Webber, Puan Farkını Umursamıyor

yazar:

kategori:

Şampiyonada lider durumda bulunan Webber, 2. sırada yer alan Lewis Hamilton’un 5 puan, 3. sıradaki Fernando Alonso’nun ise 19 puan önünde yer alıyor.

Webber “Liderim. Puan olarak biraz uzakta da olsa mücadelenin içerisinde yer alanlar var. Bir anda pozisyonlar olumlu ya da olumsuz bir şekilde değişebilir. Ancak yine de iyi bir yerdeyz.”

“Mücadelenin içerisinde 2,  4 ya da 8 pilotun olması önemli değil. Yarışı kazanmak için gelirsiniz ve biz bunu yapmaya çalışacağız.”

“Ancak Abu Dhabi’de de 5 pilot olacak mı? 5 pilot hâlâ mücadelede olabilir de, 3’e de düşebilir ya da 1 de olabilir. Biz yarışları bitirip üstte olmalıyız. Abu Dhabi’de de mücadelenin içerisinde olmalıyız.”

“Singapur’a lider gelmek önemli değil, önemli olan Abu Dhabi’ye lider gitmek.” dedi.

Kazanmak istemesine rağmen Webber, her yarıştan puan alması gerektiğini düşünüyor ve bu yaklaşımını değiştirmeyeceğini söylüyor.

Webber “Normal bir yarış hafta sonu gibi yaklaşıyorum. Sezon başında da böyleydi. Aracımızdan en iyi sonucu çıkarmaya çalışmalıyız. Yarış için en iyisini yapmalıyız ve genelde bu oyunda hakettiğinizi alırsınız.”

“Yarış dışı kalmak bizim menümüzde yok. Puan kazanmaya, mümkün olduğu kadar puan toplamaya devam etmeliyiz. Galibiyet de fark yapıyor, burada da hedefimiz bu şekilde devam etmek olacak.”

“Şampiyonada şans eseri lider durumda değiliz, bunu kazandık. Bu hafta sonu da güçlü puanlar eklemek istiyoruz. Pistin bizim aracımıza uygun olması gerekiyor. Geçmişte de tümsekli pistlerde iyiydik. Fark açmaya devam edebileceğimizi düşünüyoruz. Önümüzdeki haftalarda bu önemli olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    webberin ilk şampiyonluk mücadelesi.bundan sonra tecrübesini konuşturup hata yapmadan finishe gelebilecek mi?yoksa elleri titreyip bu yükü kaldıramayacak mı?bekleyip görmek lazım

  2. Lider olduğunu düşünmeden yarışı kazanmaya bakması güzel olur tabii, ama bu sene şeytanın bacağını kırıp yarışı tamamlayabilecek mi merak ediyorum.

    ''Yarış dışı kalmak bizim menümüzde yok.''

    Sezonun geri kalanı için en önemli olan şey bu işte. Bakalım Webber dediğini becerebilecek mi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir