Todt Sepang Padoğunu Ziyaret Etti

yazar:

kategori:

Bu hafta başında gerçekleşen en sürpriz olay Jean Todt’un Ferrari’deki CEO’luk görevinden ayrıldığını açıklamasıydı. Fakat buna rağmen Todt yönetim kurulundaki üyeliğine devam edecek.

Bildiğimiz kırmızı üniformasının yerine sivil kıyafetleriyle Sepang’ta karşımıza çıkan Fransız yönetici aldığı karar ve gelecek planları hakkında çıkan dedikodular ile ilgili konuştu.

" Hayatımda, ani geçişlerin yaşanmasına alıştım. Peugeot’daki günlerimden Ferrari’ye gelene kadar birçok görevde yeraldım. Şu andan itibaren yeni bir rol üstleniyorum. Çarşamba gününden itibaren Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo adına özel danışman oldum. Bu pozisyonu üç yıl boyunca koruyacağım."

" 2004 yılında kendisine 2008 Mart ayında görevi bırakacağım konusunda bilgilendirmiştim, fakat onun dışında konuyla ilgili kimseye bahsetmedim. Şu anda zamanı geldi. Danışman olarak sürdüreceğim yeni görev zamanımın % 50′ sini meşgul edecek olsa da hayatımın geri kalan kısmını diğer projelere adayacağım."

Tam bu noktada Todt projelerin ne olacağı konusunda herhangi bir fikri olmadığını söyledi.
" Konuyla ilgili düşünecek zamanım olmadı. Ferrari’de günde 14 saat çalıştım. Fakat çıkan spekülasyonları kabul etmiyorum. Toro Rosso’nun yarısını alacağıma dair yazılanları okudum. Ne saçma! Gerhard Berger ve ben çok iyi arkadaşız. Fakat asla bu konuyu konuşmadık. Ayrıca FIA’da bir görev almayı da ummuyorum."

62 yaşındaki Todt emekli olmak konusunda ise karar vermek için erken olduğunu düşünüyor. " Kendi şirketinize sahip olduğunuzda, değişmezsiniz. Böyle bir durumda olmadığım için şanslıyım ve Ferrari’den ayrılmam konusunda beni özgür bıraktılar."

Eski takım patronu Sepang paddock’unda bulunmasının yanlış yorumlanmayacağından emin olduğunu söyledi. " Buraya gelmemdeki etken geçen hafta Avustralya’da zor bir yarış çıkarmış olmamız, yanlış anlaşılmaya yol açmak değil."

" Çok basit: Hiçbirşeyle ilgisi yok. Fakat sıklıkla insanlar basit hikayeleri daha kamaşık bir hale getirmeye çalışıyorlar."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir