkeme duvarı gibi hiç gülmüyor. centilmen ol biraz. zamanında schumacher ve hakkinen de ezeli rakiplerdi ama birbirlerini yarıştan sonra kutlar tebrik ederlerdi. şimdi nerdeee..

  13. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    yasin'in kulaklar çınlamıştır şimdi :)))

  14. yasin vardı buralarda ne oldu ona her sene aynı şeyi yapıyor bu sene bizim parçalıcaz diyor sezon öncesi sezon başlıyor adam piyasada yok…

  15. Alonso hadi iyisin yine kafa ütüleyecek bir malzeme buldun. Bakalım sene sonunda "kendimi evimde hissediyorum" dediğin takımına neler sayarak ferrariye geçmeye çalışacaksın…

  16. ogun savaş avatarı

    İşine bak Aloo

  17. "Bunlardan 4'ü yarış çizgisinin dışındaydı ancak iki araç yarış çizgisi üzerindeydi. Bunlar Mclaren'lerdi." dedi.

    burda eleştiri var fatih abi işte inceden inceye:)

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ben burada bir eleştiri göremiyorum.varsa da mclaren pilotlarına degil kuralı koyanlara gelmiş bu eleştiri..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir