Hamilton: "Red Bull, Singapur'da Geçilmez Değil"

yazar:

kategori:

Marina Bay pistinde Webber ve Vettel’in favori gösteriliyor olmalarına rağmen Hamilton, McLaren’in Monako ve Macaristan’a kıyasla çok daha iyi bir durumda olacağını söyledi.

Dahasında İngiliz pilot, FIA’nın yeni testlerinin, Red Bull’un avantajını törpülediğine inanıyor.

McLaren’in, Red Bull’un çok gerisinde kalıp kalmayacağı sorusuna Hamilton: “Bunu beklemiyorum. Aracımızın, onlara daha yakın bir noktaya geliştiğini düşünüyorum”

“Daha fazla yere basma kuvveti eklediklerinde, daha hızlı oldukları biliniyor. Macaristan gibi yerlerde fazla yere basma kuvvetine sahiptiler ama özellikle iki parçadan yarar sağlıyorlardı: ön kanat ve zemin, yani ön bölüm. Ve bu değişmek zorunda kaldı. Bu yüzden o noktadaki avantajlarını yitirdiler. Bizim öyle bir avantajımız yok, çünkü kurallara göre oynuyorduk; umarım şimdi daha yakınız”

McLaren, Singapur’daki yarışa bazı yenilikler getirdi. Hamilton, şasinin nasıl daha hızlı halde geleceğini anlama konusunda takımının aşama kaydettiğini düşünüyor.

Hamilton: “Macaristan’daki halimizle buraya gelmiş olsaydık, mahvolurduk. O zamandan bu yana araca birçok gelişim ekledik ve neyin yanlış olduğunu, nelerin doğru olduğunu anladık”

“Son ayda fazlasıyla şey öğrendik. Bu hafta sonu elimizdeki paket için gerçekten iyi hislere sahibim ama gerçeği piste çıkınca göreceğiz. Eğer diğerleri yine daha hızlı olursa yapabileceğimiz bir şey yok; onların yere basma gücü daha fazladır. Ama elimizdeki her şeyi kullanacağız”

Hamilton ayrıca bu hafta sonu takımların formlarının, kalan yarışların işareti olmadığını düşünüyor ve McLaren’in gelişecek birçok alanının olduğuna inanıyor.

Hamilton: “Gelişmeyi sürdüreceğimizi umuyorum. Ama herkesin aynısını yapıyor olacağını da düşünmeliyim. Bu hafta sonu elimizdeki araç, gelecek hafta veya sonraki hafta elimizde olacakla aynı değil.”

“(Gelişim) devam edecek. Çünkü her takım gibi biz de şampiyonluğu istiyoruz. Bu yüzden mümkün olan en sonuna kadar gelişmeye devam edeceğiz”


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    fotoğraflar güzelmiş sinan.f1 araçlarına bir kere dokunabilsem başka bir şey istemiyorum

  2. sezonun ilk yarışı kadar heyecanlıyım,eğer bendeki bu heyecan pilotlarda olsaydı yarışı bitiremezlerdi herhalde,yorum yazarken bile ellerim titriyor:)sanki ilk ve son şampiyonluk yaşıymış gibi.

  3. burak bocek avatarı

    Ağlaya zırlaya esnemeleri değiştirdiler,aracı güncellediler halen yenilgiyi kabullenir bir yaklaşım.Bu kadar korkmayın Pazar günü bittiğinde kim nerde belli olucak.14 yarışta sadece 6 kez kazanmışlar.Yok orda yenilmezler burda geçilmezler bu ne ya yarışma abi o zaman bu kadar korkucaksanız

  4. 2007 monte carlo 2.
    2008 monte carlo 1.
    2008 valencia 2.
    2008 singapur 3.
    2009 valencia 2.
    2009 singapur 1.
    2010 valencia 2.

    genel itibariyle cadde pistlerinde Lewis iyi bir pilot. bir çokları onu en iyi cadde pisti pilotlarından görüyor.

    Mark Webber ise singapur pistinde daha yarış tamamlayamadı. bu onu biraz fazla temkinli kılabilir.

    Açıkcası kubica (caddelerde iyi) ve vettel en olası rakiplerimiz.

  5. "sistematik çökertme" güzel bir kavram 🙂

  6. Aslında bunu söyleyerek hamilton sistematik red bullu çöketme taktiğini devam ettirmiş oluyır.son zamnlarda dikkat ediyorsanız özellikle mclaren kanadı red bull bilerek sataşıyor.bunun amaçı üzerlerinde ciddi baskı kurmak.doğrusu bu zamana kadar hersi de tuttu.ama bu hafta sonu anlaşılan çok armaşık olucak.bir de yağmur yağrsa kesin siyah bayrak çıkar.benden söylemesi

  7. murat levent avatarı

    Sanki öyle bi konuşmuşki ak kaşığıda geçmiş, 2 hafta evvel haber olmamıştı değilmi yeni testler için mclaren nin tabanda değişiklikler yaptığı.

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    "Bu yüzden o noktadaki avantajlarını yitirdiler. Bizim öyle bir avantajımız yok, çünkü kurallara göre oynuyorduk"

    Herkes kurallara göre oynuyordu Lewis.. Sayenizde kurallar değişti.. İkisi arasında fark var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir