Vettel: "Sadece 25 Puan Fazla Almam Gerek"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, şu anda şampiyona lideri takım arkadaşı Webber’den 24 puan geride ve bir defa daha yarış dışı kalması halinde şansının kaybolabileceğinin farkında.

Şampiyonluk yarışında biraz dışarıda kalmış görüntüsü sorulan Vettel: “Evet doğru. Daha ne söyleyebilirim ki?”

“Matematiksel olarak şampiyonluk mücadelesindeki grupta sonuncuyum. Felipe (Massa) 6. ve teorik olarak hâlâ şampiyonluğu kazanabilir ama birbirine yakın olan beşliye baktığınızda son sıradayım”

“Bu yüzden böyle düşündüğünüzde dışarıda kalıyorum ve diğerleri favori konumda. Ama herkes kendi işine yoğunlaşmalı”

“Bazıları favori veya ilk üç pilottan biri olmanın üstesinden gelmeli. Jenson (Button) ve benim gibiler, daha çok dışarıdayız, Fernando da öyle. Çünkü puanlarımız yakın. Ama bunu değiştirmek istiyoruz”

Vettel, şampiyonluk için favori olmamasının son 5 yarışa yaklaşımını değiştirmeyeceğini belirtti.

Vettel: “İnsanların her zaman önlere bakmasını normal. Ama bu, yaklaşımımda veya yaklaşımımızda bir değişiklik yapmaz. Bütün sene olduğu gibi aynı kalacak.”

“Kendi işime odaklanmaya, optimumu başarmaya çalışıyorum. Bazen işe yarıyor, bazen yaramıyor ama her zaman deneyeceğiz. Hâlâ bu şampiyonayı kazanmak için çok iyi bir şansımız var ama artık favori değiliz. Göreceğiz”

“Bu şampiyonaya baktığınızda son 14 yarış fazlasıyla inişli çıkışlı geçti. Bu yüzden işler çok çabuk değişebilir. Fernando (Alonso) örneğini ele alalım. Şimdiye kadar iki defa şampiyonluk şansının bittiği söylenmişti. Bu yüzden göreceğiz”

Vettel ayrıca puanlamada geride kalmasının kendisi üzerinde ilave baskı yaratmadığını da ekledi.

Vettel: “Benim için en azından pek bir değişim olmayacak. Ne başarmak istediğimi biliyorum. Neden burada olduğumu da biliyorum. Yarışlar kazanmak istiyorum, şampiyon olmak istiyorum. Eğer biri baskı uygulayacaksa, kendimden başkası değildir.”

“Kariyerim boyunca ve bu sene eğer insanlar benden bir şey beklemişse bu güzel. Ama sonuçta bu beni gerçekten etkilemiyor. Tek yapabileceğim şey, kendime yoğunlaşmak. Araç eğer araç Monza’daki gibi sadece 4. sıra için yeterli ise 4. olmamız gerek, 5.-6. veya daha kötü değil”

“Eğer araç burada kazanacak kadar olursa, kazanmamız gerek. İş bu kadar kolay. Sonuçta diğerlerinden 25 puan fazla toplarsam iyi olur”


Yorumlar

  1. Racing maniax avatarı
    Racing maniax

    Fettel çok beceriklisin ama sabretmeyi öğrenmelisin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir