Barrichello: "2009'daki Başarı Şimdinin Garantisi Değil"

yazar:

kategori:

Ama Brezilyalı pilot, takım Singapur’a getirdiği yeniliklerle hafta sonuna olumlu bir bakış açısı ile yaklaşıyor.

Barrichello: “Araca eklediğimiz yenilikler temelinde birçok olumlu şey var. Üzerine bakmamız gereken şeyler bunlar.”

“Bütün tecrübeme dayanarak yapamayacağımız tek şey, geçen seneki momentumu bu seneye taşıyamayacağımızdır. Tamamıyla yeni bir yıl, yeni bir araç, her şey yeni ve farklı rakipler. Bu yüzden (2009’daki) noktadan başlayacağımızı düşünmüyorum”

“Ama yarışı evde tekrar izledim ve bu beni tetikledi. Büyük hedeflerle başlayacağım ama normal hislerle.”

Nico Rosberg, geçen sene Singapur’da sıralamayı 3. tamamlamış ve yarışta da ceza almadan önce güçlü bir performans ortaya koymuştu.

Williams, bu hafta sonu için senenin son büyük güncelleme pakedini üretti. Bu pakette yeni bir zemin, yeni bir ön kanat da bulunuyor.

Barrichello, yağmurlu MotoGP etkinliğinde yaşanan sorunlar nedeniyle yağmur-gece ışıklandırması kombinasyonu karşısında biraz temkinli.

Barrichello: “Çok kaygan bir pist ve şansımız var ki pistte yeteri kadar iyi bir iş çıkardılar ve önceki gibi tümsekler artık yok”

“Burada ıslak zemin tecrübemiz yok. Bu yüzden lastiklerin ve görüşün nasıl olacağını anlamamız gerek. Eğer yağmur yağarsa, mesela Brezilya tipinde, görüşte sorunlar yaşayabiliriz. Suyun püskürme etkisinden değil, vizöre gelmesinden.”

“Dürüst olmak gerekirse bu konudaki tek tecrübem go-kartlar. Yağmurun yağdığı 12 saatlik bir yarış olmuştu ama suyun püskürme etkisi yoktu. Yani durumu bilemiyorum. Bekleyip görmemiz gerek.”

Williams pilotu ayrıca geleceği konusunda eskisi kadar net konuşmasa da 2011’de takımda kalmasının büyük olasılık olduğunu ekledi.

Barrichello: “Bunu Sam )Michael) veya Adam’a (Parr) sormalısınız. Ben yeteri kadarını söylemiştim. İşimi yaptım ve oldukça soğukkanlıyım. Gelecek sene için kendimi takımın dışında görmüyorum. Ama ne söylemek istediklerini onlara sormalısınız. Ben yeterince konuştum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir