Ecclestone, Madalya Sistemi İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

Sezonun bitmesine 5 yarış kala 5 pilot şampiyonluk mücadelesinden kopmadı ancak Ecclestone, en çok kazananın şampiyon olmasını önerdiği madalya sisteminin daha iyi olacağını düşünüyor.

Ecclestone’a göre en çok yarış kazanan isim şampiyon olmalı ve galibiyette eşitlik olursa o zaman 2. ve 3.lüklere bakılmalı.

Ecclestone “Eğer puan sistemine bakarsanız çok büyük fark olmadığını görürsünüz. Eğer eski puan sistemi olsaydı yine tam olarak aynısı olurdu. Bu tuhaf.”

“Belki şimdi uyanıp benim madalya sistemimi düşünürler. Çünkü şu anda Mark’ın 4 diğer ikisinin 3, diğer ikisinin 2 madalyası olurdu ve şampiyonluk mücadelesi en sonuna kadar gidebilirdi.”

“Bu sefer önerimi kabul edebilirler. Şimdi neler olabileceğini görecekler. Bekleyip görelim.” dedi.

Singapur için konuşan Ecclestone “Burada kazanan daha iyi bir konuma geçecek.”

“Kimin kazanacağını dürüst olmak gerekirse söylemek istemiyorum. Açıkçası Mark’ın iyi şansı var ve Red Bull’un burada çok hızlı olacağını düşünüyorum bu yüzden şu an için Red Bull’lardan birisi favori.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. Ben 2003 sezonundan beri Formula 1 izliyorum, madalya sisteminin hiçbir şekilde heyecanı artıracağını düşünmüyorum. 2003'te eğer bu sistem olsaydı, Schumacher japonya'da 1 puana ihtiyaç duymazdı, 2004'te Belçika'da değil 3 yarış önceki İngiltere'de şampiyonluğunu ilan ederdi. 2005'te son yarışa kalırdı ama 2010'daki puan sistemi olsaydı benzer bir heyecan yaşayabilirdik. 2006, 2007 ve 2008'de zaten son yarışa kaldı şampiyonluk. 2009'da Japonya'da, yani 1 yarış önce Button kutlama yapardı ve 2010'da da zaten başa baş bir mücadele izliyoruz. Yani ben ekstra bir şeyler katmasını geçtim, bazı sezonlarda heyecanı düşürür bu sistem.

  2. serdar yakut avatarı

    mr.ecclestone lütfen şu para işleri dışında hiç bir şeye karışma

  3. F1'in 3 araba yarıştırmaktan sonra görüp görebileceği en saçma karar. Bence motorlar falan dışında bu kararların çıkması engellenmeli.

  4. Madalya sisteminin bu şekilde olması pek mümkün degil eger ki birinciliklerin degerinin arttırışması isteniyosa 1. sıradaki pilota şimdiki sistemde 40-18-16 şeklinde bir puanlama daha mantıklı olur yani bu olsun demiyorum ama ilk 5 yarışı kazanmış daha sonra bacagı kırılıp yarışlara katılamamış birinin şampiyon olması hiç ilgi çekici degil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir