Schumacher: "Pirelli Testi Çok Şeyi Belli Etmeyecek"

yazar:

kategori:

Alman pilot, muhtemelen yeni lastiklerle ilk tecrübesini Abu Dhabi’den bir hafta sonraki 2 günlük testte yaşayacak. Bu seneki lastiklerle yasadığı sıkıntılar düşünülünce 2011’de Alman pilotun başarısı, bu testlerden alınacak ilk izlenime de bağlı olacağı düşünülüyor.

Ama Schumacher, lastiklerin kendisine uyup uymadığını söylemek için tek bir testin yeterli olmadığını, çünkü Abu Dhabi testi ile sezon başındaki lastikler arasında değişim olacağını belirtti.

Schumacher: “İlk testte nasıl bir tecrübem olacağı soru işareti. Bir diğer konu da, sezon başından başlayıp sene içinde lastiklerin gelişecek olması.”

“Abu Dhabi’deki lastiklerin, sezona başlayacağımız ve devam edeceğimiz lastikler olup olmayacağı da net değil.”

“(Abu Dhabi’deki) duruma göre hemen bir fikir edineceğiz. Çünkü aracın Bridgestone ile nasıl olduğunu zaten biliyorsunuz ve Pirelli lastikleriyle nasıl olacağını anlayacaksınız”

Pirelli lastiklerine uyum sağlanması ile Mercedes GP, 2011 çalışmalarına erken yönelmenin meyvelerini toplayabilir. 2009’da Brawn GP, Honda’nın 2008’den vazgeçip yoğunluğunu sonraki sezona aktarması ile şampiyonluk yolunda önemli mesafe kat etmişti.

Ama Schumacher, takım bütçesi gibi bazı diğer etkenlerin de işin içine girmesi ile o başarının tekrarlanmasının zorlaşabileceğini düşünüyor.

Schumacher: “Bu sene kaybedecek bir şeyimiz yok ama diğer üç takım şampiyonluk için mücadele ediyor. Şu anda biraz zaman avantajımız var”

“Bu arada bizim daha az kaynağa sahip olduğumuz da unutulmamalı. Bu yüzden birbirlerini telafi etmesini ve iyi bir iş çıkarmayı umuyoruz. Gelecek senenin aracına odaklanmak, rekabetçi olmak için bizim konumumuzda hayati önem taşıyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir