Massa Ferrari'de Motor Sıkıntısı Olmadığını Söylüyor

yazar:

kategori:

İtalyan ekip bu sezon sekizinci motora geçiş yapan tek takım ve bu da sezonun geri kalanında yeni bir motora geçiş yapamayacağı anlamına geliyor. 

McLaren pilotları Jenson Button ve Lewis Hamilton yedinci motorlarını kullanırken, Red Bull pilotu Mark Webber altıncı, Sebastian Vettel de yedinci motoru kullanıyor. 

Sekizden fazla motor kullanan pilotlar yarış öncesinde grid cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

Ancak Massa Ferrari’deki durumun kontrol altında olduğunu söylüyor: “Doğruyu söylemek gerekirse yeni bir motor kullandığımızı görmek zor olacak. Monza’da yeni bir motora geçiş yaptık çünkü o tarz bir pistte buna ihtiyacımı vardı. Ama bu onu kullanmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Biz de diğer takımlarla aynı durumdayız, tamamen aynı.”

Brezilyalı pilot şu anda otomobillerdeki güç sıralamasının ne olduğunu tahmin etmenin zor olduğunu ama istikrarın çok önemli olacağını düşünüyor.

“Bazı pistlerde belki siz daha iyi olursunuz, diğer pistlerde onlar daha iyi olabilir. Bazı pistlerde McLaren biraz yavaş kalıyor, bazı pistlerde ise mücadelenin içindeler.”

“Sıralamalara bakıldığında Red Bull en iyi takım ama yarış içinde bazı durumlarda sorun yaşıyorlar. Bu yüzden bir şey söylemek zor. Bana kalırsa istikrar önemli. Bu yüzden bu konuda çalışmalıyız.” 

Marina Bay’de 2008’deki yarışında güvenlik aracı periyodu nedeniyle yarışı mahvolan Massa burada yine iyi bir hafta sonu geçirebilmeyi umuyor: “Pisti seviyorum. 2008’de sıralamalarda harikaydım. Sanırım ikinci sıradaki pilottan 0.6 kadar daha hızlıydım. Yani burada sürüş yapmaktan zevk alıyorum. Umarım yine güçlü olabilirim.”


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    singapurda massa alonsoya yakın olacaktır.ama geçmesini beklemiyorum

  2. burak bocek avatarı

    Bencede baydı artık Sercan.Millet bizim motora derken kendi motorunu patlatmasa iyi.Hem diğerlerinden 1 motor kadar uzaktayız.Ayrıca bu antremanda tak çıkar olayıda iyi.Yanılmıyorsam geçen sene Vettel benzer bir sorun yaşıyordu ama son 2 yarışta gayet iyidi Redbull.İnşallah işler bizim için sorunsuz gider artık puan kaybına ve hataya tahammül yok

  3. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Motor meselesi de kabak tadı verdi gerçekten.. Massa'nın dediği gibi diğer takımlarla hemen hemen aynı durumdayız.. Sadece yeni motoru monza'da kullanmayı seçtik ve bence de haklıydık…
    Motor patlatma durumu olmazsa herşey yolunda.. Ama diğer takımların da patlatma şansı var yani durum benzer….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir