Alonso: "5 Podyum Şampiyonluk Getirir"

yazar:

kategori:

Ancak Alonso, bu yarışların herhangi birisinde yarış dışı kalması halinde ise şampiyonluk şanslarının tükeneceği konusunda uyarıyor.

Singapur öncesinde konuşan Alonso “5 yarışta 5 podyum kazanan pilot şampiyonluğa çok yaklaşır çünkü bu sene istikrar kimsenin güçlü olduğu nokta olmadı.”

“Herkes inişli ve çıkışlı yarışlar geçirdi.”

“Webber 14 yarışta ortalama 14 puan kazandı ve 5 yarışta da 3. olmak ortalamanın üstünde kazandırıyor.”

“Bizim yapmamız gereken iyi yarışlar çıkarmak ve yarış dışı kalmak şampiyonluğa elveda anlamına gelir çünkü geride çok az yarış kaldı. Bu yüzden bizim için 5 podyum iyi olur.” dedi.

Alonso, momentumu korumak için Singapur’da alınan sonucun önemli olacağını düşünüyor.

Alonso “Monza’da kazanmamızın ardından bu yarış momentumu korumak açısından önemli. İyi iş çıkarmaya devam etmek ve herkesin motivasyonunu yükseklerde tutmak için iyi sonuç şart. Bu yüzden burada Monza’daki başarının devamını getirmemiz bizim için iyi olur.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    alonso sezonun ilk yarısında bir çaylağın yapmadığı hataları yaptı.sezonun ikinci yarısında da almış olduğu iki şampiyonluğa yakışır bir biçimde sürdü aracını.yani demem o ki kaybedersede kendinden kazanırsa da

  2. Emre Yıldız avatarı
    Emre Yıldız

    5 rakip var.Ferrari'nin tek otomobili olması sebebiyle ufak adım önde varsayabliriz.Sezonun son ve sondan önceki yarışlarında artık takım arkadaşlığı kalmayacaktır.Sonuçta tek bir şampiyon olacak ve herkes kendini düşünecektir.Bu nedenle takım arkadaşları arasında ilginç kazalar (2010 Türkiye GP) görebiliriz.Ferrari bu konuda daha rahat şuan.Alonso, Massa'nın nerde olmasını isterse orada olacaktır Massa.Almanya'da yol ver denildi onu yaptı.İleriki yarışlarda arkadaki aracı tut Alonso'ya baskı yapılmasın derlerse onu yapmaya çalışacaktır.Alonso açıklamasında dediği gibi her yarış podyum yaparsa şampiyonluk uzak değil gibi görünüyor.

  3. f1'de iyi ya da haklı olmak değişebilen birşey o yüzden ''savaşan'' kazansın !

  4. Nebuchadnezzar tebrik ediyorum seni hakikaten çok güzel giydiriyorsun bazılarına.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2007 brezilya.ilk çizgide massa ve yanında davidson var.ikinci çizgide raikkonen ve alonso var.Massa şampiyonaya havlu atmış.Diğer iki rakip(rai alo) sıralamalarda geride kalmış.Start alınıyor ve daha ilk metrelerde davidson neye uğradığını şaşırıyor ve kendisinden üstün pilotlara geçiliyor.Daha sonra yerini (4.lüğü) beğenmeyip öndeki klas pilotlara atağa kalkıyor ve şamar oğlana dönüyor.Halbuki birazcık beyin olsa 4 değil 5.lik bile şampiyon olmaya yetecekti.
    soru: Türüne asla rastlanamayacak olan bu olaya ne denir ve bunu başarmak ne kadar zordur.Yüzde kaça gelir.??

  6. can bundy sen artık sıkmaya basladın he. süphelenıyorum alonso naptı sana :)).

  7. Alonso bu konuda kesinlikle haklı, Monza yarışından sonra şampiyonluğun anahtarı istikrar.

    Ancak bazen bazı şeyler sadece size bağlı olmuyor, şans sizin yanınızda değilse bazen kötü olaylara kurban gidebiliyorsunuz, siz hata yapmasanız bile.

    Bu sene bunu yaşayan çok pilot oldu, umarım artık şampiyonluk yarışındaki pilotların hiçbiri bunu yaşamaz ve böylece beş pilot benzer şartlar altında devam edebilir.

    Şu an aralarında en istikrarlı isim Webber gibi görünüyor, belki her yarışta podyuma çıkmadı ama şu ana kadar sıfır puanla ayrıldığı bir yarış var. Bu da bir puanın bile çok kıymetli olabileceği bu şampiyonada onun için iyi bir şey bence.

    Umarım artık yarış dışı kalan olmaz ilk beş içinden. Bakalım bu hafta sonu bizi nasıl sürprizler bekliyor.

  8. Alonso doğru diyor da bahsettiği şey çok zor. umarım herşey yolunda gider.

  9. Yarışa ilk sırada başlayan araç, çok kötü start alarak 2. sıradaki pilota geçilmiştir.
    start'la beraber 2. sıraya düşen pilot, yarışta çabalarına rağmen önündeki aracı geçememiştir.

    soru:
    start alamayan, önündeki pilotu geçemeyen bu pilot yarışı kaçıncı bitirmiş olabilir?

  10. Hasan Yaman avatarı

    bence Alonso Ewbber ve sebestian Vettel aynı anda çarpar.hamiton şampiyonlluğu garantiler. 🙂

  11. Hasan Yaman avatarı

    bence Alonso Ewbber ve sebestian Vettel aynı anda çarpar.hamiton şampiyonlluğu garantiler. 🙂

  12. evet burak ister istemez insanın aklına geliyor.ama eldende bir şey gelmeyince beklemek daha zorlaşıyor.

  13. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    5 yarış podyumda olan büyük ihtimal şampiyon olur ancak bunu başarmak o kadar kolay değil… 5 şampiyon adayı var ve her ne kadar massa bu çekişmenin dışında da olsa podyumu zorlayacak isimler arasında… Yani 6 pilot var..
    Bu arada yarış dışı kalan birisi olursa büyük yara alır fakat yine de şampiyonluk ümitleri bitmez bence.. Toplamda 125 puan var…
    Hız ve şans yanımızda olsun…..

  14. burak bocek avatarı

    Ne zaman ümitlensek tersi olyor.Şimdi hepimiz inandık bu zaferden sonra ama kaçan onca puandan sonra insan tedirgin oluyor.Bu tarz olumlu ve cesaret verici açıklamaların bazılarından sonra sonuç hüsran oldu.Bunca tifosi işin bu noktaya gelmişken mutlu son ile bitmesini bekliyor.Umarım bu sefer işler Ferrari için sorunsuz gider

  15. haydi anti alonsocular yepyeni taptaze bir alonso haberi daha.herkes buraya:)

  16. Alonso'nun Monza'daki yakaladığı hızın devam edeceğine inanıyorum.Bncede 5 yarışta 5 podyumla Alonso 2010 F1 Dünya şampiyonu olabilir.Ama yarış dışı kalması durumunda (inş kalmaz) bu şansı kaybedeceğini bizde o da çok iyi biliyor.Ben Alonso 'nun bunu başarıcağını biliyorum.Go Anano Go =))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir