Heidfeld: "Gelecek Planlarım Belli Değil"

yazar:

kategori:

33 yaşındaki pilot, sezonun ilk bölümünü Mercedes GP yedek pilotu olarak geçirdi. Daha sonra Pirelli ile lastik testlerine çıkan Heidfeld, Sauber ile anlaşarak De la Rosa’nın yerine takıma dahil oldu.

Bu sezon Singapur GP ile yarışlara dönen Alman pilot, Sauber ile sadece bu sezonun sonuna kadar zamanı kapsayan bir anlaşmaya imza atmıştı.

Heidfeld: “Geleceğin net değil. Anlaşma sadece son 5 yarışı kapsıyor ama açıkçası yarışlara dönmeme ve güçlü performans göstermeme yardımı olacaktır.”

“Bazıları Pirelli ile kalabileceğimi söylüyor ama benim için bir şey net: Eğer geri dönme şansı yakalar ve iyi bir aracım olursa hiç kaçırmam”

Heidfeld, Sauber’in bundan sonra düzenli olarak puan almayı hedeflemesine rağmen Singapur için kendisine hedef belirlemedi.

Heidfeld: “Amacım, durumdan azamisini elde etmek. Aracı hiç sürmediğim için ne kadar iyi olduğunu değerlendirmesi zor. İlk hafta sonunda aracı ve lastikleri çabucak öğreniyor olacağım”

“Yer olarak kendime pek hedef belirlemem. Çünkü Red Bull gibi en hızlı araca sahip olmadıkça bunu düşünmek anlamsız; o zaman belki kazanmak istiyorum dersiniz”

“Diğer takımların ne kadar iyi olacağını bilmiyoruz. Teknik bir sorun yaşayıp yaşamayacaklarını, havanın nasıl olacağını bilmiyoruz. Göz önünde bulundurulması gereken binlerce şey var. Pozisyon açısından yaptıklarımdan mutlu muyum değil miyim, buna yarış hafta sonunun ardından karar vereceğim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir