Schumacher: "Şampiyonluğun Pek Avantajı Yok"

yazar:

kategori:

Şampiyonluk mücadelesinde şu anda 5 isim var ve bu isimlerin 3’ü daha önce şampiyonluk kazanmış isimler. Şampiyonluğu olmayan isimler ise Red Bull sürücüleri Webber ve Vettel.

Bazı kesimler şampiyonluk yaşayanların avantajlı olduğunu düşünse de Schumacher öyle düşünmüyor.

Schumacher “Bu düşünce benim şampiyon olmak için büyük şansa sahip olduğunu düşündüğüm insanları çıkarır bu yüzden deneyimin anahtar olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Kendi mücadeleleri hakkında konuşan Schumacher “Bu mücadeleye girdiğinizde geçmişte kazandıklarınızı düşünmüyorsunuz.”

“Evet biraz deneyiminiz oluyor ancak günün sonunda aracınızı sürersiniz, mücadele edersiniz ve bir hedefiniz vardır, o da şampiyon olmak. Ve daha önceden kazanmış olmanız ya da kazanmamanız durumu değiştirmez.” dedi.

2008 şampiyonu Hamilton ise Schumacher’in hatalı olmasını umduğunu ve şampiyon olanlarla olmayanlar arasında mücadelede fark olduğunu düşündüğünü söyledi.

Hamilton “Genelde tüm üst düzey pilotlar kariyerlerinde şampiyonluklar kazanmışlardır, bu yüzden bunun ne demek olduğunu biliyoruz ancak F1’e geldiğinizde durum biraz daha farklı ve baskı iki katına çıkıyor. Bu yüzden Fernando’nun bana göre endişeleri yok. Daha önce şampiyon oldu ve baskının ne demek olduğunu biliyor.”

“Michael için de durum aynı. Jenson da başardı ve bu deneyimi yaşadı ve ben de yaşadım. İlk defa bu mücadelenin içerisinde yer aldığınızda ilk başta baskıyla uğraşmanız gerekiyor ve eğer baskı altında kalırsanız sonuca katlanmanız lazım.”

“Umarım daha önce kazanmış olanlar biraz avantajlı olurlar.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    ama şu var örneğin webberi ele alalım.bu onun tek ve son şansı olabilir.o yüzden baskı altında fazlasıyla kalacaktır.button alonso ve hamilton bu sene şampiyon olamazlarsada kariyerlerinde bir şampiyonluk olacak ve her zaman için f1 dünya şampiyonu olarak anılmayı garantilediler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir